De bijzondere verhalen in mijn Kerstboom

Elk jaar met Thanksgiving, bij het opzetten van de kerstboom hebben we een traditie. Een traditie van het ophalen van herinneringen. Altijd als er namelijk iets belangrijks gebeurt in ons leven, dan kopen we daar een passend ornament bij. Op die manier is onze kerstboom nu al goed gevuld met de fijnste en leukste verhalen.

Wat hangt er in mijn kerstboom?

We beginnen altijd met de lichtjes in de kerstboom te hangen en daarna de ‘speciale ornamenten’, zoals ik ze graag noem. Zodat ze de mooiste plek hebben! We praten dan een beetje over de betekenis ervan en halen herinneringen op. Pas daarna komen de andere ballen erbij. Ik vind dit zo’n fijne traditie! Dit jaar wil ik je graag meenemen in deze kersttraditie, door je te vertellen over de bijzondere verhalen in onze kerstboom.

Deze ‘You & Me’ kerstbal is een vreselijk afgezaagd ding, wat je rond kerst overal kan kopen. Het kan eigenlijk echt niet haha, maar ik heb hem voor mijn man gekocht bij Holland & Barrett toen we nog vriendje en vriendinnetje waren en onze eerste kerst samen gingen vieren. Dus toch best een speciale kerstbal!

Deze kerstbal is de enige in het rijtje die geen specifiek verhaal heeft, maar volgens mij is het één van de eerste kerstballen die mijn man en ik samen kochten bij Intratuin, waar we echt heel graag komen in de kerstperiode. Ik vind hem echt prachtig en het is altijd één van de eerste dingen die we in de boom hangen.

Dit is een heel speciale! Het is een kerstboompje van eikeltjes en ik vind hem echt mega schattig! We kochten hem in een kerstshop in Wales, in 2014. Het was zomer, maar we waren helemaal uitzinnig dat we een kerstwinkeltje tegenkwamen. En omdat het zo’n fijne vakantie was, zochten we dit ornamentje uit voor in de boom.

Diep verstopt binnenin de takken van onze kerstboom, vind je dit ontdeugende ding. We kochten dit katje met een kerstmuts in 2014, toen we onze kat Manis hadden geadopteerd. Ik hang dit katje altijd een beetje verstopt tussen de takken, omdat dat een leuke herinnering is aan die keer dat we onze kat in de kerstboom vonden. Te chillen op een tak. Zo grappig!

Op deze kerstbal ben ik extra zuinig en mag echt nooit kapot! We kochten deze in 2016 in een giftshop in Disneyland Parijs. We hadden een moeilijke paar jaar achter de rug, omdat het zwanger worden niet wilde lukken en we konden echt even een mini vakantie gebruiken. Het was ontzettend leuk en we heben het ontzettend naar ons gehad. Een paar maanden later was ik eindelijk zwanger. Een hele mooie herinnering aan het feit dat je soms iets wat je heel graag wilt moet loslaten om het te krijgen. En dan heb ik het nog niet eens over een bepaald Disney liedje over iets loslaten! Echt niet! Jij!

Ook dit ornament vind ik één van de mooiste die we hebben. Ik heb hem gekocht bij onze lokale bloemenwinkel. De eigenaar is super aardig en heeft een paar jaar geleden mijn bruidsboeket gemaakt. Dit schattige bakkertje herinnert ons eraan hoe graag we samen koken en bakken. De keuken is onze happy place!

Hoe schattig is dit? Het is een foute kersttrui! En omdat wij gek zijn op foute kersttruien (vind je ons al irritant?) kon deze niet in onze kerstboom ontbreken. Hij is echt perfect! Eigenlijk wil ik gewoon een trui die er precies zo uitziet!

Toen onze dochter werd geboren in 2017, moesten we hier natuurlijk een bijpassend ornament voor vinden. Je kunt overal van die ballen kopen met ‘Baby’s first Christmas’ erop, maar die zijn altijd roze of blauw! Waarom is dat toch? Onze kerstboom is behoorlijk traditioneel, met veel rood, groen en goud. Dus zo’n roze of blauwe bal past daar echt niet bij. Het was dus nogal een uitdaging om iets te vinden wat wel past. Tot we deze kleine kerstbeer vonden en hij was perfect! Ik hoop dat onze dochter deze beer ooit in haar eigen kerstboo hangt, samen met haar eigen gezin en ik moet nu stoppen met typen, anders ga ik huilen.

Hangen er in jouw kerstboom ook verhalen en herinneringen? Ik hoor ze heel graag!

Door Yvette

Yvette is getrouwd en heeft een dochter. Ze houdt van Engeland, herfst, winter, Kerst, het tuincentrum, dansen door de kamer, pizza en ijs. Het is haar droom een fictieschrijver te worden, op een boerderij te wonen met haar eigen kippen en moestuin en iets bij te dragen aan een betere wereld voor vrouwen.

3 reacties

  1. Wat een leuke traditie en een mooie blogpost!
    Ik heb niet veel met kerst maar manlief wel. Dus door hem heb ik na jaaaaren weer een boom in huis. Ik laat hem wel versieren door hem haha. Maar als ik die ornamenten van jullie zie dan kriebelt het wel om naast onze basic blauwe en gouden ballen nog wat speciale dingen voor in de bomen te scoren. Want wat zijn ze prachtig en wat een mooie verhalen horen er bij!!

    Eigenlijk kijk ik het allermeeste uit naar de kerstknutsels die mijn zoontje later op school gaat maken en om deze dan in de boom te kunnen hangen!

  2. Super leuk dat jullie dit doen! Ik vind dat echt heel erg tof! Wij hebben een vrij simpele kerstboom met maar één bal die anders is dan de rest. Dat is een bal met een kurkje er op die je open kan doen en een briefje er in kan stoppen. Hier stoppen we sinds vorig jaar een herinnering in over het afgelopen jaar. Deze bal is uiteindelijk voor Isabelle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.