Een vakantie in Engeland zou niet compleet zijn zonder tenminste één portie fish and chips in Londen. Dit zijn de 5 beste.

Fish and chips zijn een must als je Londen bezoekt. Dat blijkt wel uit de verkoopcijfers. Elk jaar worden meer dan 250 miljoen van deze maaltijden verkocht in de UK. Maar waar vind je de beste fish and chips in Londen?

Het is door bijna elke Brit geliefd en iedereen heeft zijn favoriete manier om het te eten. Voeg je azijn en zout toe aan de jouwe? Zo ja, doe je dan eerst zout of eerst azijn? Dompel je de jouwe onder in ketchup of mayonaise? Liever kabeljauw of schelvis? En bestel je de dan ook de scraps (extra knapperige stukjes) bij je bestelling?

Ongeacht hoe je dit gerecht het lekkerst vind, een vakantie in Engeland zou niet compleet zijn zonder tenminste één portie fish and chips in Londen. Daarom hebben we deze lijst samengesteld om ervoor te zorgen dat je de beste fish and chips in Londen kunt vinden!

De beste fish and chips in Londen

De lekkerste fish and chips in Londen

Iedereen heeft zijn mening over waar je de beste fish and chips kunt proeven. Als je in debat gaat met echte Londenaren zal je waarschijnlijk verschillende meningen en argumenten te horen krijgen. Deze 5 plekken zijn echter anders dan anderen en springen er bij bijna iedereen uit als beste fish and chips in Londen.

Fish! (Borough Market)

Op Borough Market, één van de grootste foodmarkets in Londen, vind je Fish! Ze serveren vis die bedekt is met een krokant laagje bierbeslag. Als je wilt kun je er erwtenpuree en tartaarsaus bij krijgen. Fish! is zo goed dat ze zelfs werden uitgeroepen tot winnaar van de National Fish & Chip Awards 2017. Je kunt kiezen tussen schelvis, kabeljauw of heek. Wat je ook kiest, alles wordt geserveerd met een flinke portie friet.

Er staat meestal een lange rij voor de winkel, maar deze is goed in beweging en je hoeft niet lang te wachten. Houd er bij je bezoek ook rekening mee dat er niet veel zitgelegenheid is. Ideaal zou zijn om te kiezen voor een afhaalmaaltijd.

Poppie’s Fish & Chips (Meerdere locaties)

Eén van de beste plekken om heerlijke fish and chips in Londen te eten, is Poppie’s aan de oostkant van Londen. Ze serveren alles vers, warm, knapperig en zacht van binnen. Veel klanten spreken over hoe perfect knapperig en sappig de vis is. Het interieur van Poppie’s is prachtig met overal vintage spulletjes. Zelfs de obers zijn gekleed in nostalgische kleding. Je vindt er jukeboxen, verzamelobjecten uit de jaren 50, met op de achtergrond hits van de jaren 50, 60 en 70.The Real Greek (Meerdere locaties)

Hoewel een Grieks restaurant in eerste instantie misschien een aparte keuze lijkt, weet ik zeker dat je niet teleurgesteld zult zijn. Als het kwaliteit en betaalbaarheid, is het restaurant The Real Greek zeker een winnaar. Je zult direct de versheid van de vis opmerken, wanneer je dit proeft. Als mediterraans restaurant is The Real Greek trots op vis van hoge kwaliteit en dat krijg je dan ook. Door de combinatie met het heerlijke knapperige beslag, wil je eigenlijk een tweede portie bestellen. Gelukkig serveren ze ook veel andere hapjes en lokale gerechten.

The Seashell (Lisson Grove)

The Sea Shell serveert al meer dan 60 jaar traditionele fish and chips in Londen en hebben dan ook een zeer goede reputatie. De oorsprong van de winkel gaat terug tot net na de Eerste Wereldoorlog, waar het toen nog kleine bedrijf gekookte vis leverde. Sindsdien hebben ze behoorlijke stappen gezet.

Het restaurant is opgesplitst in twee delen, en je zou bijna denken dat het twee aparte restaurants zijn. De ene kant is een formeel restaurant en het andere deel is bedoeld voor afhaalmaaltijd. Er is een terras en er staan hoge tafels waar je kunt genieten van een snelle hap. Ze hebben allerlei soorten vis en het wordt allemaal op bestelling klaargemaakt. Traditionele fish and chips is altijd kabeljauw, maar sommige mensen eten liever schelvis, vanwege de intensere smaak. Het kan hier allemaal!

Toff’s (Muswell Hill)

Toff’s is een restaurant dat enorm veel prijzen heeft gewonnen voor de beste fish and chips, waaronder The Good Chippie Award. Toff’s bestaat al meer dan 50 jaar en velen vinden dat ze de beste fish and chips van noordelijk Londen serveren. De gewone porties vis zijn altijd enorm, dus je zal na een maaltijd geen honger meer hebben. De friet is er altijd fantastisch, dik en knapperig en toch licht. De friet van Toff’s wordt gebakken in aardnotenolie, die ze dagelijks verversen.

Waar heb jij de beste fish and chips in Londen gegeten?