Jaren geleden begon ik met bloggen om mijn gedachten en overpeinzingen de vrije loop te laten. Toen ik trouwde en later ook moeder werd van een meisje die ondertussen een temperamentvolle peuter is, begon mijn blog meer over het huishouden te gaan en merkte ik dat ik veel tips en advies te delen had.

Waarom een blog over het huishouden?

Al sinds ik mij kan herinneren ben ik altijd bezig geweest met het georganiseerder maken van het huishouden en het opfleuren en inrichten van mijn huis. Als kind al veranderde ik iedere paar maanden de inrichting van mijn kamer. Altijd ben ik op zoek naar de perfecte manier om het leven en het huishouden makkelijker te maken. Vanuit deze behoefte en de passie om mensen te helpen, is mijn blog geboren.

Mijn Verhaal

Als kind groeide ik op in een gebroken gezin. Mijn ouders gingen uit elkaar toen ik nog een baby was en mijn hele jeugd woonde ik bij mijn vader. In de weekenden was ik bij mijn moeder. Door iedere keer deze switch te maken, vond ik het als kind lastig om te aarden. Ik kon omgaan met het idee dat mijn ouders niet bij elkaar waren, ik kende niet anders, maar ik had wel behoefte aan een vaste plek, een echt thuis.

Toen ik jaren later het huis uitging, probeerde ik daar dan ook echt mijn eigen plekje van te maken. Maar ik ging voor het eerst op mezelf wonen en ik kan nog steeds om lachen om de keuzes die ik maakte. Blauw gewolkt behang in de woonkamer, overal licht zalmkleurige vloerbedekking en wit glitterbehang op de gang. Beetje jammer.

Ik ben best vaak verhuisd in mijn leven, waarschijnlijk omdat ik nog steeds niet goed kon aarden. Maar toen ik eenmaal trouwde en een gezin kreeg veranderde dat. We kochten een huis en maakte het de onze. En ook al blijf ik rusteloos en zal ik altijd bezig zijn met herinrichten, organiseren, structureren en opleuken, het is wel ons huis. Ons plekje.