In Nederland moeten we nog even wachten, maar in Engeland worden ze al vertoond: de kerstreclames van 2019! Welke raakt jou het meest?

In Nederland moeten we nog even wachten, maar in Engeland worden ze al vertoond: de Britse kerstreclames van 2019! In Engeland maken ze er vaak behoorlijk wat werk van. Ze zorgen voor een lach, maar net zo vaak voor een traan! Het is echt een traditie. Zodra John Lewis zijn kerstreclame lanceert, is kerst voor de Britten begonnen.

Ik ben zelf gek op kerstreclames en dit jaar zitten er ook weer een paar fantastische bij. Ik heb de mooiste Britse kerstreclames van 2019 uitgezocht, om je hart alvast te verwarmen voor de feestdagen. Kopje warme chocolademelk erbij? Daar gaan we!

Britse kerstreclames van 2019Sainsbury’s

Deze Britse supermarkt, die dit jaar 150 jaar bestaat, gaat voor een prachtig Dickensachtig verhaal over een weesjongetje die Nicholas the Sweep wordt genoemd. Op kerstavond 1869 wordt hij vals beschuldigd van het stelen van een mandarijn van een Sainsbury’s kraampje en uit de stad verbannen. Maar Mary Ann Sainsbury vindt hem in een sneeuwstorm en red hem van de kou.

Als kerstcadeau geeft ze hem een zak vol verse mandarijnen. Nicholas weet wat hem te doen staat en brengt mandarijnen naar al zijn vrienden. Wanneer hij daarmee klaar is, veegt hij het stof van zijn rode muts en zien we dat hij niemand minder is dan… een jonge kerstman!
“And that, is a totally true story…”

Iceland

Iceland is ook weer een Britse supermarktketen en heeft zijn peilen gericht op het familiegevoel, door gebruik te maken van de nieuwe film “Frozen 2”. Anna, Elsa, Kristoff, Olaf en Sven spelen Hints en iedereen moet uitbeelden van hun favoriete onderdeel van kerst is.

Wanneer Elsa aan de beurt is, tovert ze een tafel en stoelen van ijs tevoorschijn en spreekt ze de woorden: “Een speciale maaltijd om samen te delen.”, waarmee Iceland reclame maakt voor een diepvriesproducten. Slim, Iceland. Zeer slim.

John Lewis

De kerstreclame waar iedereen altijd op wacht. Met dit hartverwarmende verhaal over een draakje dat zijn vuur onder controle leert houden, geeft John Lewis samen met Waitrose het startsein voor kerst.

Klein draakje Edgar is een wandelende ramp en veranderd onbedoeld een sneeuwpop in een plasje, brandt de kerstboom af en smelt de ijsbaan. Maar wonder boven wonder, hij leert ermee om te gaan en gebruikt zijn vurige adem om het toetje bij het kerstdiner te perfectioneren. Eind goed, al goed!Boots

De Britse drogisterij Boots gooit het over een heel andere boeg en probeert onze lachspieren te kietelen. Veel mensen zullen zich herkennen in de man die in deze kerstreclame zich hardop afvraagt wat hij in ‘s hemelsnaam moet kopen voor al die verschillende mensen in zijn leven.

Boots scoort meteen hoog door diversiteit te laten zien en te laten zien dat Boots ‘voor iedereen is’. Een reclame waar je vrolijk van wordt en waar je wellicht jezelf in herkent.

Argos

In Nederland hebben we al jaren geen Kijkshop meer, maar in de UK bestaat dit concept nog wel, in de vorm van het populaire Argos. We zien een vader aan zijn keukentafel bladerend door de catalogus. Hij ziet dat zijn dochter graag een drumstel wil krijgen en meteen verschijnt er een mooi ingepakt cadeau voor zijn neus.

Hij begint op de muziek mee te drummen en geniet zichtbaar. Dan verschijnt zijn dochter bovenaan de trap, die lachend en hoofdschuddend naar haar papa kijkt.

Dan verschijnt er een tweede drumstel en de vader nodigt zijn dochter uit om mee te komen drummen. Heel even leven ze samen een rockster-leven en zien we zelfs een crowdsurfende teddybeer. Geen tranendal is deze kerstreclame, maar wel leuk!

Aldi
https://youtu.be/T37-A2JdaEk

Laat je een kerstreclame inzingen door Robbie Williams, dan heb jij mij al. Al voor het vierde jaar op rij, geeft Aldi de hoofdrol aan Kevin the Carrot en zijn vrienden, voor deze The Greatest Showman-achtige reclame. Een culinaire show wordt opgevoerd, om ervoor te zorgen dat we maar zoveel mogelijk groenten willen eten deze kerst. Well played, Aldi!

Asda

Asda, wederom een Britse supermarkt keten, raakt ons met een reclame vol betovering. We zien een meisje dat met behulp van een beetje magie van haar overleden opa (we mogen het gewoon niet droog houden) haar hele dorp in een magisch kerstdorp verandert. Helaas is het maar voor korte duur, want als de magie op is, is ook kerst weer verdwenen.

Haar broertje vind het allemaal maar zielig voor zijn kleine zusje en haalt een stukje magie terug en laat het speciaal voor haar sneeuwen in haar slaapkamer, waarna hij haar een fijne kerst wenst. Ik huil niet, jij huilt!Robbie Williams, The Christmas Present

Deze reclame kwam ik tegen toen Robbie Williams zijn nieuwe kerstalbum aan het promoten was. Ik moest er zo erg om lachen, dat ik hem wel in deze lijst moest zetten. Robbie Williams wil van zijn Alexa weten wie haar favoriete zanger is, maar krijgt helaas niet te horen wat hij wil horen… Ook al doet hij zo zijn best!

Nog niet genoeg gezien? Hier kun je de leukste buitenlandse, Nederlandse en Britse kerstreclames van vorig jaar bekijken!

Welke van deze Britse kerstreclames van 2019 heeft jou het meest geraakt?