Altijd al willen weten hoe een echt Engels huis er van binnen uitziet? Kijk binnen bij deze prachtige Engelse cottage in Wells, Somerset.

Een tijdje geleden was ik met mijn gezin een week op vakantie in Engeland. Om precies te zijn in Somerset, in de buurt van Bristol en Bath. Dit doen we jaarlijks en altijd huren we dan een echte Engelse cottage. Ik vind de sfeer namelijk fantastisch en ik krijg dan meteen inspiratie voor de inrichting van mijn eigen huis.

Een Engelse Cottage in Somerset

Dit jaar was het niet anders en kozen we voor een prachtig huisje, gelegen op het land van een werkende boerderij. Shepherd’s Rest in Somerset. Ik kan oprecht zeggen dat de mooiste cottage is waar we ooit hebben geslapen.

Het interieur van een echte Engelse Cottage in Somerset

Ik kan een heel verhaal gaan schrijven over hoe onze vakantie was, maar dit is geen reisblog en jij bent hier niet om een vakantieverslag te lezen. Jij bent hier waarschijnlijk omdat je benieuwd bent hoe een echte Engelse cottage er van binnen uitziet en wat je kunt verwachten als je zoiets zou huren. Dus als je zin hebt in mooie interieurfoto’s van een huisje in echte Engelse stijl, kun je nu je hart ophalen!

Woonkamer

In Shepherd’s Rest is de hele woonkamer ingericht in vintage roze. Door daarnaast alleen wit en grijs te gebruiken en af en toe wat plantjes en snuisterijtjes neer te zetten, straalt de kamer echt die rust uit die je zoekt als je op vakantie bent.

Het interieur van een echte Engelse Cottage in Somerset

Door de spiegel, glimmende kussentjes en gouden accentje van de gordijnen heeft deze Engelse cottage toch een iets modernere uitstraling, maar ik vind het een hele fijne sfeer hebben!

De oude open haard laat zien hoe de dikke oude muren er ooit echt uit hebben gezien en geeft toch weer dat authentieke sfeertje. Ik vond dit zo’n fijn hoekje! De deur achter de stoel brengt je naar de keuken.

Keuken

De keuken vond ik de fijnste plek in huis. Ik houd van Engelse cottages, maar waar ik niet zo’n fan van ben is de krakende, scheve vloer die bijna elk huisje in Engeland heeft. De keuken was de enige plek in huis met een stabiele ondergrond, haha!

De keuken was nog drie keer groter dan dat je op deze foto kunt zien. Heel veel aanrecht, heel veel kastjes en super goede apparaten, die ook nog eens prachtig waren om te zien. Deze waterkoker en deze broodrooster vond ik zo fantastisch, dat ik ze bijna zelf had gekocht.

Funfact: de afvalbak met super smal design (staat helaas niet op de foto) en het gft-bakje wat in het huisje stonden, hebben we ook echt diezelfde week nog gekocht!Wat mij vooral is opgevallen aan deze keuken, is dat je door het gebruik van apparaten met een traditionele of vintage stijl echt een cottage gevoel creëert. Ook door te durven met kleurgebruik in je wandtegeltjes, krijg je echt een toffe sfeer! Ik werd helemaal blij van deze keuken!

Slaapkamer

De slaapkamer is een kamer in de Engelse cottage waar ik natuurlijk alleen ‘s nachts ben geweest, desondanks vond ik hem wel prachtig. De kleuren waren enorm neutraal en het was niet te druk ingericht.

Rechts van het bed was nog een grote open haard, ongeveer vergelijkbaar met die in de woonkamer. Ook de slaapkamer waar onze dochter sliep had een oude open haard. Hier kun je echt aan merken hoe oud dit huisje is. Er was in die tijd nog geen verwarming en de open haard was de enige manier om warm te blijven.

Ook stond op de plek waar ik de foto maakte, nog een grote kledingkast en rechts daarvan nog een mooie kaptafel met spiegel. Helaas heb ik hier geen foto van gemaakt. Het is mijn droom om onze slaapkamer ongeveer zo in te richten als dit. Neutrale kleuren en niet te veel poespas. Ik zou er zelf nog heel subtiel een strand- of vakantiethema in verwerken, maar dat is het dan ook wel.

Het interieur van een echte Engelse Cottage in Somerset

Zelf slapen in een echte Engelse cottage

Ben je nou enthousiast geworden om ook in dit huisje te slapen? Je kunt hem via deze website boeken. Ik word hier niet voor gesponsord en ik schrijf deze blogpost ook op eigen initiatief, maar ik ontvang wel een kleine commissie wanneer je via deze link boekt. dus daar zou je me enorm mee helpen.

De mensen die het huisje verhuren, zijn ontzettend vriendelijk en gastvrij. Ze wonen op hetzelfde erf, maar je hebt absoluut geen last van ze. Ook de omgeving is prachtig, echt een aanrader!

Wat vind jij het mooist aan deze Engelse cottage?