Dit zijn de kleurentrends van 2021

Dit zijn de kleurentrends van 2021

Met kleur kun je het gevoel van een ruimte volledig veranderen. Het juiste kleurenpalet kan een saaie kamer energie geven of een gevoel van rust brengen in een druk huis. En wanneer je de afgelopen maanden voornamelijk thuis hebt gezeten, heb je misschien behoefte aan een nieuw kleurtje op de muur. In dat geval geeft het misschien inspiratie om eens te kijken naar de kleurentrends van 2021.

Dit zijn de kleurentrends van 2021!

Kleurentrends van 2021 voor je interieur

Volgens de kenners zullen de kleurentrends van 2021 alle hoogtepunten van de trends van 2020 bevatten. Denk aan natuurlijke kleuren, organisch en eenvoudig. De grondstoffen van de aarde en een subtiel kleurgebruik spelen dit jaar weer de hoofdrol. Ik ben hier zelf ontzettend blij mee, want dit is precies mijn favoriete kleurenpalet. Ik hield al van de kleurentrends van vorig jaar en dit jaar zal hier een uitbreiding van zijn. Aardetinten, neutrale kleuren en vrolijkheid. Dit zijn, volgens Sikkens Verf, de kleurentrends van 2021.

Rijke aardetinten

Dit kleurenpalet haalt kleuren uit de natuur met aardetinten die bedoeld zijn om een gevoel van rust te creëren. Het palet combineert de kleuren van een helder blauwe lucht, met groene en beige tinten uit de natuur. Persoonlijk ben ik helemaal fan van dit palet. Kleuren uit de natuur zorgen altijd voor kalmte in een interieur en dat is erg belangrijk voor de plek waar je uiteindelijk bent om tot rust te komen.

Kleurentrends van 2021: Rijke aardetinten
Neutrale tinten

Neutrale beige- en grijstinten is de kleurentrend die ons het meest prikkelt voor 2021. Grijs is de afgelopen jaren een hoofdrol gespeeld in interieurs, vooral in combinatie met kleuraccenten. Grijs alleen, kan je huis koud laten voelen en beige, kan soms te warm zijn. In 2021 zijn het dan ook de tinten die ‘in het midden’ zitten, die je vaak terug zal zien. Dit zijn de perfecte neutrale kleuren om te kiezen wanneer je een gevoel van kalmte en balans in je interieur wilt.

Vrolijke moderne tinten

In dit palet worden neutrale kleuren gecombineerd met vrolijke expressieve kleuren, iets waar veel mensen in 2021 behoefte aan zullen hebben. Door deze kleuren als accent in te zetten, wordt dit samen met de neutrale tinten toch nog een rustig geheel.

Kleurentrends van 2021: Vrolijke moderne tinten

Kleurentrends voor binnen en buiten

Wil je de kleurentrends van 2021 toepassen op je tuin? Dat kan natuurlijk ook. Er zijn verschillende verfsoorten te koop die geschikt zijn voor buiten. Bijvoorbeeld Sikkens Rubbol XD High Gloss is goed bestand tegen allerlei weersinvloeden.

Wat zijn jouw favorieten van de kleurentrends van 2021?

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Interieur, #AD

Door Yvette

Yvette is getrouwd en heeft een dochter. Ze houdt van Engeland, herfst, winter, Kerst, het tuincentrum, dansen door de kamer, pizza en ijs. Het is haar droom een fictieschrijver te worden, op een boerderij te wonen met haar eigen kippen en moestuin en iets bij te dragen aan een betere wereld voor vrouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.