Pompoen uithollen voor Halloween in 7 stappen

Halloweenpompoen carven doe je op deze manier

Een pompoen uithollen voor Halloween is niet heel moeilijk, maar als je het weleens hebt geprobeerd, dan weet je dat het best een zware klus kan zijn. Toch, als je de juiste pompoen en het juiste gereedschap hebt, is het erg goed te doen en een leuke activiteit. Ook met kinderen!

Zorg bij het pompoen uithollen altijd voor een pompoen met een stengel die goed intact is. De stengel zorgt voor voedingsstoffen, ook nadat de pompoen is afgesneden. Wanneer de stengel ontbreekt of bruin en beschadigd is, zal de pompoen minder lang meegaan.Denk er ook aan om je ongesneden pompoen uit direct zonlicht te houden en pas vlak voor Halloween te snijden tot Halloweenpompoen. Een ongesneden pompoen gaat wel een maand mee, maar wanneer hij gesneden is, zal hij maar drie dagen tot een week goed blijven. Het is namelijk nog steeds gewoon een stuk fruit.

Maar hoe maak je nu een fantastische, griezelige en sfeervolle Halloweenpompoen? Ik beloof je dat het niet moeilijk is en als je deze 7 stappen volgt, kan er niks misgaan!

Halloweenpompoen maken in 7 simpele stappen | Een pompoen uithollen voor Halloween!

Stap 1: De werkplek voorbereiden

Een Halloweenpompoen snijden is een vies en rommelig karwei. Zorg dus dat je je werkplek goed voorbereidt. Leg over de ondergrond een plastic zeil wat je meteen na gebruik op kunt pakken en weggooien.

Stap 2: Gereedschap verzamelen

  • IJsschep
  • Goed scherp mes
  • Lege kom
  • Groenteschiller voor decoratieve effecten

Stap 3: Een gat maken

Wanneer je een pompoen wilt uithollen, heb je natuurlijk wel een gat nodig. Dit kun je op twee manieren doen. Je kunt bijvoorbeeld het gat aan de achterkant maken. Omdat je dan de steel intact laat, blijft je pompoen wat langer goed.

Wanneer je ervoor kiest om de bovenkant open te maken, werkt dit wat makkelijker. De pompoen blijft dan dus wel minder lang goed. Zorg ervoor dat het gat groot genoeg is om je hand en pols doorheen te doen.

Stap 4: De pompoen uithollen

Zodra je een gat gemaakt hebt, kun je de pompoen uithollen. Gebruik een ijsschep en je handen om al het pompoen eruit te halen. Schraap hem echt goed leeg, want dit voorkomt rotting.

Een pompoen uithollen voor Halloween


Stap 5: Een design maken voor je Halloweenpompoen

Schets het design voor je Halloweenpompoen eerst op papier en teken hem daarna na op je pompoen. Je kunt ook carbonpapier gebruiken. Als je zelf op de pompoen tekent, gebruik dan potlood, zodat je zichtbare lijntjes weer weg kunt halen.

Lees ook: Een mummiekaarsje maken van een glazen potje

Stap 6: Het design uitsnijden

Snijd met het scherpste mes dat je hebt, je design uit de pompoen. Werk niet te snel en doe voorzichtig. Zorg dat de hand waarmee je je pompoen ondersteunt, niet verwond wordt door je mes. Tip: Met een boor kun je ook hele mooie decoratieve designs maken door in mooie patronen gaatjes te boren!

Tip: Als je een klein stukje hebt uitgesneden en je krijgt het er misschien niet uit, probeer het stukje er dan juist in te duwen. Je kunt het er dan via het gat weer uithalen. Heb je per ongeluk iets weggesneden wat je had willen houden, kun je een tandenstoker gebruiken om stukjes weer op hun plaats te zetten.

Stap 7: Je Halloweenpompoen beschermen

Om ervoor te zorgen dat je pompoen niet vroegtijdig gaat rotten, kun je hem van binnen en buiten inspuiten met een badkamerreiniger waar bleek in zit. Wacht na het sprayen altijd een minuut of tien voordat je er een kaarsje in brand, voor de veiligheid.

En dan: je Halloweenpompoen verlichten

Wanneer je je Halloweenpompoen wilt gaan verlichten, bepaal je eerst of je dat binnen of buiten wilt doen. Buiten kun je er gewoon een kaarsje in zetten. Is hij voor binnen, is het veiliger om een snoer met led-lampjes erin te doen.

Heb je jij wel eens pompoen uitgehold voor Halloween?

Door Yvette

Yvette is getrouwd en heeft een dochter. Ze houdt van Engeland, herfst, winter, Kerst, het tuincentrum, dansen door de kamer, pizza en ijs. Het is haar droom een fictieschrijver te worden, op een boerderij te wonen met haar eigen kippen en moestuin en iets bij te dragen aan een betere wereld voor vrouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.