Een badkuip schoonmaken is iets waar niet veel mensen plezier aan beleven. Maar wanneer je onderstaande tips gebruikt, is het een fluitje van een cent.

Hoewel een badkuip is bedoeld om onszelf grondig schoon te maken, kan deze zelf ongelooflijk veel vuil aantrekken. Olie, zeep, stof en andere viezigheden blijven makkelijk liggen als de badkuip niet eens in de zoveel tijd grondig wordt schoongemaakt. Het schoonmaken van je badkuip is eens in de zoveel tijd onvermijdelijk.

Een badkuip schoonmaken is iets waar niet veel mensen plezier aan beleven. Maar wanneer je onderstaande tips gebruikt, is het schoonmaken van je badkuip een fluitje van een cent.

Badkuip schoonmaken doe je zo
De badkuip op een natuurlijke manier schoonmaken

Wanneer je kleine kinderen hebt die vaak in bad gaan, kun je je badkuip schoonmaken met natuurlijke producten die niet schadelijk zijn. Volg onderstaande stappen voor een stralende badkuip.

  1. Haal alle speelgoed, producten en andere badbenodigdheden uit bad.
  2. Sproei de hele badkuip nat.
  3. Bestuif de oppervlakte van het bad met bicarbonaat (ik zweer bij baking soda van Arm & Hammer).
  4. Maak een pasta van een half kopje baking soda en 1 of 2 eetlepels water. Smeer dit met een doek op de overloop van het bad en laat het 10 minuten inwerken.
  5. Bestuif met een plantenspuit azijn over het hele bad tot alles lekker gaat bubbelen.
  6. Gebruik de doek weer om alles nog eens goed schoon te wrijven. Gebruik een oude tandenborstel voor moeilijke plekjes.
  7. Spoel alles weg met de douchekop en geniet van je glinsterende schone badkuip!

Lees ook: Hoe je schimmel verwijderd uit een rubberen badeendjeDe badkuip schoonmaken met een supermarktproduct

Mocht je dit teveel gedoe vinden en toch liever een product uit de winkel gebruik, kan ik de Douchespray van Method aanbevelen. Method sponsort mij niet, maar ik heb jaren geleden eens wat producten opgestuurd gekregen en sindsdien ben ik groot fan. De producten ruiken heerlijk, zijn ecologisch en werken goed!

Wat gebruik jij het liefst om je badkuip schoon te maken?