Belangrijke tips voor trampoline onderhoud

Belangrijke tips voor trampoline onderhoud

Trampolines zijn ontzettend populair op het moment, alleen niet goedkoop. Je wilt er dan natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Trampoline onderhoud en goede zorg zijn dus belangrijk. Zonder dat, kan dit leuke speelgoed snel kapot gaan of een oorzaak zijn van ernstige ongelukken. Met de juiste zorg en onderhoud gaat je trampoline een leven lang mee, of in ieder geval meerdere jaren.

Wanneer je pas voor het eerst een trampoline hebt gekocht, vraag je je misschien af wat trampoline onderhoud precies inhoud. In dit artikel bespreken we de meest belangrijke zaken voor het goed onderhouden en verzorgen van je trampoline.

Belangrijke tips voor de onderhoud van je trampoline

Goede locatie is belangrijk

Je denkt misschien, aangezien je een stevige trampoline hebt, dat je hem overal in de achtertuin kunt plaatsen zolang er maar voldoende ruimte is. Maar eigenlijk is het beter als je een schaduwrijke plek kunt vinden met een vlakke ondergrond. Een vlakke ondergrond zorgt ervoor dat de trampoline stevig staat en er geen ongelukken kunnen gebeuren. Daarnaast kan hete zon er voor zorgen dat stoffen vroegtijdig scheuren. Plaats de trampoline nooit onder bomen of takken. Anders kan er een blessure optreden tijdens het hoog in de lucht springen.

Controleer de trampoline regelmatig

Regelmatig trampoline onderhoud is heel belangrijk. Als je je trampoline regelmatig verzorgt en goed onderhoudt, blijven de gebruikers ervan en de trampoline zelf, lang veilig. Maak er dus een routine van dat je de trampoline om de zoveel tijd even controleert. Dit kan een paar weken zijn, een maand of twee maanden. Onthoud dat hoe vaker je de trampoline controleert, hoe langer je trampoline mee zal gaan. Het is extra belangrijk om dit te doen na storm, regen of de winter. Let bij het controleren van de trampoline op dingen zoals het frame, veren, springmat, ritssluiting, enzovoort. Bijvoorbeeld een north trampoline heeft een veiligheidsnet, controleer die ook regelmatig.

Vermijd schoenen en sieraden

Gebruik de trampoline altijd op blote voeten of sokken en nooit met schoenen aan. Dit kan grote schade toebrengen aan de trampoline. De mat zou kunnen scheuren. Voor je eigen veiligheid is het ook af te raden sieraden te dragen of scherpe dingen in je broekzak te bewaren.

Zorg voor een trampolinehoes

De trampolinehoes is een belangrijk accessoire om het hele jaar door de trampoline te beschermen. Als je geen schaduwrijke plek kunt vinden om je trampoline neer te zetten, kan een hoes je trampoline tot op zekere hoogte beschermen tegen de hete zon. Ook kun je de trampoline afdekken in de regen en voorkomen dat er water in de trampoline loopt.

Als je van plan bent de trampoline in de winter af te dekken, houdt dan rekening met een aantal zaken. Trampolinehoezen kunnen ervoor zorgen dat er zich vocht onder de trampoline ophoopt, waardoor de trampolineveer of het frame kan gaan roesten. Verwijder in de winter dus af en toe de hoes, zodat het vocht op natuurlijke wijze kan opdrogen.

Vervang onderdelen wanneer nodig

Als je zorgt voor goed trampoline onderhoud, zal je trampoline een lange tijd meegaan. Als je dan merkt dat bepaalde onderdelen verslijten, moet je deze zo snel mogelijk vervangen. Of als je het geluk hebt om nog in de garantieperiode te zitten, maak hier dan zo snel mogelijk gebruik van.


Door Yvette

Yvette is getrouwd en heeft een dochter. Ze houdt van Engeland, herfst, winter, Kerst, het tuincentrum, dansen door de kamer, pizza en ijs. Het is haar droom een fictieschrijver te worden, op een boerderij te wonen met haar eigen kippen en moestuin en iets bij te dragen aan een betere wereld voor vrouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.