Ouderschap

Even kletsen over… 2018: Life & Business

Het jaar 2018 loopt langzaam ten einde. Voor veel mensen is dit het moment om terug te blikken, herinneringen op te halen en te reflecteren. En dat geldt ook voor mij! Want wat is het een mooi jaar geweest! Het was een zwaar jaar, maar ik heb ontzettend grote stappen gezet, te gekke dingen meegemaakt en mooie mensen leren kennen.

Onlangs zijn er maar liefst twee tags aan mij doorgegeven met mooie vragen om nog eens terug te denken aan de mooie, maar ook minder mooie dingen van het afgelopen jaar. Rob en Caroline, bedankt voor jullie tag! Ik heb besloten om deze twee te bundelen en alle vragen in één blogpost te beantwoorden. Here we go!

Wat was het leukste moment van dit jaar?
Ik denk dat dat de eerste verjaardag van mijn dochter is geweest. Het was zo’n mooi moment! We hadden de hele woonkamer vol bezoek en er was nauwelijks ruimte, maar ik heb me een breuk gelachen om haar en haar eerste hap taart! Ik kwam echt niet meer bij!

Wie heeft mijn leven in 2018 het meest beïnvloed?
Dat zijn drie mensen. Mijn dochter, Caroline en Kelly. Het is best een impact om ineens moeder te zijn. In 2018 heb ik voor het eerst ervaren hoe moeilijk het kan zijn om te moederen en aan je bedrijf te werken tegelijk en hoeveel er in je leven veranderd als je ineens een extra mensje hebt om voor te zorgen. Daarnaast heb ik het voor een heel groot gedeelte aan Caroline te danken dat ik dit jaar mega grote stappen heb gezet met mijn blog. Door te luisteren, advies te geven, te steunen en te motiveren wanneer ik dat nodig had, heeft ze me ontzettend geholpen! En Kelly, tja, zij deed maar een klein dingetje en ze zal het misschien niet eens beseffen, maar het veranderde alles. Omdat ik met haar in aanraking kwam, heb ik de stap gezet om mijn bedrijf te registeren bij de Kamer van Koophandel en daar ben ik haar ontzettend dankbaar voor. Zonder haar had ik dat nu nog steeds niet aangedurfd en was ik vandaag nog steeds geen stap verder.

Als ik één iemand mag bedanken dit jaar, dan is dat…
Mijn man Rick, voor het altijd maar moeten aanhoren van mijn bizarre plannen, zijn steun daarbij en zijn liefde. Het afgelopen jaar was niet altijd makkelijk voor ons, maar we hebben wéér bewezen dat we een topteam zijn!

Welke droom komt volgend jaar hopelijk uit?
Volgend jaar hoop ik mijn eerste ebook af te hebben en online te kunnen aanbieden. Een boek schrijven is al sinds mijn kindertijd een droom van me en het wordt nu eens tijd om dit werkelijkheid te laten worden!

Waar ben ik dankbaar voor?
Ik ben dankbaar voor mijn gezin en de lieve mensen die ik dit jaar heb mogen leren kennen, zoals Caroline en Margje. Maar ook voor lieve vriendin Femke, die dit jaar op meerdere momenten mijn steun en toeverlaat is geweest. Love you, girl!

Waar ben ik het meest trots op?
Ik ben trots op het feit dat ik sinds een paar maanden echt geld begin te verdienen met mijn bedrijf en hier ook echt een stijgende lijn in zie. Ik moet nog steeds meer in mijzelf geloven, maar ik ben toch wel trots op de stappen die ik dit jaar heb gezet. Ook ben ik trots op mijn kantoor op zolder, die ik helemaal zelf heb ingericht en echt gaaf is geworden. Klinkt misschien gek, maar het is echt fijn om thuis een werkplek te hebben die helemaal naar mijn zin is. Echt mijn plekje!

Welk artikel vond ik het leukst om te schrijven dit jaar?
Eén van de eerste blogposts waar ik echt trots op ben is 25 Lessen die ik mijn dochter wil leren. Ik kan daar nog steeds emotioneel van worden. Ook Eten in Londen: De 7 Leukste Café’s & Restaurants ben ik ontzettend trots op, omdat daar best wat research aan vooraf ging.

Wat zou ik nog willen leren?
Ik zou nog graag willen leren hoe ik de SEO (mijn vindbaarheid in Google) van mijn blog nog meer kan verbeteren en hoe ik precies die klanten naar mijn bedrijf trek, waar ik mee wil werken. Op persoonlijk vlak zou ik graag willen leren mijn geduld te bewaren en niet bij de kleinste dingen als een bitch te reageren, wanneer ik niet lekker in mijn vel zit.

Welke andere blogger of ondernemer zou ik in 2019 (weer) willen ontmoeten?
Ik zou graag eens met Caroline een paar uurtjes willen samenwerken en brainstormen voor onderwerpen voor onze blog, samen sparren over hoe we ons bedrijf kunnen laten groeien, leren over SEO, noem maar op. Lijkt me ontzettend productief! Margje heb ik de laatste tijd regelmatig gezien om ook te praten over ons bedrijf en elkaar te motiveren en daar wil ik graag mee door gaan! Verder lijkt het me leuk, al klinkt het misschien gek, om Peter weer eens te zien. We hebben elkaar ooit een paar keer ontmoet voor YouTube en ik ben zo trots op hem, hoe hij tegenwoordig bezig is en groeit als persoon. Het lijkt me leuk om weer eens te kletsen met elkaar, want hij is echt een toffe gast waar ik veel respect voor heb.

Met de kennis van nu, wat zou ik dit jaar anders gedaan hebben?
Dat is één heel duidelijk puntje. Mijn dochter gaat tot nu toe nog niet naar een Kinderopvang, terwijl ik het erg goed voor haar ontwikkeling zou vinden. Punt is alleen dat wij met één inkomen geen recht hadden op Kinderopvangtoeslag en het daardoor gewoonweg niet te betalen is. Nu ik officieel ondernemer ben, hebben we daar wel recht op. Had ik dat eerder geweten, had ik mij veel eerder ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Ze staat nu op een wachtlijst, maar ik hoop dat ze vanaf haar tweede verjaardag een paar uurtjes per week naar de Peuterspeelzaal mag.

Lees ook: Even kletsen over… Mama zijn & Bloggen

Wat ga ik in 2019 helemaal anders doen?
Ik ga proberen beter mijn tijd in te delen en meer productief te zijn. Ik wil meer tijd nemen voor mijn dochter en niet de hele dag achter de laptop zitten. Ook wil ik de wekelijkse Date Night op woensdag met mijn man weer een boost geven, want dit is een beetje aan het versloffen geweest de laatste tijd.

Mijn belangrijkste doel in 2019?
Mijn belangrijkste doel voor 2019 is het schrijven en publiceren van een ebook. Maar ik wil bijvoorbeeld ook mijzelf meer laten zien op Social Media en daar actiever in zijn. Op persoonlijk vlak wil ik meer de negativiteit in mijn leven gaan loslaten, beter voor mijzelf opkomen, leren vaker nee durven zeggen en nog liever zijn voor mijn man.

Ik wens jullie alvast een hele fijne jaarwisseling en een gezond en productief 2019! Wat zijn jouw belangrijkste doelen voor het komende jaar?

Meer lezen

2 Comments

  1. Mijn kinderen gingen ook naar peuterspeelzaal vanaf een jaar of 2,5. Voor die tijd heeft het wat betreft socialisatie ook helemaal geen zin.

    1. Misschien niet, maar ik vind persoonlijk dat er ook vóór die leeftijd best wat voordelen zitten aan de PSZ.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.