Center Parcs Erperheide met een peuter

Center Parcs Erperheide

Een tijdje was het stil op mijn blog, maar dat had een leuke reden! Ik was namelijk met mijn gezin een midweek op vakantie in België! Heerlijk even er tussenuit met z’n drietjes in Center Parcs Erperheide. Wat was ik daar aan toe. Even onszelf verstoppen in een huisje in het bos, tussen de vogeltjes en de eekhoorns.

Uiteindelijk werd het natuurlijk allemaal een heel stuk minder relaxed dan ik van te voren voor ogen had, want we waren nou eenmaal op pad met een onvoorstelbaar onvoorspelbare peuter, die net in haar eerste puberteit zit. We liepen tegen vragen aan, zoals hoe deel je de dag in met betrekking tot de dutjes? (Niet, want die dutjes wil ze toch niet doen.) Wat ga je doen? (Zoveel mogelijk.) Waar en wat ga je eten en wordt dat dan geen drama? (Ja, dat wordt het.)

Met de aankomstdag en de vertrekdag niet meegeteld, hadden we drie volle dagen om te plannen. Uiteindelijk is dat best goed gelukt, ondanks dat de mini op de eerste dag al zwaar oververmoeid en daardoor compleet onhandelbaar was. We hebben gezwommen, geitjes en schaapjes geaaid op de kinderboerderij, gewandeld in Valkenburg, lekker gegeten en genoten van de plotselinge sneeuwval. Prachtig, om vanuit je huisje tegen alleen maar besneeuwde dennenbomen aan te kijken!

Center Parcs Erperheide
Onze Cottage. Vanwege een super goede deal op één of andere website, hadden we een Premium 5-persoons cottage voor een hele lage prijs!
Center Parcs Erperheide
Overal in het park liepen kippen vrij rond. Soms deden we in de ochtend de gordijnen open en stonden er vijf kippen voor het raam. Geweldig!
Center Parcs Erperheide

Het park zelf is me zeer goed bevallen. Er is best veel te doen als je met een peuter gaat. Zo is er een zeer grote kinderboerderij, met veel geitjes en schaapjes. Maar er lopen ook ganzen en kippen rond. Echt heel leuk! De natuur is prachtig en door het bos wandelen om je cottage te vinden, is eigenlijk al ontspannend. De mini vond het geweldig om zelf lekker te lopen en te stampen door de plassen. Wanneer je in en uit het park gaat, loop je altijd door de Market Dome, een soort overdekt winkelcentrum met horeca en winkeltjes. Hier is het lekker warm en is het ingericht als een soort subtropische dierentuin. Er zitten papegaaien, flamingo’s en schildpadden. Voor een peuter een hele belevenis en het werd nooit oud! In de Market Dome zit ook de ingang naar het zwembad.

Zwemmen in Aquamundo met een peuter

Het zwembad Aquamundo in Center Parcs Erperheide is ons heel erg goed bevallen met een peuter. Er is een speciaal peuterbad, waar het water maar 15 centimeter hoog staat en waar maar liefst drie fantastische glijbanen zijn! De mini was niet moe te krijgen en ze wilde echt niet meer weg! Leuk is wel om bijvoorbeeld een opblaasbaar strandballetje mee te nemen, dat waren wij vergeten. Ze mocht even met de bal van een ander meisje spelen en dat vond ze toch ook wel heel leuk!

Indoor Speelparadijs Baluba

Dit is het enige aan Center Parcs Erperheide wat me echt is tegengevallen. Als je erheen gaat met een kind wat jonger is dan vijf jaar, dan heb je hier eigenlijk niets aan. Er was nergens een plekje te vinden waar je als kind van bijna twee een beetje veilig kon spelen. Begrijp me goed, er is daar geweldig veel te doen! En zijn trampolines, glijbanen, alles wat je je wensen kunt als kind. Maar niet voor de allerkleinste. We zijn van een paar glijbanen afgegaan en dat vond ze leuk, maar ik had haar graag zelf even een uurtje laten spelen.

Het All-You-Can-Eat Buffet van Evergreenz

In de Market Dome is veel horeca te vinden, waaronder Evergreenz. Dit is een all-you-can-eat buffet voor zoveel et ontbijt als het avondeten. Beiden hebben we geprobeerd, met verschillende resultaten! Het all-you-can-eat ontbijtbuffet vond ik een beetje tegen vallen. We waren best wel vroeg en het brood was bijvoorbeeld al helemaal droog geworden. Ik vond het al met al met een peuter totaal niet handig, als je gewoon een besmeerde boterham wilt geven. Het best vond ik de warme gerechten, zoals de gebakken en gekookte eitjes.Lees ook:Op Vakantie in Brighton met het gezin

Het all-you-can-eat avondbuffet was fantastisch! Zeker met een peuter! Een wereld van verschil. Er was bizar veel keus en echt niet alleen standaard gerechten. Ik heb bijvoorbeeld herfstrisotto gegeten, maar ook gepofte zoete aardappel met heerlijke vulling. En kindjes hebben niks te klagen, want ook voor hun is er genoeg keus! Pannenkoeken, worstjes, aardappeltjes, lekkere groente, rauwkost, soep, noem maar op. En de nagerechten, omg. Zoveel keus en zo lekker! Er was chocolademousse met bokkenpootjes, allerlei soort taart, yoghurt, fruit, brownies, ik kan het niet eens allemaal opnoemen. Evergreenz is voor de avond echt een aanrader. En de prijs is inclusief onbeperkt thee en koffie. Als ik dan een minpuntje moet noemen, dan is het dat bijvoorbeeld water niet bij de prijs in zat. Dat vind ik zelf een beetje raar. Het is vast niet heel moeilijk om ergens een kan kraanwater neer te zetten. Maar verder, top!

Dagje Valkenburg

Valkenburg heeft al lang geleden mijn hart een beetje gestolen. Maar dan vooral in de kerstperiode! We hebben nu gemerkt dat Valkenburg altijd wel mooi is, maar niet heel spannend. Toch een prachtige stad om doorheen te wandelen! Oh, en een persoonlijke tip: Vlaai eten bij Botterweck of Aan De Linde. Mega lekker!

Prachtig Valkenburg

Ben jij wel eens in Center Parcs Erperheide geweest?

Door Yvette

Yvette is getrouwd en heeft een dochter. Ze houdt van Engeland, herfst, winter, Kerst, het tuincentrum, dansen door de kamer, pizza en ijs. Het is haar droom een fictieschrijver te worden, op een boerderij te wonen met haar eigen kippen en moestuin en iets bij te dragen aan een betere wereld voor vrouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.