Regendouche: Waar moet je op letten en wat zijn de voordelen

De voordelen en nadelen van een regendouche of stortdouche

Een regendouche (of stortdouche) wordt, net als een ligbad, al jaren gezien als een luxe voor de badkamer. Eerder vond je de regendouche alleen in hotels, maar ondertussen is het al wat normaler geworden en kun je veel verschillende regendouche sets vinden in allerlei prijscategorie├źn.

Ben je toe aan een nieuwe douche, dan is er genoeg keuze aan soorten en designs. Zelf heb ik een aantal jaar geleden een lange tijd een stortdouche gehad en ik vond het echt heerlijk! Mocht jij ook zo’n douche overwegen, dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Er zijn voordelen, maar natuurlijk ook nadelen. Ik zet ze voor je op een rijtje.

De voor- en nadelen van een regendouche
Heb je een hoog of laag plafond?

Belangrijk om te bekijken, voordat je de keus maakt een regendouche te kopen, is hoe hoog of laag je plafond is. Voor een regendouche is het meestal belangrijk dat het water ongeveer 30 centimeter kan vallen voor het je hoofd raakt. Op deze manier kun je optimaal van het effect genieten. Heb je een erg laag plafond, dan zal de regendouche misschien niet de investering waard zijn.

Waterverbruik

Waar je ook absoluut rekening mee moet houden, is het waterverbruik van een regendouche. Een normale handdouche verbruikt zo’n 10 tot 15 liter per minuut, terwijl een regendouche zo’n 25 liter per minuut verbruikt. Kom niet voor verrassingen te staan bij de jaarlijkse afrekening en bedenk van te voren of je dit een probleem vindt of niet.

Is je ketel geschikt?

Woon je in een nieuwbouwhuis, is het installeren van een stortdouche waarschijnlijk geen probleem. Je ketel moet namelijk best modern zijn om dit aan te kunnen. Een wat oudere ketel kan misschien niet de juiste druk leveren die nodig is. Daarnaast moet de boiler een grotere hoeveelheid water bevatten, anders sta in een mum van tijd onder koud water. Let hier dus goed op.

Bredere straal

Het fijne aan een regendouche of stortdouche is de brede straal. Je staat helemaal onder het water, bijna alsof je onder een waterval staat. Zelf genoot ik hier echt van en het maakte me compleet ontspannen. Een klein nadeel aan zo’n straal is wel dat je een eeuw bezig bent het uitspoelen van je haar, omdat de waterdruk gewoon niet zo hoog is. Het is dus wel aan te raden om een regendouche te kiezen waar een handdouche bij zit, zodat je die voor je haar kunt gebruiken.

Heb jij wel eens een regendouche of stortdouche gehad?

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als #AD, Interieur

Door Yvette

Yvette is getrouwd en heeft een dochter. Ze houdt van Engeland, herfst, winter, Kerst, het tuincentrum, dansen door de kamer, pizza en ijs. Het is haar droom een fictieschrijver te worden, op een boerderij te wonen met haar eigen kippen en moestuin en iets bij te dragen aan een betere wereld voor vrouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.