Familiefoto’s ophangen op een creatieve manier

Familiefoto's ophangen op een creatieve manier

We houden natuurlijk allemaal van ons gezin en willen dat ook graag in ons interieur laten zien. Toch, als het om het tentoonstellen van foto’s gaat, is mijn creativiteit over het algemeen ver te zoeken. Overal ingelijste foto’s neerzetten vind ik persoonlijk niet zo handig met een peuter die alles omver trekt. Maar hoe kun je dan wel familiefoto’s ophangen, op een leuke en creatieve manier, als je dagelijks veel foto’s maakt?

Familiefoto's ophangen op een creatieve manier

Inspiratie familiefoto’s ophangen

Het makkelijkste is natuurlijk je foto’s in een lijstje op een kastje te zetten, maar dat kost veel ruimte. Op onze slaapkamer heb ik een plankje boven het bed gemaakt waar ik leuke foto’s opzet, dat is ook een manier. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer opties, om op een creatieve manier je familiefoto’s op te hangen. Ik heb een aantal suggesties voor je.

Maak ze verwisselbaar

Dit is één van mijn favoriete manieren om foto’s te laten zien, omdat je het zo vaak kunt aanpassen als je wilt. Ik heb zoiets in de wc gemaakt en één keer in de zoveel tijd verander ik de foto’s. Het is altijd fijn om dagelijks naar de foto’s te kunnen kijken!

Familiefoto's ophangen op een creatieve manier

Er zijn een hoop manieren om zoiets als dit te maken. Je kunt een rekje ophangen zoals op de foto, maar je kunt ook touw spannen binnenin een lijstje, maar ik gebruik deze fotorekjes van de Hema. Als we op vakantie zijn geweest hang ik hier de leukste foto’s aan op, of een ansichtkaart van de mooiste plek. Met kerst hang ik foto’s op van voorgaande feestdagen.

Laat er hexagons van maken

Onlangs werd mij gevraagd of ik hexagons van mijn foto’s wilde laten maken en omdat ik al lang een leuke manier zocht om het lege plekje boven de televisie op te vullen, leek mij dit een super leuke manier om familiefoto’s op te hangen. Ik heb een aantal foto’s bewerkt met hetzelfde filter, zodat ze mooi in het interieur zouden passen, en voilá:

Familiefoto's ophangen op een creatieve manier

Ik was erg blij met het resultaat! De foto’s werd mooi afgedrukt en het materiaal van een hexagon is erg stevig. Er zitten handige plakkers bij, waarmee je ze op de muur kan plakken en die ook wel makkelijk te verwijderen zijn, door een lipje waar je aan kunt trekken. Omdat de foto’s heel licht zijn, zullen ze ook niet zomaar loskomen! Ik ben hier mega blij mee! Ik overweeg om ook een foto op hout te laten drukken bij hun!

Ik heb voor jou trouwens ook nog wat leuks! Met de code MP50 krijg jij als lezer 50% korting op alle muchopix zoals hexagon, square en circle! Dat is nog eens handig!

Gebruik allemaal dezelfde lijstjes

Het is mijn droom om ergens in huis een wand te maken met zwart-wit foto’s, die allemaal in hetzelfde stijlvolle lijstje zitten. Dat lijkt me nou zo mooi! En omdat de foto’s dan zwart-wit zijn, denk ik dat het toch heel rustig overkomt.

Familiefoto's ophangen op een creatieve manier

Bij deze aanpak is het belangrijk dat je een mooi frame kiest, die niet te duur is en niet binnenkort uit het assortiment zal gaan, zodat je er altijd nieuwe bij kunt kopen wanneer dit nodig is. De RIBBA fotolijstjes van IKEA zijn hier perfect voor. Het witte passe-partout krijgen je foto’s echt dat elegante wat hier mooi bij past.

Gebruik verschillende lijstjes

Een tante van mijn man heeft dit en ik vind het echt geweldig! Zij heeft alle muren van de trap naar boven volhangen met lijstjes in verschillende soorten, maten, kleuren met daarin foto’s van de hele familie. Geweldig!

Familiefoto's ophangen op een creatieve manier

Wanneer je deze aanpak gebruikt, kun je wat losser zijn met welke foto’s je kiest. Je kunt een aantal mooi geposeerde foto’s inlijsten, maar ook leuke vakantiekiekjes of zelfs mooie afbeeldingen of teksten die je inspireren. Ik raad wel aan om dit op een plek te doen waar je er niet de hele dag tegenaan komt, omdat het best wel druk kan aanvoelen. Of je moet daar tegen kunnen natuurlijk!

Familiefoto’s ophangen, hier zijn zoveel manieren voor! Wat is jouw favoriet?

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Interieur, #AD

Door Yvette

Yvette is getrouwd en heeft een dochter. Ze houdt van Engeland, herfst, winter, Kerst, het tuincentrum, dansen door de kamer, pizza en ijs. Het is haar droom een fictieschrijver te worden, op een boerderij te wonen met haar eigen kippen en moestuin en iets bij te dragen aan een betere wereld voor vrouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.