films over ouderschap
Ouderschap Zwanger

6 Inspirerende Films Over Het Ouderschap

Ik houd ontzettend van films kijken. En sinds ik moeder ben houd ik van het kijken naar films over het ouderschap, kinderen en het gezinsleven. Er is niets beters dan op de bank te crashen na een zware dag vol boze buien, dutjes die niet lekker dingen en brood of melk in je haar, met een film over mensen met een nog veel zwaarder leven dan jij. Maar niet alleen dat, ik leer er ook van. Ik leer hoe ik de slechte dagen moet handelen en hoe ik het beste tegen mijn kind kan praten wanneer ze wat ouder is. Sommige films over het ouderschap zijn erg herkenbaar en daar houd ik van. Vandaag deel mijn favoriete films over het ouderschap, het huwelijk en de leuke en minder leuke kanten hieraan.

Bad Moms (2016)

Ik vind deze film echt geweldig! Deze film was het meest herkenbaar van alle films die ik de laatste tijd heb gezien. Mila Kunis is erg leuk als moeder en haar weer naar Kristen Bell te zien na Forgetting Sarah Marshall (geweldige break-up film!) was te gek. Als je moeder bent, moet je deze film zien. En nu ik toch bezig ben, ik kan niet wachten om Bad Moms 2 te zien! Heeft iemand van jullie die al gezien?

The Pursuit of Happyness (2006)

Deze film is gewoon… wauw. Will Smith speelt een alleenstaande vader naast zijn bloedeigen Jayden, die zijn zoon speelt. Het is een film gebaseerd op een waargebeurd verhaal over een vader die op straat leeft met zijn zoon, terwijl hij een onbetaalde stage volgt om effectenhandelaar te worden. Het is een hartverwarmend en inspirerend verhaal, over nooit opgeven en de onvoorwaardelijke liefde tussen vader en zoon. Je moet hem echt zien. En ja, in deze film speel je ‘happyness’ op deze manier.

I Don’t Know How She Does It (2011)

Als je het mij vraagt, is het heel moeilijk om Sarah Jessica Parker in een andere rol te zien als Carrie Bradshaw (Sex & The City). Maar in deze film is ze er toch bijna in geslaagd. Bijna. Want ze rent nog steeds rond op hoge hakken. De film is erg herkenbaar oor drukke mama’s, maar net iets meer over-the-top en dramatisch dan Bad Moms, wat het iets minder realistisch maakt. Maar het is nog steeds een leuke, lieve film, die je echt moet zien.

RELEVANT: 52 FILMS VOOR HET HELE GEZIN

What To Expect When You’re Expecting (2012)

Zwanger? Dan is dit de film voor jou? Moeder? Dan ook. Aan het wachten op een adoptiekindje of alleenstaande vader? Yep, en yep. Deze film heeft het allemaal. Ik vind deze film vooral geweldig toen ik zwanger was, want zoals de trailer al zegt, de film is gruwelijk eerlijk. Niet elke verhaallijn in de film vond ik even interessant, maar dat geeft helemaal niets. En ik moet het even zeggen: Rebel Wilson is echt ge-wel-dig!

Thirteen (2003)

Deze film is een must-see voor zowel jou als moeder, als je tienerdochter als je die hebt. Ik kon helaas geen fatsoenlijke trailer voor deze film vinden, maar je moet het van me aannemen. Het is geen vrolijk verhaal, maar het is zeer informatief over hoe je met een tienerdochter moet omgaan die compleet de weg kwijt raakt. Het verhaal is gebaseerd op de jeugd van actrice Nikki Reed. Zij speelt in de film niet zichzelf maar juist de ‘boosdoener’, wat in mijn ogen deze film zeer bijzonder maakt.

Freaky Friday (2003)

Ik heb deze film in de bioscoop gezien, toen ik ongeveer 15 was, samen met mijn moeder. Ik vond hem hilarisch! Het gaat over een moeder en dochter die perongeluk van lichaam wisselen, wat ze natuurlijk helpt om elkaar beter te begrijpen. Het is super herkenbaar voor zowel tieners als ouders, echt een juweeltje om samen met je kinderen te kijken, als ze weer eens gillen dat “je het gewoon niet begrijpt!!” Lindsay Lohan is super leuk in deze, om over Chad Michael Murray nog maar te zwijgen. Een leuke, grappige en lieve film.

Welke van deze films staat nog op jouw lijstje?

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.