Het is september en dan is er natuurlijk niets leuker dan de herfst in huis te halen. Met deze 5 decoratietips maak je je huis snel gezellig voor de herfst.

De herfst is bij ons thuis het startsein om de herfst in huis te halen en het huis leuk te gaan decoreren en versieren. Een leuke en gezellige hobby, maar als je op mij lijkt, kan dat nog wel eens een prijzige bezigheid worden. Het goede nieuws is, dat dat absoluut niet nodig is!

Herfstdecoratie hoeft niet perse uit de winkel te komen. Juist in de herfst heeft de natuur ons genoeg moois te bieden! En zelfs als je het niet kunt laten en toch lekker herfstig wilt shoppen, hoeft dit helemaal niet duur te zijn.

Haal de herfst in huis met deze 5 decoratietips

Wanneer je interieur van zichzelf al mooie herfstkleuren heeft, bijvoorbeeld terracotta, heb je geluk en hoef je alleen nog maar voor een extra herfstgevoel te zorgen. Zoek je meer inspiratie, zijn hier mijn 5 snelle en slimme tips om de herfst in huis te halen en te genieten van dit prachtige seizoen.

1. Geef de kussentjes op de bank een make-over

Met nieuwe kussenhoezen op je bankkussens, kun je je woonkamer een hele nieuwe uitstraling geven. Ga in de herfst bijvoorbeeld voor een leuk plaid motief, mooie herfstbladeren of een kussenhoes met een gezellige tekst erop. Met een bijpassend dekentje, waar je je lekker in kan verstoppen, ben je helemaal klaar voor de herfst.

2. Versier je woonkamer met mini pompoenen

In bijna elk tuincentrum kan je rond deze tijd van het jaar hele leuke pakketjes met minipompoenen kopen. Voor een echt herfstgevoel kies je voor groene en oranje. Maar er bestaan ook witte pompoenen. Heel mooi als je inrichting wat neutraler is.

3. Vul vazen met eikeltjes of dennenappels

Als het goed is, ligt het buiten bezaaid met eikeltjes, dennenappels en allerlei andere herfstige dingen. Verzamel ze en leg ze in een schaal of vul er vazen mee. De goedkoopste manier van decoreren!

4. Brand heerlijke kaarsen met herfstgeuren

Als het kouder wordt, krijg ik meestal meteen zin om geurkaarsen te branden. Er zijn genoeg kaarsen met heerlijke herfstige geuren te vinden. Het maakt je huis direct knusser en gezelliger.

5. Hang een herfstkrans op

Je denkt er misschien niet zo snel aan in de herfst, maar ook in dit seizoen kun je een prachtige krans aan je voordeur of binnendeur hangen. Er zijn genoeg kransen met prachtige herfstkleuren te vinden! Je kunt natuurlijk ook vazen met mooie herfstboeketten neerzetten!

Hoe zorg jij voor een herfstgevoel in huis?