Als je een manier zoekt om Valentijnsdag dit jaar wat specialer te maken, kies dan eens een Valentijnsdag film die nog niet zo bekend is.

Ik denk dat we wel kunnen concluderen dat Valentijnsdag er dit jaar voor veel mensen anders uit zal zijn dan voorgaande jaren. Romantisch samen een restaurantje pakken, dat zit er dit jaar niet in. Des te meer reden om met je geliefde op de bank te ploffen voor wat heerlijke Valentijnsdag films.

Er zijn behoorlijk wat films voor Valentijnsdag om te streamen, maar laten we eerlijk zijn… Iedereen heeft Bridget Jones, The Notebook en Verliefd Op Ibiza nu wel een keer of drie gezien, niet waar? Als je een manier zoekt om Valentijnsdag dit jaar wat specialer te maken, waarom kies je dan geen Valentijnsdag films die nog niet zo bekend zijn? Ik heb daarom mijn best gedaan een leuke lijst samen te stellen met romantische films voor Valentijnsdag, die je waarschijnlijk nog niet kent.

Deze onbekende Valentijnsdag films zijn echt leuk!

Gek Van Geluk

Deze film vind ik persoonlijk één van de leukste Nederlandse films van de afgelopen tijd, compleet met heerlijke titelsong waar ik geen genoeg van krijg. Single moeder Lena is liedjesschrijfster, maar krijgt door gebrek aan romantiek in haar leven geen letter meer op papier. De zangeres, tevens haar beste vriendin, Valerie (Carly Wijs) verzint een oplossing. Ze huurt Hugo in om Lena’s hoofd op hol te brengen, zodat ze weer inspiratie krijgt. Lena valt als een blok voor hem. Maar dan wordt Lena te verliefd om te schrijven. In wanhopige poging om toch nog een hit te scoren, besluit Valerie alles uit te laten komen, waarmee ze hun jarenlange vriendschap op het spel zet.

From Friend To Fiancé

Dertiger Jess krijgt te horen dat haar beste vriend Ted gaat trouwens en besluit hem te helpen met het organiseren van zijn bruiloft. Met lichte tegenzin, want hij blijkt te gaan trouwen met een vrouw die haar op de middelbare school altijd slecht behandelde. Ondertussen ontdekt Jess dat ze tot over haar oren verliefd is op Ted. Deze film is een Hallmark productie, die niet bekend staan om de ijzersterke verhalen. Maar deze film vond ik echt ontzettend leuk. Jocelyn Hudon, die Jess speelt, is erg grappig en geeft de film echt iets extra’s!

Voor Elkaar Gemaakt

Dit is zo’n film waarvan ik niet begreep dat ik er niet meer van had gehoord, omdat hij ontzettend vermakelijk is. Felix (Matthijs van de Sande Bakhuyzen) is single en zou het niet anders willen. Hij geniet van zijn leven zonder relatie en kinderen. Tot een bizar ongeluk ervoor zorgt dat hij voor de rest van zijn leven onvruchtbaar zal zijn. Zijn broer Jelle ontdekt dat de spermadonatie die Felix voor het ongeluk deed, bij tv-presentatrice Jip terecht is gekomen. Felix besluit er alles aan te doen om vader te worden van het enige kind dat hij ooit zal krijgen.

Love In Store

David en Terrie zijn twee presentatoren op een homeshopping kanaal. Ze zijn verschillend en mogelijk elkaar eigenlijk niet zo. Toch worden ze gedwongen samen te gaan werken. Hun verschillen zorgen er echter voor dat ze op televisie een gouden duo vormen. Ook deze film is een Hallmark productie, maar persoonlijk vind ik zulke films altijd heerlijk. Ook deze film kijkt weer lekker weg. Genieten!

Carol

Een prachtige film die zich in het romantische jaren ’50 afspeelt. Therese, een vrouw van in de twintig, werkt in een warenhuis en verlangt naar een ander leven. Dan ontmoet ze de oudere, prachtige Carol. De twee vrouwen worden verliefd, maar Carol zit vast in een slecht huwelijk en is bang om haar kinderen kwijt te raken als ze zou scheiden.

Weg Van Jou

Fantastisch leuke film met Katja Herbers en Elise Schaap. Evi (KAtja Herbers) wordt met tegenzin overgeplaatst van het snelle Rotterdam naar het saaie Zeeuws-Vlaanderen. Weigeren is geen optie, haar carrière hangt er vanaf. Ze laat haar stadse leven van uitgaan en shoppen achter zich en begint aan haar nieuwe leven in Zeeuws-Vlaanderen.

Call Me By Your Name

Deze prachtige liefdesfilm neemt je mee naar het platteland van Noord-Italië en ik vond de sfeer ontzettend fijn om naar te kijken. De film gaat over Elio, enig kind van de Amerikaanse-Italiaanse-Franse familie Perlman. Hij viert een luie vakantie in de Italiaanse villa van zijn ouders. Dan voegt Oliver zich bij het gezelschap, een academicus die zijn vader komt helpen. Er ontstaat een romance tussen Oliver en Elio.

Valentine’s Again

Nogmaals een Hallmark productie, gewoon omdat ze zo heerlijk romantisch zijn! Succesvolle carrièrevrouw Katherine heeft zo’n beetje de ergste Valentijnsdag die je je kunt voorstellen. Na een vervelende werkdag, komt ze een mysterieuze vrouw tegen die een spreuk over haar uitspreekt. Wanneer Katherine de volgende dag wakker wordt, is het weer dezelfde Valentijnsdag te zijn en ze zal deze dag blijven herbeleven, totdat ze de ware liefde ontmoet. Groundhog Day in een Valentijnsjasje!

A Dash Of Love

Nikki Turner wil dolgraag chef worden en krijgt een baan als assistent aangeboden in het restaurant van haar grote voorbeeld. Ze weet zeker dat deze baan haar grote doorbraak gaat worden. Haar goede zin lijkt van korte duur, wanneer ze ontdekt dat haar baas háár recepten steelt. Kort daarna wordt ze ontslagen. Ze besluit vervolgens haar eigen restaurant te beginnen.

Al deze films zijn te streamen op Videoland en Netflix. Op zoek naar meer inspiratie voor een leuke filmavond? Bekijk dan vooral onze favoriete films voor Moederdag en deze complete lijst met kindvriendelijke films.

Welke van deze Valentijns films lijkt jouw het leukst?