logeerkamer
Opruimen Schoonmaken Slaapkamer

De logeerkamer klaarmaken in 4 simpele stappen

We kennen deze situatie allemaal wel. Er is een vriend op bezoek en je hebt echt een gezellige avond. Het wordt later en later en eigenlijk is naar huis gaan geen optie meer. Je wilt diegene wel uitnodigen om te blijven logeren, maar de logeerkamer is een regelrechte puinhoop. Of je ouders komen van ver en willen eigenlijk blijven slapen wanneer ze langs komen. In dat laatste geval begrijp ik heus wel dat je de deur van de logeerkamer het liefst op slot doet en ze rechtstreeks naar huis bonjourt, maar laten we gastvrij zijn.

Helaas is onze logeerkamer niet alleen een logeerkamer, maar ook een plek waar we schone was op het bed gooien om even snel een paar sokken te vinden. Of een plek waar we de rotzooi neerzetten wat naar zolder gebracht moet worden.

Je begrijpt dat ik een georganiseerde manier nodig had om de logeerkamer snel klaar te maken voor een logé, zonder al te veel moeite. Want laten we eerlijk zijn, ik ben een luie donder. Mocht jij jezelf hierin herkennen en wil jij ook weten hoe je razendsnel een logeerkamer klaarmaakt: ik kan je helpen! Volg deze stappen en je bent in no-time klaar.

logeerkamer

Stap 1: Stofzuigen en een doekje

Omdat onze logeerkamer geen kamer is waar we veel tijd in doorbrengen, is stofzuigen en een beetje afstoffen essentieel. Eerst pak ik een vochtige doek (of de schoonmaakdoekjes van W5 van de Lidl: aanrader!) en ga ik alle oppervlakten bij langs. Dit klinkt tijdrovend, maar het is eigenlijk zo klaar. Dan stofzuig ik de kamer.

Stap 2: Bed verschonen

Als ik bij iemand te gast ben, vind ik altijd een fijn gevoel om in een schoon en fris bed te liggen. Zo wil ik dat mijn gasten zich ook voelen, dus ik verschoon altijd het dekbed en de lakens. Het gevoel van schone lakens is fantastisch!

Stap 3: Snelle opruimsessie en de ramen openen

Ligt er rotzooi op de vloer of staan er spullen die de kamer rommelig maken? Pak het op, ruim het en zorg dat het de kamer uit is. Meestal doe ik ook de avond van te voren een raam open, zodat de kamer lekker kan luchten. Het is fijn als de kamer fri, schoon en opgeruimd is.

Stap 4: Zorg voor een warm welkom

Ik vind het altijd leuk om iets op de logeerkamer te zetten, waar mijn gast zich thuis en welkom door voelt. Ik zet dan bijvoorbeeld een klein dienblad op het bed, met allerlei kleinigheidjes die hij of zij nodig zou kunnen hebben. Een flesje water, een telefoonoplader, tijdschriften, een miniverpakking douchegel, verzin het maar. Soms leg ik er een grappige kaart bij om ze welkom te heten. Ook leg ik er vaak alvast 1 of 2 handdoeken bij, zodat ze daar ’s avonds of ’s ochtends niet naar hoeven te vragen.

Heb jij een snelle manier om de logeerkamer klaar te maken? En heb je tips?

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.