Ga je binnenkort naar Londen en heb je geen idee waar je lekker kan eten? Deze 7 cafe’s en restaurants wil je niet missen.

Londen is absoluut één van mijn favoriete vakantiebestemmingen. Ik ben er al vaak geweest. Wat ik het allerliefst doe als ik in Londen ben, is wat eten of drinken. Eten speelt altijd de hoofdrol als we op vakantie zijn, maar vooral in Londen. We bezoeken onze favoriete café’s en restaurants, maar proberen ook nieuwe dingen te ontdekken. Hier horen ‘uitjes’ naar de grote supermarkten natuurlijk ook bij. Niets zo leuk als boodschappen doen in het buitenland.Het lekkerste eten in Londen

Omdat we al zo vaak in Londen zijn geweest, hebben al behoorlijk wat café’s en restaurants bezocht. Ik heb een aantal van mijn favorieten op een rijtje gezet. Dit zijn de plekken waar je moet zijn als je iets wilt eten in Londen.

Eten in London? Dit zijn de beste restaurants, café's en pubs!

Giraffe Stop

Mijn favoriete plek voor een heerlijk Engels ontbijt, is Giraffe Stop. De enige vestiging in London vind je op King’s Cross Station. Let op als je hem niet meteen kunt vinden, je moet er wel voor naar de bovenste verdieping! Ik ben zo’n enorme fan van de Giraffe restaurants, de sfeer en aankleding is fantastisch en het eten echt geweldig. Bij Giraffe Stop heb je ook nog eens de lekkerste Raspberry Muffins van heel Londen, dat garandeer ik je. Check hier het hele menu. Giraffe Stop is vooral gericht op ontbijt, lunch en take away.

Costa Coffee

Ik ben al jaren een grote fan van Costa Coffee. Zelf drink ik geen koffie, maar volgens mijn man is de koffie hier velen malen lekkerder dan bij Starbucks. Ik kan je vertellen dat de thee en vooral de warme chocolademelk hier ook echt heerlijk is. Er is altijd wifi, de sfeer is goed en de mensen zijn heel vriendelijk. Check hier alle locaties. Ze zitten letterlijk zo’n beetje overal in Londen, dus je hebt er altijd wel één of meerdere in de buurt.

The Anchor

The Anchor is de oudste pub van Londen en ligt aan de Thames. De locatie is prachtig! Vooral in het najaar of in de winter, wanneer het rond etenstijd al vrij donker is, is het hier heel mooi. Je kunt hier erg lekker Fish & Chips eten, maar ook een echte Engelse roast op zondag. Het is een grote pub en toch heel knus omdat er heel veel verschillende kamers zijn. Het kan wel een beetje lastig zijn met een kinderwagen of buggy, want er zijn veel trappen en knus ingericht. Maar als je echt lekker wilt eten in Londen, sla The Anchor dan vooral niet over!Pizza Express

Heb je zin in een heerlijk pizza, kan ik Pizza Express aanraden. Pizza Express is een keten met vestigingen door heel Londen. Zelf heb ik o.a. gegeten bij Pizza Express, 450 Strand, maar ik denk dat het niet echt uitmaakt welke Pizza Express je kiest. Het eten is gewoon lekker, er is veel keus en de sfeer is prima!

Camden Lock Market

Wil je echt lekker eten in Londen en heb je zin in streetfood?Er zijn een hoop foodmarkets in Londen, maar ga vooral eten op Camden Lock Market. Dit is een verborgen stukje London, in Camden Town. Het zit vol met prachtige graffiti en de winkels zien er heel bijzonder uit. Op een verborgen pleintje, omgeven door allerlei schattige antiek- en kledingwinkeltjes, staan verschillende foodtrucks met het allerlekkerste eten. Dit is echt een heel bijzondere plek, waar ik graag nog eens naartoe ga.

Caffé Nero

Vergelijkbaar met Costa Coffee en als vanzelf dus ook meteen een aanrader, is Caffé Nero. Hier drink je o.a. echte Italiaanse koffie. Persoonlijk raad ik vooral de vestiging op Lancaster Place aan, vlakbij de Waterloo Bridge. Als het je lukt om buiten te zitten (er staan meestal maar twee tafeltjes), heb je een prachtig uitzicht op het verkeer daar. Dat klinkt misschien niet leuk, maar dat is het wel! Er komen veel rode dubbeldekkerbussen voorbij en meer Brits kan je kopje koffie of thee op een terrasje dan ook niet voelen.

Nog meer over Engeland weten? Lees mijn tips voor een dag in Brighton of bekijk dit prachtige interieur van een echte Engelse cottage!

Wat zijn jouw favoriete plekken om iets te eten in Londen?