Behang met drukke print: hoe style je dat in je interieur?

Behang met drukke print: hoe style je dat?

Behang is terug! Van bloemen, dieren en planten, tot abstracte patronen. Gedurfd, levendig en opvallend behang kan een ruimte in een oogwenk transformeren van saai naar fantastisch. Toch gaat het gebruik van behang met drukke print in het interieur vaak mis. Het wordt snel te druk of te rommelig als je het niet goed aanpakt.

Wanneer je behang met drukke print wilt gaan gebruiken in je interieur, is het belangrijk dat je dit op de juiste manier combineert met de rest van je inrichting. Welke kleuren en welke materialen kies je er bijvoorbeeld bij? Niet getreurd, hulp is onderweg. Met onderstaande tips weet je zeker dat je het goed aanpakt.

Behang met drukke print: hoe style je dat in je interieur?
Behang met drukke print: hoe style je dat in je interieur?

Begin met je behang en style daar omheen

Wanneer je behang met drukke print wilt gebruiken in je interieur, kies dan eerst een behang uit en style de ruimte daar omheen. Er is veel keuze in dit soort behang (bijvoorbeeld Eijffinger behang), dus denk van te voren goed na over wat je mooi vind. Probeer dan elementen uit het behang te trekken en ze in je interieur te brengen, om evenwicht te creëren. Je zou bijvoorbeeld een bank in een kleur kunnen kiezen die ook in het behang terugkomt.

Kies patronen die er handgemaakt uitzien

Behang dat er met de hand gedrukt of geschilderd uitziet, brengt een bepaalde uitstraling in je interieur die andere soorten behang missen. Doordat het er handgemaakt uitziet, voelt het persoonlijker en warmer. Mensen zullen er echt van onder de indruk zijn en het trekt de aandacht.

Behang met drukke print in een kleine ruimte

Wees niet bang om behang met drukke print in een kleine ruimte te gebruiken, want het kan een enorme positieve impact hebben. Een intens patroon kan een aangename verrassing opleveren in een ruimte die anders meestal erg saai is aangekleed.

Gebruik het als accent

In plaats van een hele kamer te vullen met een druk patroon, kun je het behang het beste op één plek gebruiken en dat accentueren. Het beste is om een muur te gebruiken aan de achterkant van de ruimte, zodat je echt het interieur ingetrokken wordt.Maak jij in je interieur gebruik van een behang met drukke print? Hoe style jij dat?

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als #AD, Interieur

Door Yvette

Yvette is getrouwd en heeft een dochter. Ze houdt van Engeland, herfst, winter, Kerst, het tuincentrum, dansen door de kamer, pizza en ijs. Het is haar droom een fictieschrijver te worden, op een boerderij te wonen met haar eigen kippen en moestuin en iets bij te dragen aan een betere wereld voor vrouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.