Een buitenfeestje vieren in de winter

Kerst in tijd van Corona: ZO vier je een buitenfeestje!

Nu het helaas niet verstandig is om feestjes te vieren met hele groepen op elkaar gepropt in een woonkamer, zullen veel mensen ervoor kiezen om een buitenfeestje te vieren. Nu is dat in de zomer natuurlijk goed te doen, maar hoe vier je een buitenfeestje in de winter, wanneer het buiten niet bepaald heel aangenaam is?

Een buitenfeestje vieren in de winter? Zo doe je dat!

Een buitenfeestje vieren in de winter

Onthoud vooral dat het recept voor een memorabel feestje buiten in de winter, vooral is wat je er zelf van maakt. Probeer te accepteren dat het dit jaar allemaal even anders gaat en maak er het beste van. Ik heb een aantal tips voor je die ervoor zorgen dat je een mooie dag of avond hebt. Of het nou om een verjaardag, kerst of oudjaarsavond gaat.

Zorg voor een vuurtje

Misschien wel het belangrijkste ingrediënt voor een buitenfeestje, is warmte. Zorg dus dat je een lekker vuurtje brandt en iedereen zich daar lekker aan kan warmen. Houd het wel veilig voor iedereen! Zet het vuurtje niet te dicht bij bomen of struiken en zorg ervoor dat iedereen er veilig omheen kan lopen, zonder te struikelen of vallen. Zet er wat fijne zitplaatsen omheen, zodat mensen zich lekker kunnen warmen.

Geen buitenfeestje zonder lichtjes

Hang ook vooral wat gezellige lichtjes op zoveel mogelijk plekken. Gebruik lichtsnoeren op batterijen als je op bepaalde plekken geen stroom hebt. Het zal je feestje een magische sfeer geven. Zet ook vooral wat kaarsen neer, uiteraard op veilige plekken.

Zorg voor genoeg zitplaatsen

Het is natuurlijk hartstikke gezellig om lekker rond een tafeltje te staan en te kletsen, maar zorg er ook voor dat je genoeg zitplaatsen hebt, voor wanneer iemand genoeg gestaan heeft en zere voeten krijgt. Zet bijvoorbeeld je loungebank buiten en zet genoeg stoelen neer op gezellige plekken.

Zorg voor warme dranken voor iedereen

Wat ook echt bij een buitenfeestje in de winter hoort, zijn warme dranken. Voor de 18-plussers kun je glühwein serveren en iedereen houdt natuurlijk van warme chocolademelk. Je kunt een pan met warme drank makkelijk warm houden op bijvoorbeeld een barbecue.

BYOM (Bring your own mug)

Er zijn misschien mensen die vragen of ze wat mee kunnen brengen naar je buitenfeestje. Wat heel leuk is om te doen, is om iedereen zijn eigen mok mee te laten nemen. Zijn dan voor iedereen makkelijk te herkennen als hun eigen mok, het is hygiënisch en het scheelt afwas! Doe bijvoorbeeld in plaats van een dresscode, een mugcode en vraag om mokken in winterse stijl!

Leg genoeg warme sjaals en mutsen klaar

Het is heel fijn voor je gasten als je een voorraadje mutsen en sjaals klaar hebt liggen voor mensen die het koud krijgen en geen muts of sjaal hebben meegenomen. Of misschien wil iemand iets extra’s tegen de kou. Leg dus alle exemplaren die je kunt vinden binnen op tafel en laat je gasten gebruiken wat ze nodig hebben.

Maak het binnen ook gezellig

Na een tijdje zullen er mensen zijn die graag binnen even willen opwarmen. Zorg dat die mogelijkheid er is en maak het binnen ook een beetje aangenaam.

Ga jij dit jaar een buitenfeestje vieren? Of heb je dat al eens gedaan?

Door Yvette

Yvette is getrouwd en heeft een dochter. Ze houdt van Engeland, herfst, winter, Kerst, het tuincentrum, dansen door de kamer, pizza en ijs. Het is haar droom een fictieschrijver te worden, op een boerderij te wonen met haar eigen kippen en moestuin en iets bij te dragen aan een betere wereld voor vrouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.