Geld besparen doe je op deze 12 simpele manieren

Geld besparen wanneer je moeilijk de maand doorkomt

Voel jij je ook een beetje nerveus worden wanneer het over geld besparen gaat? Je wilt echt minder hoge kosten iedere maand, maar er komt altijd iets tussen. De auto moet nieuwe banden, de peuter heeft geen fatsoenlijke wintertruien meer, want omg stop met groeien, je schoonmoeder is jarig en noem het allemaal maar op. En dus wordt minder geld uitgeven weer uitgesteld.

De waarheid is dat je geen geld gaat besparen totdat je geld besparen een prioriteit maakt. Met een paar aanpassingen aan je uitgaven ben je snel op weg om serieus geld te besparen. Het is echt heel simpel en er zijn tal van manieren voor, die ik jou ga laten zien.

Geld besparen: Bizar veel manieren!

Zeg abonnementen op of maak ze goedkoper

De kans is groot dat je betaalt voor meerdere abonnementen, zoals bijvoorbeeld Netflix, Videoland, Spotify, Disney+, kranten, noem het allemaal maar op. Ga even heel goed na welke van deze abonnementen nou echt nodig zijn en of je iets kan opzeggen. Bij de abonnementen waar je echt niet zonder kunt, zou je eens kunnen kijken of je naar een goedkopere abonnementsvorm kunt switchen of iets kan splitten met familie of vrienden. Veel streamingsdiensten hebben de optie om tegelijk op meerdere schermen te kunnen kijken. Dit kan jou en een ander gezin behoorlijk wat geld schelen.

Check of je rente lening lager kan

Wanneer je een lening hebt, wil je daar natuurlijk de laagste rente over betalen. Op een onafhankelijke vergelijkingssite kun je heel makkelijk in één oogopslag zien waar je de laagste rente lening kunt aanvragen. Dit scheelt enorm op jaarbasis! Het kan ook schelen om eens te checken wat de looptijd is van je lening. Hoe langer de looptijd, hoe lager de rente. Maar dat betekent wel dat je langer rente betaald, waardoor je alsnog duurder uit bent. Kijk hier dus even goed naar.

Koop alleen nog eigen merk

Eén van de makkelijkste manieren om geld te besparen is te stoppen met het kopen van A-merken. Het enige wat beter is aan A-merken, is de marketing. Producten zoals rijst, pasta, schoonmaakmiddelen, pijnstillers en nog veel meer, zijn van eigen merk net zo goed als het van het A-merk.Zeg je kabeltelevisie op

Heb je een abonnement op iets zoals Videoland of NLZiet? Dan is het misschien een idee om je kabeltelevisie op te zeggen. Het is geen geheim dat een abonnement op kabeltelevisie behoorlijk duur kan zijn. Door dit op te zeggen, kan je al gauw zo’n 20 tot 40 euro per maand besparen. En je kunt nog steeds al je favoriete programma’s bekijken via je streamingsdiensten!

Besteed extraatjes verstandig

Wanneer je een fijne werkbonus, een erfenis of een belastingteruggave ontvangt, denk dan goed na over hoe je dit gaat besteden. Natuurlijk is het verleidelijk en super leuk om eens lekker uit eten te gaan of te shoppen, dat snap ik als geen ander. Maar als je nog schulden hebt, is het misschien beter om met het extra geld wat je krijgt, dit af te betalen. Het is absoluut niet leuk, maar als je eerder van je schulden af bent, kun je ook eerder weer leuke dingen doen.

Verlaag de energiekosten

Je kunt behoorlijk wat geld besparen door een aantal simpele aanpassingen te doen in huis. Bijvoorbeeld korter douchen, lekkende leidingen repareren of de verwarming lager zetten en een lekkere warme trui aan te doen, bespaart al behoorlijk. Ook LED-lampen installeren is een goede aanpassing, maar is wel wat duurder. Dit verdient zichzelf echter makkelijk terug!Zeg nieuwsbrieven op

Huh, hoe bespaar je daar nou geld mee? Heel simpel. Bedrijven zijn heel goed in het verleiden van klanten via nieuwsbriefmarketing. Ze weten hoe onweerstaanbaar tijdelijke kortingsacties zijn. Wanneer je deze dingen niet meer in je inbox ontvangt, zal je ook niet geneigd zijn iets te kopen wat je eigenlijk helemaal niet nodig hebt.

Verander jaarlijks van verzekeringsmaatschappij

Ieder jaar in november worden de nieuwe tarieven van zorgverzekeringen bekend gemaakt. Dit is het perfecte moment om te kijken of je ergens anders misschien goedkoper uit bent. De kans is heel groot dat er ergens een goedkopere verzekering is, die hetzelfde biedt als wat je nu hebt. Overstappen dus! Dit voel je vanaf januari maandelijks direct in je portemonnee.

Probeer eens een staycation

Als je echt heel graag geld wilt besparen, is een vakantie wel echt het ergste waar je je geld aan uit kunt geven. Vakanties zijn duur, zeker als het naar het buitenland is. Probeer in plaats daarvan eens een staycation! Het boek Wandellust van Cynthia Schultz is een aanrader om inspiratie op te doen!

Neem zelf lunch mee naar je werk

Een paar keer per week lunch kopen op je werk, lijkt misschien onschuldig, maar dit kost je ieder maand toch al gauw tientallen euro’s. Je kunt al gauw een goede tas met boodschappen halen voor dezelfde prijs als twee keer een lunch buiten de deur.

Verlaag je telefoonrekening

Als je maandelijkse telefoonrekening elke keer weer de pan uit reist, dan is het goed om eens te kijken hoe je hierop kunt bezuinigen. Wees ook niet bang om je provider hierin te betrekken, de meeste providers denken graag met je mee!

Verkoop alles wat geen joy sparkt

Sorry, wat? Alles wat geen joy sparkt? Jep, Marie Kondo fans snappen wat ik bedoel. Persoonlijk ben ik geen fan van Marie Kondo, maar spullen wegdoen waar je geen plezier meer aan beleefd, daar kan ik wel inkomen. Het ruimt op en het levert ook nog eens wat geld op!

Wat is jouw ultieme tip om geld te besparen?

Door Yvette

Yvette is getrouwd en heeft een dochter. Ze houdt van Engeland, herfst, winter, Kerst, het tuincentrum, dansen door de kamer, pizza en ijs. Het is haar droom een fictieschrijver te worden, op een boerderij te wonen met haar eigen kippen en moestuin en iets bij te dragen aan een betere wereld voor vrouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.