Ben je op zoek naar een origineel drankje om te serveren met de feestdagen, maar blijf je liever nuchter? Probeer deze alcoholvrije cocktails eens.

Rond de feestdagen is er natuurlijk niets fijner dan met je vrienden, familie en andere mensen waar je van houdt, gezellig rond de tafel te zitten met heerlijk eten. Naast het bedenken wat er geserveerd moet worden, is het ook belangrijk dat je bedenkt wat er gedronken gaat worden. Zelf drink ik geen alcohol en wanneer ik de warme chocolademelk zat ben (wat nooit is) wordt het toch meestal een frisje. Dit jaar ga ik het eens anders aanpakken. Deze alcoholvrije cocktails vindt iedereen namelijk té lekker!

Mocktails voor de feestdagen

Het is heel leuk om elk jaar een soort signature cocktail te maken. En hoe fijn is het wanneer iedereen die dan kan drinken, zelfs de kinderen of mensen die nog moeten rijden? Je kunt de alcoholvrije cocktail in mooie glazen serveren, maar je kunt ook een mooie glazen tap neerzetten, zodat iedereen zichzelf kan bedienen. Ik heb vier heerlijke mocktails voor de feestdagen voor je verzameld en ik hoop dat je ervan zult genieten.Christmas Morning Mimosa

Christmas Morning Mimosa (Alcoholvrije Cocktails, Mocktails)

Een heerlijke frisse alcoholvrije cocktail om van te genieten bij het kerstontbijt. Het is een gezonde cocktail, zonder toegevoegde suikers. Echt een goede opfrisser wanneer je een late avond hebt gehad. Mimosa schijnt een brunchdrankje te zijn, maar ik vind dat het de hele dag gedronken kan worden, dus ook zeker bij het ontbijt. En het leuke is, je hebt maar 2 ingrediënten nodig!

Wat heb je nodig?
Hoe maak je het?
  • Neem een champagneglas en kantel hem iets. Giet langzaam de appelcider in het glas tot ongeveer de helft van het glas is gevuld.
  • Wacht dan even tot de belletjes aan de bovenkant verdwenen zijn en giet er dan voorzichtig de sinaasappelsap bij.
Tips
  • Je kunt het beste de sinaasappels in de koelkast bewaren en vlak voordat je de cocktail gaat maken, uitpersen. Het smaakt dan super vers.
  • Voor een alcoholische versie, vervang de appelcider dan met champagne.


Rudolph’s Favourite (Alcoholvrije Bailey’s)

Not-so-dirty Snow, Alcoholvrije Bailey's (Alcoholvrije Cocktails, Mocktails)

Gek op Bailey’s, maar zoek je een alcoholvrije variant? Dat kan! En deze alcoholvrije Bailey’s is ook nog eens suikervrij en vrij van zuivelproducten. Je kunt hem aan je koffie toevoegen of gewoon zo drinken. Het is gewoon de perfecte toevoeging aan je kerstdiner of kerstontbijt.

Wat heb je nodig?
Hoe maak je het?
  • Mix alle ingrediënten door elkaar met een blender of klopper, tot alles goed is gemengd.
  • Laat 24 uur staan voor de beste smaak.
  • Schenk in een glas en voeg ijsblokjes toe, of voeg een scheutje toe aan je koffie.


Appelcider & Tijm Time

Appelcider & Tijm Time (Alcoholvrije Cocktails, Mocktails)

Appelcider & Tijm Time is de perfecte alcoholvrije cocktail voor een feestelijke avond. De subtiele kruidige smaak van tijm, past heel goed bij de smaak van appel. En met maar vier ingrediënten heb je deze bijzondere mimosa zo gemaakt.

Wat heb je nodig?
Hoe maak je het?
  • Doe de appelcider, tijm en appel in een kan en roer goed door.
  • Laat dit minstens een uur in de koelkast staan om de smaken goed in te laten trekken.
  • Vul champagneglazen met de mocktail (er mogen best stukjes appel in het glas terechtkomen) en garneer met een takje tijm uit de kan. Meteen serveren!

Welke van deze alcoholvrije cocktails ga jij maken met de feestdagen?