De Mooiste Kleurenpaletten voor je Babykamer

Als je zwanger bent en een babykamer moet gaan inrichten, kunnen de keuzes die je moet maken soms overweldigend voelen. Die babykamer, die moet perfect. En de juiste kleur kiezen is dan heel belangrijk. Toen ik zwanger was van mijn dochter, vond ik het geweldig om te gaan bedenken hoe we de babykamer zouden gaan inrichten. Uiteindelijk waren we eruit en is het een voornamelijk groene kamer geworden met roze accenten. Een kleurencombinatie die ik erg vrolijk en fris vind. Maar ik zeg heel eerlijk, ik had nog veel meer geweldige kleurenpaletten voor een babykamer kunnen bedenken.

Als jij zwanger bent, herken je misschien deze struggle. Of misschien is de kamer van je kind alweer toe aan een make-over? Ik heb een aantal kleurenpaletten voor een babykamer of kinderkamer samengesteld, die jou hopelijk zullen inspireren. Hey, en je mag ze natuurlijk best voor andere kamers gebruiken!

* Deze blogpost bevat affiliatelinks. Als je iets bestelt door op zo’n link te klikken, ontvang ik hier een kleine commissie over. Ik sluit mij alleen aan bij affiliates waar ik achter sta. Bedankt voor je steun!

Pastel Shells

Kleurenpaletten voor een babykamer
Ik hou van pasteltinten en deze kleurencombinatie geeft de kamer een echt strandgevoel, zonder dat je alleen maar blauwtinten gebruikt. Volgens mij is dit makkelijk te stylen, zonder dat het druk wordt. Gebruik wit en zandkleur als basis en decoreer met lichte paars-, geel- en oranje tinten. Wat leuke spulletjes in strandthema en klaar ben je!

Catch A Blueberry

Kleurenpaletten voor een babykamer
Ik zeg niet dat blauw alleen voor jongens kan, maar zelf vind ik dit een erg stijlvol kleurpalet voor een jongenskamer. Ik stel me zo voor dat de muren dan in een grijstint zijn geschilderd en de decoraties en stoffen voornamelijk uit donkergrijs en verschillende (donkere) blauwtinten bestaan. En met zwarte of donkerblauwe lijsten met schattige quotes erin aan de muur ben je er toch? Mega chic!

Daisies Are Forever

Kleurenpaletten voor een babykamer
Ik heb roze en geel altijd een ontzettend leuke combinatie gevonden. Daar word je toch vrolijk van? De muren zouden dan bijvoorbeeld wit (RAL 1910 is mijn favoriet, dan heb je niet spierwit, maar toch is het wit) of een superlichte rozetint kunnen zijn. Als je dat dan met wat gele en roze stoffen en decoratie combineert, wordt het echt een stralende kamer! Andersom lijkt mij trouwens ook erg leuk! Een lichtgele muur, met roze decoratie.

Lovely Little Tangerine

Kleurenpaletten voor een babykamer
Een oranje kamer, je hebt lef als je het durft. Maar hierbij geldt absoluut: mooi oranje is niet lelijk. Houd de muren licht, bijvoorbeeld wit of lichtgeel en zorg voor lichtoranje decoratie met af en toe iets donkerder, bijvoorbeeld kussentjes.

Raspberry Macaron

Kleurenpaletten voor een babykamer
Een superzoete kamer maak je met dit kleurenpalet. Grijs met frambooskleuren, vind ik erg stijlvol en toch ook wel schattig. Met zacht grijze muren, is het extra mooi om één opvallend muurtje een felle framboosrode kleur te geven. Hou de rest van de stoffen en decoraties een wat lichtere roze kleur en het is alsof je in een macaron slaapt.

Scandinavian

Kleurenpaletten voor een babykamer
Hou je van Scandinavië en staat de babykamer vol met IKEA meubelen? Het kan ook zijn dat alleen ik dat ben. Hoe dan ook, als je ervan houdt is dit het kleurenpalet wat je zoekt. Het heeft iets chiques, maar ook iets warms. Met een licht- en donkergrijze basis kun je de kamer helemaal afmaken met donkerblauwe en bordeauxkleurige accenten.

Welke kleurenpaletten zijn jouw favoriet?

Kleurenpaletten

Share: