Beautyblender schoonmaken doe je op deze manier

Beautyblender schoonmaken doe je zo

Oké, even een persoonlijke vraag: Je Beautyblender schoonmaken, wanneer heb je dat voor het laatste gedaan? Als je op mij lijkt, is het antwoord waarschijnlijk “geen idee” of “nooit”. Ik snap het. Zelfs met de beste bedoelingen, wordt het schoonmaken van kwasten of sponzen nog al eens over het hoofd gezien. Maar het is een super belangrijke stap die je echt niet moet overslaan.

Ten eerste is het hygiënischer en beter voor je huid. Een vieze Beautyblender kan een ware broedplaats zijn voor allerlei bacteriën, die vervolgens bij elk gebruik op je huid worden gesmeerd. Een vuil sponsje werkt ook gewoon minder goed. Wanneer de spons bedekt is met lagen oude foundation, kan de kleur van de foundation die je gebruikt worden beïnvloed. Het goede nieuws? Je Beautyblender schoonmaken hoeft geen ingewikkeld of tijdrovend proces te zijn. Hier is alles wat je moet weten over hoe je dit aanpakt.

Beautyblender schoonmaken doe je zo

Hoe vaak moet je een Beautyblender schoonmaken?

Als je een Beautyblender gebruikt om je foundation aan te brengen, moet je deze na elk gebruik schoonmaken. Toch is dit voor de meeste mensen niet realistisch, vanwege een gehaaste ochtendroutine. Probeer dit dus minstens wekelijks te doen. Dit verwijdert de make-up, het vuil, de oliën en bacteriën die zich in het schuim kunnen nestelen.

Schoonmaken met zeep

Helaas is er meer nodig dan alleen water om je Beautyblender schoon te krijgen. Met andere woorden, je hebt zeep nodig. Het beste kun je een milde shampoo gebruiken, zoals bijvoorbeeld babyshampoo. Maak de spons nat en doe de shampoo erop. Laat het goed schuimen door het goed in te masseren. Zodra je begint te zien dat het schuim de kleur van de foundation krijgt, betekent dit dat het vuil loskomt en spoel je de spons grondig uit. Herhaal dit, mocht dat nodig zijn.

Dubbele reiniging met olie

Het basisprincipe van deze methode is: olie breekt olie af. Begin met een droge spons en masseer een paar druppels olie, bijvoorbeeld kokosolie, in de spons totdat de make-up begint los te laten. Volg dit op met de zeepmethode. Dit is het tweede deel van de dubbele reiniging, die niet alleen de laatste sporen van make-up verwijdert, maar ook helpt het olieachtige residu weg te spoelen.

Vervang hem op tijd

Houd er vooral rekening mee dat je met regelmatig schoonmaken misschien wel de levenduur verlengt, deze sponzen zijn nog steeds niet bedoeld om eeuwig mee te gaan. Bij regelmatig gebruik, is het ‘t beste om de spons elke drie maanden te vervangen.


Door Yvette

Yvette is getrouwd en heeft een dochter. Ze houdt van Engeland, herfst, winter, Kerst, het tuincentrum, dansen door de kamer, pizza en ijs. Het is haar droom een fictieschrijver te worden, op een boerderij te wonen met haar eigen kippen en moestuin en iets bij te dragen aan een betere wereld voor vrouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.