Het kan soms best overweldigend zijn om altijd een opgeruimd te huis te houden. Hoe doen andere mensen dat toch? Dit is hun geheim!

Een huis is snel rommelig. Ik kan in de ochtend de hele keuken aan kant hebben en tegen de tijd dat ik ontbijt moet gaan maken is het alweer een zooitje. Of ik ruim de badkamer op in de avond en wanneer ik ‘s ochtends uit bed stap, is het net of dat helemaal niet gebeurd is. Je herkent het vast wel. Hoop ik. Anders ligt het gewoon aan mij. Want ik heb echt niet altijd een opgeruimd huis.

Hoe dan ook, het kan soms best overweldigend zijn om je huis een beetje opgeruimd te houden. Hoe doen andere mensen dat toch? Die mensen die hun huis altijd op orde lijken te hebben, wat is hun geheim?

Ik ga het je verklappen. Het is namelijk helemaal niet moeilijk. Buiten het feit om dat sommige mensen gewoon een schoonmaakster in dienst hebben (die tellen dus echt niet mee), zijn er maar een paar dingen die je hoeft aan te passen om altijd een opgeruimd huis te hebben.

Maak een lijstje

Wanneer je een lijstje maakt van alles wat er moet gebeuren, weet je zeker dat je op het juiste spoor blijft en vergeet je niets van je taken. Als pen en papier niet voor jou werkt, zijn er ook tal van handige apps die je hiermee kunnen helpen. Ik ben zelf helemaal verslaafd aan de Tody app.

Verlaat nooit een kamer met lege handen

Dit is echt een zeer belangrijk punt om te onthouden en hét geheim tot het hebben van een opgeruimd huis. Neem, wanneer je een kamer verlaat, altijd iets mee wat er niet hoort en berg het op waar het wél hoort.

Gebruik je wachttijd

In plaats van je telefoon te pakken en voor de tiende keer binnen een uur Twitter te checken wanneer je ergens op wacht (ik noem maar wat, zo ben ik zelf heus niet…….) , kun je de tijd natuurlijk ook slim gebruiken. Haal ergens even een doekje overheen en vouw wat broeken op. Je staat er van te kijken wat je in een puur minuutjes gedaan krijgt.

Stel nooit iets uit

Het komt vast niet als een verrassing wanneer ik zeg dat wanneer je ergens steeds langer mee wacht, de klus alleen maar groter wordt. Ik heb één regel en dat is dat ik de meeste klusjes altijd doe wanneer het eigenlijk nog net niet nodig is. Dan is het ‘t minste werk.

Houd vloeren schoon en netjes

Een opgeruimd huis heeft geen spullen rondslingeren op de grond of vieze vlekken op de vloer. Om dit voor elkaar te krijgen, moet je dus een vast plek vinden voor bepaalde spullen die vaak op de vloer belanden en de vloer regelmatig stofzuigen en dweilen. Sorry!

Draai de vaatwasser ‘s avonds of ‘s nachts

Ik vind het één van de fijnste dingen om ‘s ochtends wakker te worden met een schone vaat. Ik begin de dag met het leegruimen van de vaatwasser en omdat ik de rest van de dag alles in de vaatwasser kwijt kan, is mijn aanrecht altijd opgeruimd. Oké, bijna altijd.

Ruim geknoei direct op

Het is hartstikke makkelijk om kruimels en gemorst drinken te laten liggen voor later, maar doe dat niet. Ruim het gewoon meteen op. Sommige vlekken gaan er na een tijdje niet meer uit en het is gewoon niet fijn om er een hele tijd tegenaan te moeten kijken.

Houd je schoonmaakvoorraad georganiseerd

Niets is zo vervelend als te moeten zoeken naar dingen. Houd je schoonmaakspullen en producten daarom zo georganiseerd mogelijk en bewaar ze op een handige plek.

Wanneer je er moeite mee hebt om altijd een opgeruimd huis te houden, zijn deze handige trucs precies wat je nodig hebt. Probeer ze uit en laat me weten of je er wat aan hebt!