Gezinsvakantie in Limburg: twee dagen in De Leistert

Gezinsvakantie in Limburg: Het perfecte weekend in een bungalowpark

Vanaf deze maand zullen veel gezinnen behoorlijk toe zijn aan een korte of lange vakantie buiten de deur. Het kan weer! Ik weet dat mijn gezin zeker wel een paar dagen weg kan gebruiken. Een gezinsvakantie in Limburg staat dan ook al een tijdje op onze bucketlist. Mijn man, opgegroeid in Limburg, vertelde mij bijvoorbeeld over de Leistert in Roggel. Hij kent dit park, omdat hij er zeer dichtbij heeft gewoond. Volgens hem is het dé perfecte plek voor een weekend met het hele gezin.

Mini gezinsvakantie in Limburg

Een vraag die veel mensen stellen en wat ik mezelf ook wel eens heb afgevraagd, is wat je zo’n weekend op een recreatiepark nou zoal doet. Vermaak je je wel? Is het leuk voor de kinderen? Zouden we ons niet vervelen? Ik kan je vertellen dat dat absoluut niet het geval is! Het is sportief, actief, ontspannend en voor alle leeftijden.Ik heb het perfecte weekend voor je uitgestippeld in de Leistert bungalowpark Limburg. Twee volle dagen voor het hele gezin. De eerste dag doen we binnenactiviteiten, de tweede dag is meer gericht op lekker weer met leuke buitenactiviteiten.

Tips voor de perfecte gezinsvakantie in Limburg

Dag 1 in de Leistert: Binnenactiviteiten

De eerste dag staat het in teken van lekker settelen in jullie huisje en verschillende binnenactiviteiten. Perfect voor wanneer het wat regenachtig is, maar je toch actief bezig wilt zijn. Wanneer je gesetteld bent in je huisje, kun je eerst uitgebreid boodschappen doen in de Plaza supermarkt, die elke dag vanaf 8.00 uur is geopend. Ik zou het wel weten! Heerlijk de dag beginnen met verse broodjes en een vers sapje!

Een ochtend spelen in La Selva Playground

De ochtend kun je doorbengen in La Selva Playground. Een geweldige indoor speeltuin die is ingericht alsof je buiten bent. Leuk voor kinderen, maar ook voor volwassenen, die lekker mee kunnen spelen of met een kop koffie van een boek kunnen genieten. Ik denk dat mijn dochter van drie (en haar papa!) dit helemaal geweldig zou vinden!

Lunchen bij La Selva Foods & Drinks

Grenzend aan de playground vind je La Selva Foods & Drinks, waar je na het spelen heerlijk kunt gaan lunchen. Een echt familierestaurant, met heerlijke gerechten uit o.a. het Middellandse Zeegebied .

‘s Middags zwemmen in het subtropisch zwembad

Dit subtropisch zwembad is geweldig voor iedereen! Er zijn glijbanen, een stroomversnelling en een speciaal kinderbad voor de allerkleinsten. Mijn dochter is een echte waterrat en houdt ontzettend van zwemmen, dus ik zou hier absoluut een paar uur kunnen ronddobberen met haar! Hier kan iedereen zich de hele middag vermaken, tot het tijd is om een hapje te eten.

Heerlijk koken in je eigen keuken

Op zo’n eerste dag waarop je voornamelijk binnenactiviteiten doet, omdat het weer daar wellicht om vraagt, is het natuurlijk ultiem gezellig om gewoon lekker in je eigen keuken te koken. Wij koken op vakantie altijd veel zelf, dus het is fijn als een huisje een beetje een goede keuken heeft en goed is uitgerust. Dat is in de huisjes van de Leistert absoluut het geval.Dag 2: Heerlijk in de buitenlucht

De tweede dag gaan we wat meer naar buiten. Dit is een perfecte dagindeling voor wanneer het lekker weer is en je echt van de omgeving wilt genieten. Als ik op een vakantiepark zit, wil ik ook altijd wel minstens één keer van het park af om een mooie stad te bekijken. Een mooie zonnige dag is daar natuurlijk perfect voor.

Onspannen ontbijten in je vakantiehuis

Ontbijten doe je vandaag heerlijk ontspannen in het vakantiehuis. Of, als het weer het toelaat, lekker buiten. In de Plaza supermarkt kun je alles al vroeg halen wat je nodig hebt.

Sightseeing in Roermond

Ben je op gezinsvakantie in Limburg, dan hoort daar natuurlijk ook een tripje naar een mooie stad bij. Na het ontbijt is het mogelijk om de auto in te stappen en in 15 minuten naar het mooie Roermond te rijden. Je kunt hier het Designer Outlet bezoeken en heerlijk winkelen, de Munsterkerk bekijken of een dagje op het strand liggen als het echt lekker weer is. Ook zou je kunnen kijken naar een natuurspeeltuin in de buurt. Als het tijd is om te lunchen, is hier in Roermond genoeg gelegenheid voor.

Een gezinsvakantie in Limburg plan je zo
Bijkomen en spelen in de waterspeeltuin

Perfect voor gezinnen met onvermoeibare kinderen, is om na een paar uurtjes in Roermond terug naar de De Leistert te rijden, om daar even bij te komen (voor de ouders) en verder te ravotten (voor de kinderen) in de waterspeeltuin.

Dineren bij Grill Restaurant Grillo

Ik weet dat ik mijn man echt blij maak met een grill restaurant, dus voor de perfecte afsluiting van de dag is Grillo dan een super idee. Een sfeervolle plek waar je zelf de controle hebt over je grill en waar voor iedereen iets lekkers te eten is. Vlees, vis én vega!

De dag afsluiten met midgetgolf by night

Midgetgolfen heeft iedereen wel eens gedaan. Maar heb je het wel eens ‘s avonds gespeeld, wanneer de schemering valt, met banen die prachtig zijn verlicht? Dat kan dus bij De Leistert! Echt een aanrader om de dag mee af te sluiten. Met hele kleine kinderen die op tijd in bed liggen, is dit misschien niet heel handig. Maar als de kinderen alweer iets ouder zijn, is dit een topervaring.Ben jij wel eens op gezinsvakantie in Limburg of bij De Leistert geweest? En hoe zou jij je dag indelen als je zou gaan?

Meer inspiratie opdoen voor je gezinsvakantie?

Door Yvette

Yvette is getrouwd en heeft een dochter. Ze houdt van Engeland, herfst, winter, Kerst, het tuincentrum, dansen door de kamer, pizza en ijs. Het is haar droom een fictieschrijver te worden, op een boerderij te wonen met haar eigen kippen en moestuin en iets bij te dragen aan een betere wereld voor vrouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.