Neem jij altijd een boodschappenlijstje mee wanneer je boodschappen doet?

Wanneer mijn man en ik boodschappen doen, hebben we altijd een boodschappenlijstje bij de hand. Toch heb ik vaak genoeg van mensen gehoord en ook zelf gezien, dat veel mensen dat niet doen. Persoonlijk ben ik er groot fan van en ik loop zelden een supermarkt binnen zonder een boodschappenlijstje.

Je hebt tegenwoordig zoveel mogelijkheden om een boodschappenlijstje te maken. Je kunt ouderwets een stukje papier gebruiken. Sommige supermarkten hebben een eigen app waarin je een boodschappenlijstje kunt maken en die meteen een route voor je uitstippelen. Je kunt ook mijn boodschappenlijst printable gebruiken. Je vind hem hier gratis in de shop.

Wanneer jij geen lijstjesmaker bent, wil ik je toch aanmoedigen dit te gaan doen. Het bespaart tijd en geld, maar er zijn nog veel meer redenen om een boodschappenlijstje te maken.

1. Het bespaart geld

Het maken van een lijstje met boodschappen die je nodig hebt, bespaard geld. Door een lijstje te maken, is de kans kleiner dat je dingen koopt die je helemaal niet nodig hebt.

2. Het bespaart tijd

Met een lijstje in je hand hoef je niet meer drie keer langs een schap te lopen, omdat je maar niet kunt kiezen. Je weet precies wat je wilt. Je maakt je ronde, je loopt naar de kassa, je betaalt en je bent weg. Het kan je zo een kwartier schelen.

3. Weekmenu plannen wordt makkelijker

Een boodschappenlijstje maken, helpt je ook bij het plannen van een weekmenu. Je plant je week en schrijft meteen op wat je de hele week nodig hebt aan boodschappen. Lees hier meer over het plannen van een weekmenu.

4. Je hoeft maar één keer naar de winkel

Meestal doen we maar één keer in de week boodschappen en daar redden we het prima mee. Wanneer je het op deze manier aanpakt en niet gedurende de week dagelijks door de supermarkt wandelt, zal je een stuk minder vaak impulsaankopen doen en dat scheelt weer ik de portomonee!

5. Je hebt minder last van stress

Boodschappen doen met een lijstje bij de hand, zorgt voor veel meer rust. Je loopt niet meer als een bezetene door de winkel na te denken over wat je in hemelsnaam allemaal nodig hebt. Je werkt gewoon lijstje af, en klaar.

6. Minder voedselverspilling

Wanneer je alleen koopt wat je nodig hebt, zal je ook minder voedsel weggooien. Je hebt vast wel eens blikken of pakjes gekocht waarvan je dan achteraf nog genoeg in huis bleek te hebben. Dat zal met een lijstje niet meer gebeuren.

Neem jij altijd een boodschappenlijstje mee wanneer je boodschappen doet?