Ouderschap

Even kletsen over… Mama Zijn & Bloggen

Al best een tijdje geleden tagde Natasja mij in de Mamablogger Tag. Deze tag is bedacht door Kelly Caresse. Ik blog wel al een behoorlijke tijd maar ik ben nog niet zo lang een mamablogger, dus ik vind het mega leuk om hier eens wat vragen over te beantwoorden.

Hoelang blog je al en hoelang blog je over het moederschap?

Ik blog sinds ik ongeveer 20 jaar was en dat is nu zo’n 15 jaar geleden. Ik blog over het moederschap, eigenlijk al vanaf het moment dat iedereen wist dat ik zwanger was, dus vanaf de winter van 2016.

Wat vind je het leukste aan het bloggen?

Wat ik het leukst vind aan bloggen is het laten horen van mijn stem. Mijn mening ventileren en andere mensen er wellicht mee te helpen. Ik vind bloggen ook echt leuk om bepaalde herinneringen vast te leggen, die je dan later nog eens terug kan zoeken.

Wat vind je het minst leuk aan bloggen?

Het minst leuk aan bloggen vind ik alle ‘moetjes’ die er tegenwoordig bijgekomen zijn. Je ‘moet’ je ineens bezig houden met SEO, je ‘moet’ sociaal zijn, je ‘moet’ zo veel. Ik wil gewoon bloggen! Maar als je echt gezien wilt worden en mensen wilt helpen met jouw advies of mening, dan ‘moet’ je daar hard voor werken.

Op welke momenten van de dag neem jij de tijd voor het bloggen en hoe combineer je dit met het moederschap?

Ik ga meestal bloggen op de momenten dat mijn dochter overdag slaapt. Dat zijn op het moment nog twee dutjes van samen ongeveer 3 à 3,5 uur. Dan krijg ik op zich best wat werk gedaan. Ook ’s avonds wil ik nog wel eens achter mijn laptop kruipen, wanneer mijn dochter naar bed is. Dit is best prima met het moederschap te combineren.

Hoe oud was je toen je voor het eerst mama werd?

Toen ik moeder werd, was ik 33 jaar. We hadden het graag eerder gewild, maar helaas ging het zwanger worden niet van een leien dakje en heeft het 2,5 jaar geduurd.

Wat deel je graag over het moederschap en welke aspecten houd je liever buiten de schermen?

In het afgelopen jaar heb ik gemerkt dat ik het fijner vind om echt te bloggen vanuit mezelf. Dat betekent dat ik in principe niet (of weinig) blog over mijn dochter, maar vooral over mij als mama. Hoe ga ik met dingen om, hoe ziet mijn leven eruit? Ik heb in het verleden wel updates geschreven over haar ontwikkeling, maar die heb ik eraf gehaald. Ik bedacht mij namelijk dat ik het zelf best raar zou vinden als dat allemaal online zou staan over mij, voor iedereen te lezen. Haar ontwikkeling bespreek ik dus niet meer echt tot in detail. Ik blog nog steeds over mijn dochter, maar ik denk bij alles wel goed na hoe privé de informatie precies is en hoe ik het zelf zou vinden als het ongevraagd online stond.

Hoe ziet je gezin er momenteel uit en hoeveel kinderen hoop je uiteindelijk te mogen krijgen?

Mijn gezin bestaat uit drie personen en een kat. Ik, mijn man Rick, mijn dochter Vera en onze kat Manis. Hoe groot ons gezin uiteindelijk wordt, daar zijn we nog niet over uit. Als het bij één kindje blijft, zijn we daar al heel gelukkig mee en op het moment zien we een tweede allebei niet zitten. Wie weet in de toekomst.

Wat is voor jou de ultieme activiteit om te ontspannen zonder kind?

Dat vind ik echt moeilijk te beantwoorden, ik doe bijna nooit meer iets zonder kind, haha! Maar ik denk dat ik het liefst zonder kind even lekker een film kijk zonder onderbrekingen. Zelfs winkelen vind ik gek zonder kind, ik ben zo gewend om de buggy bij te hebben! Ik vind het maar vermoeiend om zonder buggy te lopen, haha!

Wat doe jij het liefst op de momenten dat je even geen kind bij je hebt?

Meer lezen

1 Comment

  1. Leuk meid!! Mooie antwoorden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.