Ik ga je vertellen hoe ik mijn kledingkast georganiseerder heb gekregen, maar bovenal hoe je je kledingkast daarna georganiseerd houdt.

Heb je ooit geroepen dat je niets had om aan te trekken, terwijl je kast toch echt uitpuilde? Ja, ik dus ook. Weet je wat dat betekent? Je hebt het goed! Het is tijd voor een opgeruimde kledingkast! Ik ben niet de meest opgeruimde persoon, nog niet. Ik kom elke dag een stapje dichterbij door het bijhouden van deze blog en daar word ik mega blij van!

Een opgeruimde kledingkast

Het netjes houden van mijn kledingkast is altijd een beetje een struggle geweest. Vandaag ga ik je vertellen hoe ik mijn kledingkast georganiseerder heb gekregen, maar bovenal hoe je je kledingkast daarna opgeruimd houdt.

Een opgeruimde kledingkast in 5 stappen
Zorg voor een goede kledingkast

Hoe je kledingkast er van binnen uitziet, valt of staat met het model dat je kiest. Het is belangrijk dat je voldoende ruimte hebt voor al je items. Bepaal dus van te voren wat je categorieën zijn en kies daar je kast op uit. Daarnaast kun je gebruik maken van bakken en manden. Mocht je op zoek zijn naar inspiratie, deze kasten zijn mega handig ingedeeld!

Gooi weg wat je niet draagt

We hebben allemaal wel kledingstukken die we met passie in onze kast houden en weigeren weg te doen, maar die we waarschijnlijk nooit (meer) zullen dragen. Ongeacht wat de reden is, doe het weg! Verwijder zo nu en dan de items die niet passen of wat je niet leuk meer vindt. Als de kleding nog prima is, kan je het altijd weggeven aan het goede doel.

Ruim gewassen kleding meteen op

Al jaren heb ik de slechte gewoonte ‘uit de wasmand te leven’. Bijna nooit ruimde ik gewassen kleding meteen op in de kledingkast. Sinds kort, met behulp van mijn favoriete huishoud app krijg ik zowel een melding dat ik de was moet doen, als een melding om de kleding ook daadwerkelijk op te ruimen.

Orden je kleding op kleur, gelegenheid of item

Zelf draag niet heel veel kleur, dus het heeft voor mij weinig zin om daar op te gaan ordenen. Wat ik wel doe is mijn kleding ordenen op gelegenheid. Mijn sportkleding heeft bijvoorbeeld een eigen plankje en mijn pyjama’s ook. Verder orden ik mijn kleding vooral op item. Truien bij elkaar, broeken bij elkaar, enzovoort.

Houd kleding voor speciale seizoenen apart

Het kan je kledingkast ontzettend opruimen wanneer je items van het seizoen waarin je niet inzit even apart legt. Aan je korte broeken en rokjes heb je in de winter vrij weinig en je dikke truien kunnen in de zomer aan de kant. Zelf ben ik er geen fan van om zomerkleding te diep op te bergen, want sommige items kunnen ook prima in een ander seizoen. Dit kan je zelf het beste bepalen!

Hoe zorg jij ervoor dat je een opgeruimde kledingkast houdt?