Sprookjesboom Show Efteling
Uitjes & Travel

De Sprookjesboom Show in de Efteling

Al die jaren dat ik bijna wekelijks in de Efteling te vinden ben, was ik me nooit bewust van het bestaan van de Sprookjesboom Show. Als ik door het Sprookjesbos wandelde, hoorde ik af en toe wel wat geklets en gezang, maar nooit heb ik er echt bij stil gestaan. Tot ik een dochter had en we op zoek waren naar wat meer entertainment dan alleen het Sprookjesbos en de Carnaval Festival. Toch maar eens gekeken waar dat vrolijke geluid vandaan kwam! En ja, vlak naast de Indische Waterlelies vind je het Openluchttheater. Elke woensdagmiddag, in het weekend en in schoolvakanties kun je daar meerdere keren per dag gratis naar De Sprookjesboom Show kijken! En mega leuke show voor jong, maar ook zeker voor oud!

De Sprookjesboom Show

In de Sprookjesboom Show treden een aantal Sprookjesboom figuren op. Dit jaar zijn dat Heks, Ezel, Roodkapje, Wolf, Fakir en Geitje Benjamin. Allemaal hebben ze een nummer voorbereid. Wolf gaat goochelen, Ezel gaat zingen (het liefst in een duo) en Geitje Benjamin heeft een mop. Helaas gooit Heks behoorlijk wat roet in het eten en is het maar de vraag of de show door kan gaan!

Ik heb deze show nu al een stuk of 10 keer bekeken en iedere keer is het weer genieten! Het zijn natuurlijk steeds weer andere acteurs en ook al is het steeds dezelfde show, iedereen heeft zo zijn eigen inside jokes en maniertjes. Ik heb mijn favorieten al, dus het is iedere keer duimen dat ze er zijn! Maar het belangrijkste is natuurlijk wat de kinderen ervan vinden. Ik kan je vertellen, onze dochter gaat helemaal los op de liedjes die er gezongen worden. Ze vindt het helemaal geweldig!

Sprookjesboom Show Efteling

De show is erg interactief en heel grappig. Dit laatste hangt wel een beetje van de acteurs af. De één gebruikt wat meer fysieke komedie en de ander is wat meer sarcastisch – hier hou ik zelf erg van – dus het is maar net wie je voor je hebt. De jongste kindjes die wellicht wat ongeduldig zijn, houden het misschien iets minder goed vol. Mijn dochter heeft lang van elke minuut genoten. Maar nu ze anderhalf is, is er een punt in de show waarbij ze het altijd wat lastiger krijgt. De tijd tussen twee liedjes is dan wat langer en er is net even iets minder actie. Maar toch, als dan het laatste liedje klinkt die ze herkent van Efteling Kids Radio, wordt ze helemaal blij en gaat ze lekker mee staan dansen. Wat mij betreft hoort De Sprookjesboom Show absoluut op je herfst bucketlist.

Ben je op zoek naar meer informatie over de Efteling? Bekijk dan mijn Complete Efteling Tourguide, met leuke tips en praktische informatie.

Meer lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.