Harry Potter Studio Tours in Londen is een geweldige belevenis! Hier vind je praktische tips, informatie en een complete walk through van de tour.

Twee keer ben ik er geweest. De Harry Potter Studio Tours in Londen! Een droom die uitkwam en ik moet toegeven dat het de enige toeristische attractie ooit is geweest waar ik emotioneel van werd. Je mag me uitlachen, maar ik kan je vertellen: Voor een Harry Potter-fan is er geen attractie of museum ter wereld zo overweldigend en bijzonder als de Harry Potter Studios. Een tour die je dichterbij alle acht films laat komen dan je ooit voor mogelijk hield.

In de Harry Potter Studio Tours zie je niet alleen de echte sets uit de film, maar ook decorstukken, kleding, special effect geheimen, de geweldigste giftshop ooit en nog veel meer. Ik ga jou alle informatie geven die je nodig hebt voor de beste ervaring, belangrijke informatie en een hoop foto’s! Dus pas op: spoilers!

Een Magische Reis door de Harry Potter Studio Tours in Londen

Algemene info over Harry Potter Studio Tours

Mocht je een bezoek aan de Harry Potter Studio Tours willen plannen, heb ik hier wat algemene informatie voor je verzameld, die je helpen bij het boeken.

Tickets reserveren

De Harry Potter Studios zijn in de loop der jaren alsmaar populairder geworden en dus werken ze daar al heel lang met tijdvakken. Om zeker te zijn dat je niet voor niets komt, zorg er daarom voor dat je van te voren je kaartjes reserveert op de website van de Warner Bros Studio Tours. Vergeet ook niet je uitgeprinte reservering mee te nemen, want dit heb je nodig om binnen te komen.

Volgens de website ben je ongeveer 3 uur bezig met alles te bekijken, maar ik was er de eerste keer 4 uur en de tweede keer 5 uur zoet mee. Zorg dus dat je een vroeg tijdvak reserveert, want je gaat het nodig hebben. Je wilt niet op het einde door alles heen moeten jagen.

Hoe kom je bij de Harry Potter Studios in Londen?

Ondanks de naam vind je de Harry Potter Studio Tours London eigenlijk in Leavesden, vlakbij Londen, ten noordwesten ervan. Je kunt dan het beste reizen naar treinstation Watford Junction. De website van de studio tours raadt je aan om 45 minuten voor je tijdvak bij Watford Junction aan te komen. Zorg dat je kleingeld bij je hebt, want vanuit Watford Junction neem je een pendelbus richting de studio tours en dit kost £2,- per persoon, per enkele reis en £3,- voor een retourreis.

Persoonlijk zou ik in plaats van 45 minuten, een uur voor het gereserveerde tijdvak op Watford Junction willen aankomen. Extra speling is nooit verkeerd, zeker als je voor de eerste keer gaat. De pendelbussen zijn sowieso goed te herkennen, want deze zijn helemaal in Harry Potterstijl!Tips voor de beste ervaring bij de Studio Tours

Als je zo iets gaafs gaat doen als de Harry Potter Studio Tours, dan wil je natuurlijk dat er niks fout gaat. Daarom hier een paar tips voor de perfecte ervaring.

Check de website voor speciale events

De Harry Potter Studio Tours heeft vaak speciale weken waarin er speciale demonstraties of vertoningen zijn. Ik raad je aan om dit voor het reserveren te checken. Ik weet dat er een keer Wand Week is geweest, waarbij je mensen aan het werk kon zien bij het maken van toverstokken en je kon poseren met Death Eaters. Ook worden de sets met kerstmis prachtig aangekleed. Absoluut de moeite waard, ook al heb ik zelf nog nooit het geluk gehad hier iets van mee te krijgen.

Een Magische Reis door de Harry Potter Studio Tours in Londen
The Great Hall versierd voor kerstmis
Zet een budget opzij voor de giftshop

Deze tip moet je echt van me aannemen. Als je voor het eerst de Harry Potter Studio Tours Giftshop binnenkomt, zul je alle gevoel van zelfbeheersing verliezen. Je wilt per direct allerlei dingen die je niet nodig hebt. Een Huffelpufftrui? Oke! Toverstaf replica? Absoluut! Er zijn zoveel fantastische souvenirs te koop dat je portemonnee geheid leeg gaat. Vooraf een budget opzij zetten, is daarom een must.

Nu wil je natuurlijk weten waar wij zoal mee thuis zijn gekomen? Nou, wij zijn de trotse bezitters van een prachtige ingelijste potloodtekening van Hogwarts en een Harry Potter variant van Triviant. Je kunt het maar hebben.

