Hoe creër je een landelijke keuken? Dit is iets waar ik vaak mee bezig ben. Ik ben altijd op zoek naar precies die items die mijn keuken die landelijke sfeer geven.

Jullie hebben vast al in de gaten dat de keuken mijn favoriete plek in huis is. Toen mijn man en ik in dit huis kwamen wonen, hadden we al ver van te voren besloten dat we voor een landelijke keuken wilde gaan. Als we thuis hebben we graag het gevoel dat we in een oud Engelse cottage zijn. Je moet blijven dromen niet waar?

Maar hoe geef je je keuken nou echt die landelijke stijl? Dit is iets waar ik vaak mee bezig ben. Ik ben altijd op zoek naar precies die items die mijn keuken die landelijke sfeer geven. Dit zijn mijn tips om dat echte boerderijgevoel te creëren in je eigen keuken. Is landelijk niet jouw stijl? Lees dan deze tips voor een moderne keuken.

Natuurlijke kleuren en materialen

Je krijgt een echt landelijke uitstraling wanneer je gebruikt maakt van veel natuurlijke kleuren en materialen. Gebruik bijvoorbeeld hout, riet, steen, beton en glas.

Planten en verse kruiden

Zet wat plantjes in je keuken, zoals bijvoorbeeld basilicum en bieslook in potjes. Het ruikt heerlijk en het geeft de keuken een frisse uitstraling. Het geeft ook het idee dat er in jouw keuken heerlijk vers gekookt wordt! Of dat nou de waarheid is of niet… haha!


Je kunt natuurlijk ook mooie luchtzuiverende planten neerzetten, om de schadelijke gassen van het keuken te neutraliseren.

Lees ook: Servieskast opruimen en de inhoud minimaliseren

Kies de juiste keuken

Alles valt of staat natuurlijk met de juiste keuken. Wanneer je van te voren al een landelijke keuken uitkiest, zal het niet moeilijk zijn om deze sfeer vast te houden. Een landelijke keuken kenmerkt zich vaak door het gebruik van randlijsten op de deurtjes, handgreepjes in de juiste stijl en een bijpassend landelijk aanrechtblad. Deze landelijke keukens geven je misschien wat inspiratie!

Wandtegeltjes

Een heel groot gedeelte van de uitstraling van je landelijke keuken, heeft alles te maken met welke tegeltjes je kiest. Gelukkig is het de moeilijkste taak om tegeltjes voor deze stijl uit te kiezen. Ga gewoon niet voor al te strak en kies wandtegeltjes die wat rustieker zijn. In onze keuken hebben we gebruik gemaakt van licht beige Italiaans marmer met flink wat barsten en gaten erin.

Dit zijn de tegeltjes in mijn eigen keuken.
Accessoires

Wanneer je accessoires zoals theedoeken of potten koopt, houdt dan rekening met de stijl en uitstraling. Kies bijvoorbeeld voor theedoeken met een geblokt motiefje en zorg dat je voorraadpotten niet al te modern zijn.

Onze keuken durf ik absoluut landelijk te noemen, maar we zijn er nog lang niet! Heb jij nog tips voor mij?

Wat is jouw favoriete stijl in keukens?