Bij Halloween hoor je te griezelen, maar met kinderen is dat niet altijd handig. Hoe vier je Halloween met peuters of kleuters, zonder ze bang te maken?

Halloween is een feest waar je lekker bij hoort te griezelen, maar het is natuurlijk niet de bedoeling dat je kleintjes er niet meer van kunnen slapen. Halloween met kinderen vieren kan daarom een uitdaging zijn. Mijn peutermeisje vond dit jaar de pompoenen met gezichten erop, toch ineens wel een beetje spannend. Die heb ik dit jaar dus maar niet in huis gezet.

Om nachtmerries te voorkomen is het daarom misschien beter om het Halloweenfeest iets aan te passen. Maar hoe vier je nou Halloween met kinderen, zonder ze bang te maken?


Halloween met kinderen vieren zonder ze bang te maken

Focus op het begin van de herfst

Om te beginnen, kun je natuurlijk Halloween helemaal vermijden en je vooral focussen op de herfst. Vier dat dit prachtige seizoen is begonnen, door een boswandeling te maken. Verzamel eikeltjes, dennenappels en kastanjes en maak er wat moois mee. Begin ruim voor Halloween, zodat je ervan kunt genieten tot de winter zich aandient.

Organiseer een Halloweenfeestje

Wil je toch wat aan Halloween doen, organiseer dan een kindvriendelijk Halloweenfeesje. Er zijn genoeg leuke activiteiten te verzinnen die helemaal niet eng zijn. Ga bijvoorbeeld met z’n allen een pompoen uithollen, draai leuke Halloweenmuziek of speel het Halloween Mystery Box spel! Je kunt ook de kinderen verkleed laten komen. Een simpel ‘Liever geen al te enge kostuums’ op de uitnodiging, zorgt meteen voor duidelijkheid.

Bak heerlijke Halloweensnacks

Een hoop ouders beginnen al zenuwtrekjes te vertonen bij de gedachte aan al dat Halloweensnoep wat gegeten moet gaan worden. Ik hoor daar zelf ook bij. Neem zelf de controle en bak samen iets lekkers! Denk bijvoorbeeld aan pompoenmuffins, spookkoekjes of chocoladespinnen!Kijk samen een Halloweenfilm voor kinderen

Geniet van een heerlijke Halloween filmavond met je kinderen! Maak echte bioscoopkaartjes en zorg voor een tafel met snacks om uit te kiezen. Er zijn genoeg films die een beetje spannend zijn en toch geschikt zijn voor kleine kinderen. Voor iets oudere kinderen kun je de spanning een beetje opvoeren natuurlijk!

Knutsel zelf Halloweendecoraties

Halloweendecoraties die je zelf gemaakt hebt, zijn natuurlijk een stuk minder eng! Deze leuke theelichten in de vorm van mummies zijn hartstikke schattig en een leuke activiteit met kinderen. Er zijn zoveel leuke knutsels te maken, dat je op 1 oktober kunt beginnen en met Halloween nog steeds niet klaar bent. En wanneer je niet al te specifiek voor een Halloween thema gaat, kun je de hele herfst van je decoraties genieten.

Vier jij Halloween met je kinderen?