Hoe versier jij dit jaar de kerstboom? Van welke kleur of vorm je ook houdt, de perfecte kerstboom zetten is niet moeilijk als je deze stappen volgt.

Wat is een perfecte kerstboom? Meestal willen we een boom wat mooi staat op familiefoto’s, een mooie vorm heeft en waar je meteen vrolijk van wordt als je ‘s ochtends beneden komt. Een boom die je bij je past en persoonlijkheid uitstraalt.

De perfecte kerstboom zetten

Ik kijk er ieder jaar naar uit om de kerstboom te zetten en door de jaren heen heb ik geschommeld van een volledig gedecoreerde boom tot een simpele less is more boom. Van welke kleur of vorm kerstboom je ook houdt, de perfecte kerstboom zetten is niet moeilijk als je deze stappen volgt.


De Perfecte Kerstboom zetten in 4 stappen
Kies het juiste kleurenpallet

De perfecte kerstboom is de boom die niet afsteekt tegen je interieur. Een boom die zo is gedecoreerd, dat hij naadloos past in de kamer waarin hij staat. Alsof hij er altijd gestaan heeft. Kies daarom kleuren en ornamenten die passen bij je interieur. Welke kleuren komen het meeste voor?

Ons interieur bestaat bijvoorbeeld voornamelijk uit groen met wat rode accenten. Dit zijn dus altijd de kleuren van onze kerstboom. Omdat er dit jaar ook een bloemenprint in ons zijn gekomen door deze nieuwe bankkussens, overweeg ik volgend jaar bloemen in de kerstboom te doen!

Zorg qua ornamenten voor een goede balans

Net als in je interieur, is het belangrijk dat de perfecte kerstboom een goede balans heeft. Zorg voor een goede verdeling van ornamenten en kleur.

In deze boom zie je een kleurenpalet van roze, oranje en wit (wat terugkomt in de cadeauverpakking) en overal komen dezelfde strikjes en linten terug. Een prachtig geheel!

Waar zet je de boom in?

Je denkt misschien dat de perfecte kerstboom allemaal draait om de decoratie, denk ook even na over de stam. De basis van de boom, daar begint het allemaal mee. Zet je hem in een emmer? Op een tafeltje? Gebruik je een kersboomrok? Er zijn veel dingen mogelijk. Zorg in ieder geval altijd dat het past bij de rest van de boom en je interieur.


Maak je perfecte kerstboom persoonlijk

Onze kerstboom hangt altijd vol met ornamenten met een betekenis. Een kerstbal die we kochten in Disneyland Parijs, een kerstbal uit Wales, noem maar op. Wanneer je je je kerstboom persoonlijk maakt, zal je veel plezier beleven aan het opzetten van je boom, maar ook iedere keer wanneer je er naar kijkt.

Hoe ziet jouw boom er dit jaar uit? Hoe zorg jij dat jouw kerstboom perfect is? Vertel me er alles over, ik wil het heel graag weten!