Decoratietips om het lentegevoel in je huis te brengen

Decoratietips voor de lente

Na maanden van somber weer voelen we allemaal de drang om onze huizen op te knappen en het zonlicht weer naar binnen te laten. Zelfs ik, de vrouw die het liefste ergens woont waar het altijd herfst of kerst is, ben weer toe aan warmer weer en vrolijke kleuren om me heen. Vandaag deel ik met jou een aantal decoratietips voor de lente, om je huis een lekkere opfrisser te geven.Decoratietips voor een fris lentegevoel

De lente is de tijd van het jaar waarin alles helder en frisser mag zijn. Het is nu tijd om de donkere en zware materialen weer los te laten. Als je graag je huis een lentegevoel wilt geven, maar geen heftige veranderingen wilt, zijn hier een aantal manier om te decoreren voor de lente.En dat zonder dat je meteen je hele inrichting hoeft te veranderen.

Gebruik pastelkleuren

De lente is een tijd van vernieuwing en vrolijke kleuren. Probeer dus met je interieur hetzelfde te doen. Gebruik pastelkleuren voor een zachte en frisse look. Pasteltinten zijn ook niet heel aanwezig, waardoor ze goed passen in een neutraal interieur. Als je echt lef hebt, schilder dan je witte eetkamerstoelen in een mooi pastelkleurtje, of verf een muurtje.

Zet bloemen neer

Eén van de makkelijkste manieren om een kamer te decoreren voor de lente, is het neerzetten van verse bloemen. Narcissen, hyacinten, tulpen of katoentakken, de plaatselijke supermarkt staat er nu al vol mee! Profiteer daarvan! Decoreren met verse bloemen is heel makkelijk en het kan in elke kamer van het huis. Er is eigenlijk geen plek in huis die niet opfleurt van een mooie bos bloemen.

Gebruik lenteprintjes

Als je ergens vrolijk van wordt, dan zijn het wel fleurige printjes. Pas je textiel dus aan, om een echt lentegevoel te creëren. Je kunt bijvoorbeeld vrolijke theedoeken met een leuke lenteprint ophangen, of speciaal tafelzeil met een lentemotiefje op je eettafel leggen. En als je je eettafel te mooi vindt voor dat laatste, dan bescherm je deze toch gewoon met een handig doorzichtig tafelzeil? Het beschermt je tafel tegen krassen, omvallende bekers drinken of te kleine tekenpapiertjes van kleine grote kunstenaars.Verander je deurmat

Wil je een glimlach op je gezicht, elke keer dat je je huis binnenloopt? Verander je donkere, winterse deurmat dan met een fris en vrolijk exemplaar. Er zijn super leuke deurmatten te vinden met koeien, kippen of planten erop gedrukt.

Verander wat er aan je muur hangt

Oke, je hele fotowand aanpassen is misschien niet te doen. Maar het is misschien wel leuk om bepaalde plekken in huis te reserveren voor seizoenskunst. Met de kerst hang je er een sfeervol winters landschap neer en in de lente misschien een mooie print van een schattig konijn, een mooi groen landschap of iets botanisch. Heel simpel en je huis wordt op deze manier nooit saai.

Zet veel planten neer

In de winter planten levend houden, kan een uitdaging zijn. Door weinig zonlicht gaan veel planten snel dood. Vervang ze met nieuwe verse groene bladeren in huis, die in de lente je woonkamer een heerlijk fris gevoel geven. Zorg dat je de juiste planten kiest voor de hoeveelheid licht die je in huis krijgt en probeer altijd voor luchtzuiverende planten te gaan, dat is ook nog eens gezond!

Heb jij handige decoratietips voor de lente?

Door Yvette

Yvette is getrouwd en heeft een dochter. Ze houdt van Engeland, herfst, winter, Kerst, het tuincentrum, dansen door de kamer, pizza en ijs. Het is haar droom een fictieschrijver te worden, op een boerderij te wonen met haar eigen kippen en moestuin en iets bij te dragen aan een betere wereld voor vrouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.