Boeken over organiseren en alles wat met het huishouden te maken heeft, zijn mijn nieuwste verslaving. Dit zijn mijn favorieten.

Ik ben dol op het lezen van boeken die me kunnen inspireren. Ik heb natuurlijk het één en ander geschreven over het opruimen van je huis, maar ik vind het verfrissend om te lezen over hoe andere mensen bepaalde dingen zien en aanpakken. Je leert er altijd weer wat nieuws van. Boeken over organiseren en alles wat met het huishouden te maken heeft, zijn dan ook mijn nieuwste verslaving.

Ik heb 7 boeken uitgezocht die allemaal inspirerend zijn op het gebied van organiseren, het huishouden en opruimen. Sommige zijn al wat ouder, sommige splinternieuw. Ik hoop dat ze stuk voor stuk iets nieuws zullen brengen voor jou, je gezin, je thuis en je leven.Mindful Opruimen

In Mindful Opruimen laat Stephanie Bennett Vogt zien dat opruimen niet een gedachteloze oefening van weggooien is. Het is een voorzichtige reis van oplettendheid, de tijd nemen, aandacht geven en loslaten. Mindful Opruimen is een nieuw model van opruimen, dat de oude oosterse wijsheid van ruimteverdeling combineert met praktische westerse opruimtips.

⦿ Bestel “Mindful Opruimen” hier

Boeken over organiseren
De Edele Zweedse Kunst Van Het Opruimen

De Edele Zweedse Kunst van het Opruimen is een praktische gids over döstädning. Het Zweedse gebruik om je te ontdoen van alle onnodige materiële ballast in je laatste levensjaren. Op verrassend vrolijke wijze helpt Margareta Magnusson je te reflecteren op je leven. Of dat nou binnenkort op zijn einde loopt of nog bij lange na niet. Ze helpt je inventariseren wat echt belangrijk is, zodat je comfortabel met je bezittingen én je herinneringen om kunt gaan.

⦿ Bestel “De Edele Zweedse Kunst van het Opruimen” hier

Het Grote Poetsboek

Diet Groothuis deelt in Het Grote Poetsboek wetenswaardigheden, handige schema’s, duurzame tips en slimme trucjes over het schoonmaken. Hoe verjaag je fruitvliegen? Is het nog mogelijk om die vetvlek uit een nieuwe jurk te krijgen? Hoe vaak moet je je huis ventileren? Wie weet dit soort dingen nog? Je moeder weet het, je oma wist het, maar leren onze kinderen nog wel echt poetsen? Het leven is een onophoudelijke oorlog tegen troep en viezigheid, maar die oorlog is makkelijker te winnen dan je denkt. Diet Groothuis heeft net zo’n hekel aan schoonmaken als u en ik. Maar ze weet dat een fris, schoon en opgeruimd huis rust brengt. De kennis van haar ouders en grootouders geeft ze door via dit boek. Van stappenplan van dag tot dag tot jaarplanning; het is nog nooit zo eenvoudig geweest om je goede voornemens om te zetten in daden.

⦿ Bestel “Het Grote Poetsboek” hier

Opruimen Maakt Gelukkig!

Als eerste minimaliseercoach van België is Mentink ervan overtuigd dat er geen speciaal talent nodig is om op te ruimen. En wat meer is, er zijn ook geen foute manieren. Je hoeft er alleen maar aan te beginnen, stap voor stap. Dit is geen theoretisch handboek over opruimen, maar een lijst van efficiënte stappenplannen bij het opruimen en organiseren van spullen. Pik er die plannen uit die jij het belangrijkst vindt. Je krijgt het grootste cadeau van onze maatschappij terug: tijd. Tijd om te besteden aan zaken die er voor jou echt toe doen. En dat maakt ons gelukkig!

⦿ Bestel “Opruimen Maakt Gelukkig!” hier

Boeken over organiseren
Leve De Keuken!

Roberta Schira leert ons het belang van een georganiseerde en warme keuken, zoals de Italianen dat al eeuwenlang kennen. De keuken. Voor de een is het een walhalla waar de prachtigste gerechten worden klaargemaakt. Voor de ander een ruimte waar te veel spullen in staan en rommel en vuil zich opstapelt. We kennen het allemaal: te volle keukenkastjes, eindeloos veel aangebroken verpakkingen, kaneel met een tht-datum uit de vorige eeuw. Roberta Schira leert ons in Leve De Keuken! het genot van een opgeruimde en harmonieuze keuken. Hoe we optimaal gebruik kunnen maken van een van de belangrijkste ruimtes in een woning. Door van je keuken, het hart van je huis, een fijne plek te maken wordt koken en eten een feest.

⦿ Bestel “Leve de Keuken!” hier

Boeken over organiseren
Een Opgeruimd Gezin

In Een Opgeruimd Gezin geeft Eva Jarlsdotter handige tips en trucs voor als je alle rommel in huis zat bent. Om zo thuis met het gezin, zonder rommel en chaos, optimaal te functioneren. Ze helpt je om je huis om te toveren tot een warm en gezellig thuis, vol rust. Iedereen is gelukkiger met meer flow in huis. De inspirerende methode uit dit boek is een combinatie van Zweeds minimalisme en Japanse wijsheid. Het boek is een positief en toegankelijk pleidooi dat niet alleen herkenbaar, maar ook buitengewoon praktisch is.

⦿ Bestel “Een Opgeruimd Gezin” hier

De 6 Natuurlijke Wondermiddelen

Waarom zou je je kasten vullen met tientallen producten als drie pareltjes hetzelfde kunnen, maar dan op een natuurlijke manier? Citroen, azijn en zuiveringszout hebben veelzijdige kwaliteiten die van pas komen bij onze lichaamsverzorging en onze gezondheid. Maar waarmee ook gekookt kan worden en het hele huishouden kan worden gedaan. Omdat ze ook doeltreffend, goedkoop en milieuvriendelijk zijn, verdienen ze een plaats in de keuken- of badkamerkast! Dit boek geeft een heleboel praktische tips en adviezen uit grootmoeders tijd om deze natuurproducten elke dag te kunnen gebruiken. Allen sparen ze heel wat geld uit en doen ze wonderen voor je welzijn en dat van onze planeet!

⦿ Bestel “De 6 Natuurlijke Wondermiddelen” hier

Wat is jouw ultieme tip qua boeken over organiseren en huishouden?