Krijg je gasten te logeren, maar is de logeerkamer nog niet klaar? Met behulp van deze 4 simpele stappen, is het zo gedaan!

De logeerkamer is een plek die ik eigenlijk altijd het liefst gebruiksklaar heb. Het voelt heel gastvrij om de logeerkamer altijd klaar, fris en opgeruimd te hebben. Helaas is onze logeerkamer meestal een regelrechte dumpplaats voor alles waar we geen fatsoenlijke plek voor kunnen vinden.

Je begrijpt dat ik een georganiseerde manier nodig had om de logeerkamer snel klaar te maken voor een gast, zonder al te veel moeite. Want laten we eerlijk zijn, ik ben een luie donder. Mocht jij jezelf hierin herkennen en wil jij ook weten hoe je razendsnel een logeerkamer klaarmaakt: ik kan je helpen! Volg deze stappen en je bent in no-time klaar.

Een perfecte slaapkamer klaarmaken en inrichten in minder dan een uur

De logeerkamer klaarmaken in 4 stappen

Om te beginnen is het natuurlijk wel belangrijk dat de kamer een fijne omgeving is om in te slapen. Een comfortabel bed is dan natuurlijk een zeer goed begin. Ik hou ervan om een beetje een hotelgevoel te creëren. De beste manier om dat te doen is een boxspring, omdat hotels meestal gebruik maken van dit type bed. Ik heb zelf ooit een Auping boxspring gehad en ik kan je verzekeren, ik heb nooit in mijn leven meer zo lekker geslapen als op dat bed.

Mocht je daarnaast onverwacht visite krijgen en de kamer is geen plek waar een orkaan doorheen lijkt te zijn gegaan, kun je vrij snel in een 4 simpele stappen ervoor zorgen dat je gasten zich helemaal welkom voelen.

Stap 1: Stofzuigen en een doekje

Omdat onze logeerkamer geen kamer is waar we veel tijd in doorbrengen, is stofzuigen en een beetje afstoffen essentieel. Eerst pak ik een vochtige doek (of de schoonmaakdoekjes van W5 van de Lidl: aanrader!) en ga ik alle oppervlakten bij langs. Dit klinkt tijdrovend, maar het is eigenlijk zo klaar. Dan stofzuig ik de kamer.

Stap 2: Bed verschonen

Als ik bij iemand te gast ben, vind ik altijd een fijn gevoel om in een schoon en fris bed te liggen. Zo wil ik dat mijn gasten zich ook voelen, dus ik verschoon altijd het dekbed en de lakens. Het gevoel van schone lakens is fantastisch!Stap 3: Snelle opruimsessie en de ramen openen

Ligt er rotzooi op de vloer of staan er spullen die de kamer rommelig maken? Pak het op, ruim het en zorg dat het de kamer uit is. Meestal doe ik ook de avond van te voren een raam open, zodat de kamer lekker kan luchten. Het is fijn als de kamer fri, schoon en opgeruimd is.

Stap 4: Zorg voor een warm welkom

Ik vind het altijd leuk om iets op de logeerkamer te zetten, waar mijn gast zich thuis en welkom door voelt. Ik zet dan bijvoorbeeld een klein dienblad op het bed, met allerlei kleinigheidjes die hij of zij nodig zou kunnen hebben. Een flesje water, een telefoonoplader, tijdschriften, een miniverpakking douchegel, verzin het maar. Soms leg ik er een grappige kaart bij om ze welkom te heten. Ook leg ik er vaak alvast 1 of 2 handdoeken bij, zodat ze daar ‘s avonds of ‘s ochtends niet naar hoeven te vragen.

Heb jij een snelle manier om de logeerkamer klaar te maken? En heb je tips?