Je badkamer inrichten als een spa

badkamer inrichten als spa

Je badkamer inrichten als luxe spa voelt voor velen als de eenhoorn der verbouwingen. Zeer zeldzaam en alleen te realiseren als je een mega verbouwingsbudget en veel ruimte hebt. Enorme ruimtes met glanzende tegels, een badkuip met kaarsen en planten, een whirlpool en een zelfreinigend toilet. Tenzij ik de loterij win (en die kans wordt daadwerkelijk groter wanneer ik ook echt mee zou spelen) is mijn droombadkamer niet iets wat ik ooit werkelijkheid zie worden.

De badkamer opnieuw inrichten

Toch hoeft je badkamer inrichten en niet perse heel veel werk, tijd of geld te kosten. Een paar simpele veranderingen maken van elke badkamer een luxe spa. Een plek waar je je terug kan trekken om heerlijk te ontspannen.

Je badkamer inrichten als SPA
Wit, of misschien toch niet

Wit is een zeer rustgevende kleur en maakt een ruimte licht. Het is normaal dat je de behoefte voelt om voor veel wit te kiezen in een badkamer. Maar teveel wit kan je badkamer een wat vlak gevoel geven. Zorg ervoor dat je verschillende texturen gebruikt. Bijvoorbeeld glanzende tegeltjes en een matte witte tegelvloer en witte zachte handdoeken. En niet alles hoeft stralend wit te zijn. Als je wit combineert met crèmetinten, krijg je een interessant maar rustig kleurenpalet. Je hoeft ook niet per se wit te gebruiken in je badkamer. Met kleur kan je warmte creëren en patronen geven de ruimte wat meer diepte. Mocht je de luxe hebben van een badkamer ensuite, zorg dan voor matchende kleuren met je slaapkamer. Hierdoor krijg je een elegant geheel!

Kaarsen en planten

Een belangrijke stap bij je badkamer inrichten, is het gebruik van kaarsen en luchtzuiverende planten. Allebei aanpassingen die goed betaalbaar zijn. Wanneer je kaarsen koopt voor de badkamer, zorg dan dat ze goed stevig kunnen staan en een deksel hebben, zodat je ze kunt beschermen tegen water wanneer je ze niet gebruikt. Planten kun je bijvoorbeeld aan het plafond laten hangen met hangpotten. Wil je je badkamer kindvriendelijk maken, zorg dan wel dat je geen giftige planten gebruikt.Geef je spiegels een upgrade

Wat ook een makkelijke en betaalbare manier van een badkamer inrichten en een spa-gevoel te geven, is het upgraden van je spiegels. Maak er bijvoorbeeld een mooie ingelijste spiegel van. En zijn heel veel mooie spiegels te vinden die je badkamer echt iets extra’s geven. Bijvoorbeeld een spiegel met een lijst van bamboe, of een spiegel in barokstijl. Het geeft je badkamer precies die luxe uitstraling van een spa.

Superzachte handdoeken

Als er iets een luxe gevoel geeft, zijn het zachte handdoeken. Ik kan me nog goed herinneren dat onze handdoeken vroeger ruw en haast knapperig waren. Dat voelt niet zo lekker op je huid, nadat je net een heerlijk ontspannen bad hebt gehad. Zorg dat je investeert in een paar grote handdoeken waar je jezelf lekker in kunt wikkelen en was ze altijd met azijn.

Wat zijn jouw ultieme tips voor het inrichten van je badkamer als luxe spa?

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Interieur, #AD

Door Yvette

Yvette is getrouwd en heeft een dochter. Ze houdt van Engeland, herfst, winter, Kerst, het tuincentrum, dansen door de kamer, pizza en ijs. Het is haar droom een fictieschrijver te worden, op een boerderij te wonen met haar eigen kippen en moestuin en iets bij te dragen aan een betere wereld voor vrouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.