Op 25 juni zijn we op de helft voor het weer kerst is. Vier jij dit jaar Half Christmas?

Mensen die mij al langer volgen, weten dat ik een belachelijk diepe liefde heb voor kerst. Ik kan er nu al naar uitkijken! Toch is dit in Nederland niet heel erg gebruikelijk en krijg ik vaak dodelijke blikken wanneer ik er van januari tot november over durf te praten. In Amerika pakken ze dat heel anders aan. Daar vieren ze ieder jaar op 25 juni Half Christmas!

In Amerika is het heel gebruikelijk om op 25 juni Half Christmas te vieren met Foute Kersttrui feestjes, kerstfilms en kersthapjes. De datum 25 juni markeert namelijk de dagen in het jaar waarop we precies op de helft zitten tot wanneer het weer kerst is. Reden voor een feestje!

Of het echt druk wordt wanneer je aankondigt dat je een Foute Kersttrui Party gaat geven, dat valt nog te bezien. Sowieso zal het waarschijnlijk te warm zijn om zo’n leuke trui aan te doen. Maar er zijn genoeg manieren om gewoon toch Half Christmas te vieren!

3 Manieren om Half Christmas te vieren
1. Kijk een leuke kerstfilm

Een kerstfilm in juni?! Voordat je wegrent, wist je dat er best veel kerstfilms zijn die je prima in juni al kunt kijken? Deze films hebben een minimaal kerstgehalte, spelen zich maar een klein gedeelte van de film in december af of zijn gewoon altijd leuk! Deze films of programma’s zijn super leuk te kijken met Half Christmas en de meesten staan op Netflix of Videoland.

  • The Holiday (Netflix)
  • ZDoc: Extreme Kerstinkopen (Videoland)
  • The Princess Switch (Netflix)
  • Gordon, Gino & Fred’s Great Christmas Roast (Videoland)
  • Office Christmas Party (Netflix)
  • Murder She Baked
  • Love Island UK Christmas Special (Videoland)
  • Harry Potter, alle delen (marathon?!)
  • De Unieke Wereld van Lego met kerst (Videoland)
2. Stuur je kerstvriendin een kerstkaart

Je hebt vast wel ergens een vriend of vriendin die net zo’n kerstfan is als jij bent. Stuur diegene dan alvast een leuk kerstkaartje om te laten weten dat de helft erop zit! De kerstkaarten van Kaartje2go zijn super leuk en het hele jaar te versturen. Je kunt natuurlijk ook op je vakantiebestemming alvast een zonnige kerstfoto maken en die later gebruiken als kerstkaart!

3. Zorg voor lekkere hapjes

Er zijn misschien op dit moment geen lekkere kersthapjes te krijgen in de supermarkt, maar je kunt natuurlijk ook zelf iets maken. Bak bijvoorbeeld een prachtige kersttaart of kerstkoekjes. Zorg er natuurlijk ook voor dat je chocolademelk in huis hebt! En als je het te warm vind om het heet te drinken, dan drink je het toch gewoon koud?

Ga jij 25 juni Half Christmas vieren? En hoe ga je dat doen?