Heb jij ook soms geen zin in het huishouden? Leer jezelf motiveren met deze bruikbare tips. Binnen no time heb je er weer zin in!

Misschien denk je dat, omdat ik erover schrijf, iedere dag juichend het huis poets. Dit is niet zo. Ik ben zelfs helemaal niet zo’n fan van het huishouden. En dat is onhandig, want waar ik wel heel erg van geniet is een schoon en opgeruimd huis. En dat motiveert me meestal om toch het één en ander aan te pakken. Maar ook ik heb soms geen zin in het huishouden.

Geen zin in het huishouden? Zo vind je weer motivatie!

Soms heb ik geen motivatie om mezelf van de bank te slepen en Netflix uit te zetten. Deze week waren we in mijn gezin allemaal verkouden en had ik nergens energie voor. Dan is het vooruitzicht van een huis zonder rommel niet genoeg. Dan heb ik zwaarder geschut nodig. Herken je dit en heb jij ook soms (of gewoon nooit) geen puf om iets aan het huishouden te doen? Misschien kun je jezelf motiveren met deze tips.

Jezelf motiveren om het huishouden te doen
  • Stel niet uit. Als je het nu doet, ben je er straks vanaf en kan je verder met alles waar je op dit moment meer zin in hebt.
  • Gebruik schoonmaakbenodigdheden die je leuk vind om te gebruiken en producten die je fijn vind.
  • Maak er een spelletje van. Zet een timer en probeer een klus gedaan te hebben voor hij afgaat. Ready, set, GO!
  • Zoek inspiratie en motivatie op Instagram. Ik vind bijvoorbeeld @Brugshuisje, @LieksHome, @CleanAndScentsible en @TheOrganizingBoutique heel inspirerend. Maar je kunt mij natuurlijk ook volgen!
  • Begin met datgene waar je het meest tegenop ziet, dan kan je dat tenminste afstrepen.
  • Luister naar een podcast of audioboek terwijl je bezig bent.
  • Bel iemand op en klets met diegene terwijl je bezig bent. Dat is waarschijnlijk zo gezellig dat je helemaal niet meer door hebt dat je bezig bent.
  • Bedenk van te voren een beloning voor jezelf. “Als ik nu de was wegwerk, kan ik daarna een aflevering van Workin’ Moms kijken!”

Ben je nu geïnspireerd om even lekker aan het werk te gaan? Begin dan aan de grote lenteschoonmaak! Het kan in één dag klaar zijn!