Er zijn verschillende trucs en hacks die je kunt toepassen zodat het opgeruimd en schoon houden van je auto een fluitje van een cent wordt.

Wanneer je baan niet naast de deur is, je vaak en veel boodschappen doet of schoolgaande kinderen hebt, is de kans groot dat je veel tijd in je auto doorbrengt. Je kan er dan niet omheen dat je auto dan een verlengstuk wordt van je huis. En zie dan maar eens je auto opgeruimd en schoon te houden!

Toch hoeft het schoonmaken van de binnenkant van je auto absoluut geen vervelend karwei te zijn. Er zijn verschillende trucs en hacks die je kunt toepassen zodat het opgeruimd en schoon houden van je auto een fluitje van een cent wordt.

Tip 1#: Siliconen cupcakevormpjes

Kruimels en gemorst drinken zijn moeilijk te verwijderen uit bekerhouders. Plaats een siliconen cupcakevormpje in de bekerhouder en je hoeft voortaan alleen nog maar het cupcakevormpje te verwijderen en schoon te maken.

Tip #2: Een afvalbakje in de auto

In verschillende webshops vind je tegenwoordig afvalbakjes die in de bekerhouder van je dashboard passen. Voorkomt meteen al dat rondslingerde papier en rommel.

Tip #3: Papier sorteren

Houdt je handschoenenkastje geordend door alle belangrijke papieren in een mapje voor autopapieren te bewaren.

Tip #4: Bescherm je achterbank

Mocht je een trouwe viervoeter bezitten die af en toe met je meelift, kan het veel zand en haren schelen wanneer je de boel beschermd met een beschermhoes voor je achterbank. De hoes kun je er namelijk makkelijk weer uithalen en wassen.

Tip #5: Houd natte doekjes bij de hand

Het is altijd handig om iets te hebben, waarmee je meteen iets kunt schoonmaken. Je kan een pakje natte doekjes makkelijk kwijt in bijvoorbeeld het handschoenenkastje of het opbergvakje in de deur.

Tip #6: Neem steeds iets mee wanneer je de auto verlaat

Laat geen papier, vuilnis of bekers achter wanneer je uit de auto stapt. Maak er een gewoonte van om tenminste één ding mee te nemen wanneer je de auto verlaat.

Tip #7: Geef vlekken geen kans om in te trekken

Hoe langer je wacht met het verwijderen van een vlek uit je bekleding of tapijt, hoe moeilijker het wordt het schoon te krijgen. Doe het dus meteen!

Hoe houd jij je auto opgeruimd en schoon?