Sommige dingen in de keuken nemen teveel ruimte in, waardoor het snel rommelig lijkt. Welke items in de keuken kan jij misschien wel wegdoen?

Als je een kleine keuken hebt, zoals ik, telt elke centimeter werkruimte. Het aanrecht staat snel vol met keukenapparaten die je misschien helemaal niet gebruikt. Met een zo goed als leeg en schoon aanrechtblad, knapt de hele ruimte op!

Er zijn best wat dingen in de keuken die je niet meer nodig hebt. Het kan moeilijk zijn om dat in te zien, omdat je zo gewend bent dat ze er zijn. Afscheid nemen van een aantal items en apparaten in je keuken, zorgt niet alleen voor een opgeruimd gevoel, maar je keuken lijkt er ook groter door!Bekijk onderstaande suggesties eens kritisch en bepaal voor jezelf of je deze dingen echt nodig hebt of dat je ze net zo goed weg kunt doen.

5 Dingen in de keuken die je niet meer nodig hebt
Magnetron

Een jaar of twee geleden hebben we onze magnetron weggedaan. Hij stond bovenop onze koelkast stof te vangen en ik gebruikte hem sowieso al liever niet. Het helpt om je te realiseren dat je eten ook goed in een pannetje op het vuur kunt opwarmen. Eigenlijk kun je alles wat je in een magnetron doet, ook gewoon op het vuur of in een oven doen. Toen we de magnetron wegdeden, hadden we ook nog eens net een baby, maar nooit heb ik het apparaat gemist. Natuurlijk is dit voor iedereen persoonlijk.

Kookgerei

Ongeveer elk half jaar ga ik door al mijn kookgerei heen en ruim ik de pollepels, gardes, kaasschaven en schillers op en gooi ik weg wat ik nooit gebruik of waar ik echt teveel van heb. Dit ruimt ontzettend op!

Snijplanken

Waarom heb je twaalf snijplanken nodig? Het neemt gewoon zo veel ruimte in! Het is uiteraard goed om groente en vlees op verschillende snijplanken te snijden, maar buiten deze plankjes en een goede houten snijplank heb je er niet veel meer nodig. Wanneer je de rest wegdoet, maak je erg veel ruimte vrij in de keuken.

Messen

Als ik het goed inschat, heb je 1, misschien 2 messen waar je eigenlijk alles mee snijdt en echt je favoriet zijn. Wat vooral essentieel is, is een goed broodmes, een groot koksmes en een goed schilmesje. De rest is eigenlijk overbodig. Houdt ze goed scherp en schoon en dan zullen ze heel lang meegaan!

Kookboeken

Als je op mij lijkt, dan heb je een hele bibliotheek aan kookboeken in de keuken staan. Het staat natuurlijk super gezellig, maar gebruik je ze allemaal echt? Neem ze eens door en bepaal of er misschien wat moeten weg kunnen. De plaatselijke kringloopwinkel is vast heel blij mee. Of misschien zijn er wel vrienden of familieleden die ze willen hebben!Onthoud dat je zelf bepaald wat teveel ruimte in je keuken inneemt en niet alles hoeft perse weg. Je kunt ook keukenapparaten die teveel ruimte opslokken in een kast opbergen en pas pakken wanneer je ze nodig hebt. Als het om opruimen en organiseren gaat, zijn je eigen regels de enige regels die je hoeft te volgen.

Welke items in de keuken kan jij misschien wel wegdoen?