Alecto DVM 70
Slaapkamer

Alecto DVM-70 Babyfoon

Onze dochter is ondertussen bijna 19 maanden oud en dat betekent dat we al meer dan anderhalf jaar de Alecto DVM-70 babyfoon in gebruik hebben. Een mooi moment om eens te gaan kijken wat mijn mening hierover is.

* Deze blogpost bevat affiliatelinks. Als je iets bestelt door op zo’n link te klikken, ontvang ik hier een kleine commissie over. Ik sluit mij alleen aan bij affiliates waar ik achter sta. Bedankt voor je steun!

Toen wij op zoek gingen naar een babyfoon, hadden we een aantal eisen. We wilden niet alleen geluid, maar ook beeld. En we wilden – uit veiligheidsoverwegingen – niet dat hij verbinding kon maken via wifi. Deze babyfoon voldoet aan deze eisen en naar mijn mening is hij voor een babyfoon ook zeer betaalbaar.

Beeldkwaliteit

Voor de nacht zit er een infraroodcamera op, waardoor we onze kleine meid ‘s nachts goed in de gaten hebben kunnen houden. Het beeld is niet perfect scherp, maar in alle eerlijkheid, het model komt uit 2010. Ik vraag me dus af of je dan superscherp beeld mag verwachten. Je kan in ieder geval duidelijk zien wanneer de oogjes open zijn en dat vind ik het belangrijkst. In daglicht is hij sowieso een stuk scherper, alleen hebben we daar weinig van gezien, omdat ze meestal in het donker slaapt.

Geluidskwaliteit

Over het geluid van de Alecto DVM-70 valt helemaal niets te klagen. Het is gewoon goed. De babyfoon staat bij ons ongeveer 2 meter van het bedje af en als ze begint te brabbelen of te kraaien slaat hij heel netjes aan. Je kunt ook de gevoeligheid aanpassen, waar 4 standen voor zijn. Ook kan je het geluid natuurlijk helemaal uitzetten.

Design

Ook het uiterlijk van deze babyfoon valt niets op aan te merken. Hij ziet er prima uit, maar verder niet speciaal. Het is niet de kleinste babyfoon, maar gewoon prima. Als je hem neerzet, valt hij niet zomaar om. Ook kun je hem makkelijk op een statief draaien, mocht dat nodig zijn.

Gebruiksgemak

De Alecto DVM-70 is fijn in gebruik. Het menu is duidelijk en de knoppen op het apparaat wijzen zich vanzelf. Het installeren is gewoon plug & play, wat ook heel fijn is, zeker wanneer je hem meeneemt op vakantie of ergens op bezoek gaat. Het cameraatje is goed kantelbaar, maar een statief is denk ik toch wel handig. Zelf heb ik hem heel lang op een GorillaPod gehad, dan kan je hem echt overal op richten, waar je maar wilt. Een handige functie is de pieptoon die klinkt wanneer de batterij leeg is en de temperatuur op de kamer te hoog is geworden. Die pieptoon had van mij alleen wel iets minder hard gemogen. De pieptoon klinkt ook wanneer ik met de pijltjestoetsen ergens heen wil gaan waar ik niet heen kan. Of wanneer ik het volume lager wil zetten terwijl het geluid al uitstaat bijvoorbeeld en dat vind ik ronduit irritant. Het is namelijk echt. heel. hard.

Alecto DVM-70 babyfoon

Bereik

Het bereik laat helaas in ons huis nogal te wensen over. Ons huis is niet groot, maar af en toe valt de verbinding weg, wat volgens niet zou moeten. Volgens Alecto kan deze babyfoon binnenshuis een bereik van 50 meter aan, maar daar ben ik het toch niet helemaal mee eens. Na een hoop frustratie zijn we erachter gekomen dat wanneer wij iets downloaden, het bereik compleet wegvalt. De wifi stoort dus op het bereik van de babyfoon. Heel raar.

Kwaliteit oplaadkabel

Onlangs is gebleken dat de kwaliteit van de kabel helaas niet perfect is. De oplader is nu anderhalf jaar in gebruik en helaas zit er nu een breuk in de oplaadkabel, waardoor hij niet meer wil opladen. Gelukkig is een nieuwe Alecto adapter niet duur en had ik hem de volgende dag in huis. Maar toch jammer dat het nodig is.

Alecto DVM-70 is best fijn

Al met al is het toch een fijne babyfoon, bij veel tot matig gebruik. Op dit moment gebruiken we hem ‘s nachts eigenlijk nauwelijks meer. In de ochtend gaat hij nog even aan om te kijken hoe ze er bij ligt en of ze nog slaapt, maar dat is het ook wel. Overdag gebruik ik hem nog wel veel, omdat ik haar beneden moeilijk hoor. We hebben het altijd prima gered met de Alecto DVM-70, ook op locatie!

Heb jij ervaring met babyfoons van Alecto?

2 Comments

  1. Wij hebben zelf best een simpele van alecto en die bevalt me prima. Wel een zonder scherm en daar ben ik best blij mee. Laatst sliep ze bij vrienden omdat we daar feest hadden en ik zat de hele tijd naar dat scherm te staren…. niks voor mij dus!

    1. Haha, snap ik! Het voordeel van een scherm, wat ik ervaren heb, is dat het soms erg handig is om bij huilen te bepalen of je erheen moet gaan of dat ze zichzelf al aan het herstellen is, want soms pakte ze zelf haar speentje weer en was ze weer stil. Dan is het toch jammer als je al half in haar kamer staat! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.