De 5 voordelen van een dakraam of lichtkoepel installeren

Voordelen van een lichtkoepel

Heb jij ook zo’n kamer in huis, die altijd donker lijkt? Het maakt niet uit wat je doet, er lijkt maar geen licht te willen vallen. Een dakraam of lichtkoepel installeren zou dit probleem kunnen oplossen. Het is een behoorlijke verbouwing, maar het kan je veel opleveren. Of het nou om een slaapkamer, badkamer, woonkamer of keuken gaat, de natuurlijke lichtval kan een kamer een stuk aangenamer maken.

Voordelen van een lichtkoepel installeren

De toename van natuurlijk licht dat een lichtkoepel of dakraam biedt, kan meerdere lichamelijke en mentale voordelen bieden. Meer natuurlijk licht in huis verbetert niet alleen je geluk en gezondheid, maar helpt ook een kamer nieuw leven in te blazen en een fris gevoel te geven. Ook op gebied van duurzaamheid heeft een lichtkoepel veel voordelen.Voordelen van het installeren van een lichtkoepel of dakraam
Natuurlijk daglicht

Een groot voordeel van een lichtkoepel installeren is extra daglicht. Wanneer je ooit je woonkamer hebt uitgebouwd, heb je waarschijnlijk een stuk plat dak. Zo’n dak is prima geschikt voor het installeren van een lichtkoepel. Vooral tijdens de wintermaanden is dit heel prettig voor mensen die last hebben van bijvoorbeeld een seizoensgebonden affectieve stoornis, oftewel SAD.

Meer privacy

Soms wil je wat meer privacy in je huis, maar niet inleveren op licht. Een lichtkoepel of dakraam biedt dan uitkomst, omdat er met de gordijnen dicht nog steeds licht in huis valt. En dat is een stuk gezonder voor je!

Lagere energierekening

Omdat kamers met dakramen of lichtkoepels over het algemeen lichter zijn, zal je minder vaak overdag lampen aan doen. Dit scheelt ontzettend in de kosten. Ook kan een lichtkoepel in de koude wintermaanden bijdragen aan de warmtewinst van een ruimte.Milieuvriendelijk

Omdat je door een lichtkoepel installeren waarschijnlijk minder de verwarming hoeft te gebruiken en minder de lichten aan hoeft te doen, verbruik je minder energie. Dit is beter voor het milieu en je draagt daardoor meteen bij aan een betere wereld.

Stijgende verkoopwaarde

Licht en ruimte is voor iedereen belangrijk. Wie houdt er niet van? Een dergelijke verbouwing kan daarom de waarde van je huis aanzienlijk laten stijgen. Zorg dan wel voor een professionele afwerking!

Installeren van een lichtkoepel

Uiteindelijk kunnen lichtkoepels een mooi stijlvol hulpmiddel zijn, om meer daglicht in een ruimte te integreren. Dat wil zeggen, zolang ze natuurlijk op de juiste plek en op de juiste manier geplaatst worden en de juiste beglazing hebben.

Zou jij een lichtkoepel of dakraam in huis willen?

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Interieur, #AD

Door Yvette

Yvette is getrouwd en heeft een dochter. Ze houdt van Engeland, herfst, winter, Kerst, het tuincentrum, dansen door de kamer, pizza en ijs. Het is haar droom een fictieschrijver te worden, op een boerderij te wonen met haar eigen kippen en moestuin en iets bij te dragen aan een betere wereld voor vrouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.