Vraag om een gratis Studio Tours London Passport

Ik baal er dus heel erg van dat ik dit niet wist toen ik de studio tours bezocht, maar blijkbaar kun je om een boekje vragen waar je stempel van de tour in kunt verzamelen! Deze zijn dus niet alleen voor kinderen! Als je dit aan een medewerker vraagt, verstrekken ze graag een exemplaar. Het is kei leuk om de stempels te verzamelen en het is ook nog eens een geweldig souvenir.De complete walk through van de tour

Nu we alle praktische informatie hebben behandeld, wil ik je graag vertellen wat je van de Harry Potter Studio Tours kunt verwachten. Ik neem je een beetje mee aan de hand van foto’s en een walk through. Wil je geen spoilers en wil je alles liever eerst zelf zien, dan kun je dit gedeelte beter overslaan!

De entree, wachtrij en voorshow

De magie begin eigenlijk al zodra je het gebouw binnen loopt. Overal hangen grote doeken met verschillende personages, decorstukken en andere toffe objecten. Links van je zijn er wat horeca punten, recht voor je de wachtrij van de tour en rechts vind je de mega grote giftshop. Zelfs de wachtrij, waar je je meld zodra jouw tijdvak is aangebroken, is een echte belevenis en je zult je niet vervelen. Je loopt hier namelijk vlak langs The Cupboard Under The Stairs en dat is natuurlijk al iets magisch.

Harry’s slaapplaats onder de trap, te zien in de wachtrij.

In de wachtrij zullen er kleine groepen mensen worden binnengelaten naar het volgende gedeelte. Er is dus wel wat flexibiliteit wat betreft je reservering. Ben je een paar minuutjes later binnen, kun je gewoon aansluiten in de rij en alles komt goed.

Wanneer je binnen wordt gelaten, kom je terecht in een soort bioscoopzaal, met schermen aan elke muur. Je krijgt hier een korte voorshow te zien waarin Daniel Radcliffe, Rupert Grint en Emma Watson zelf je iets vertellen over wat je gaat zien en hoe zij de jaren in deze studios hebben ervaren. Daarna wordt de deur naar de volgende zaal onthult. Als er jarige kinderen zijn, mogen zij deze deur vaak openen.

The Great Hall

The Great Hall is de enige plek van de tour waar je beperkt de tijd hebt om rond te kijken, omdat om de zoveel minuten een nieuwe groep wordt binnengelaten. Wil je foto’s maken, doe dat dan dus zo snel mogelijk. Zorg ervoor dat je niet de hele tijd alleen maar als een malloot de muur aan het aaien bent, omdat je gewoon niet kunt geloven dat dit de echte Great Hall is. Ik noem verder geen namen. (Ik.)

Een Magische Reis door de Harry Potter Studio Tours in Londen
De Studioruimte

Na The Great Hall ga je door een enorme deur, richting de Studioruimte. En hier gaat het pas echt beginnen. Hier ga je uren willen doorbrengen en dat mag ook! Je mag hier alle tijd nemen die je wilt en nodig hebt om alles te bekijken. Er is ontzettend veel te zien. Complete sets, zoals Common Rooms, het huis van de Weasley’s en Potions Class. Maar ook enorme decorstukken, zoals het Magic Is Might monument, een gedeelte van het Ministry Of Magic en zoveel informatie over het maken van de film dat je niet eens weet waar je moet beginnen. Ik weet niet eens hoe ik het allemaal moet vertellen. Je moet het zelf zien!

Potions Class


Minecart uit Gringotts
Een Magische Reis door de Harry Potter Studio Tours in Londen
Het huis van de Weasley’s
Forbidden Forrest en Hogwarts Express

Als je hier alles hebt gezien, na ik weet niet hoeveel uur, loop je door het Forbidden Forrest, naar de Hogwarts Express. Jep, de originele trein staat hier opgesteld, compleet met stationshop met leuke souvenirs voor treinfans. Je kunt een aantal coupés in en herkenbare taferelen spotten die in de trein zijn gebeurd!

Hogwarts Express
Buitengedeelte

Na de Hogwarts Express loop je door naar het buitengedeelte. Je komt op een binnenplaats terecht waar je verschillende buitensets kunt bekijken! Je vindt er o.a. een stukje van Privet Drive, het geboorte huis van Harry (vernield door Voldemort) en de Hogwarts Bridge. Maar je kunt ook het grafbeeld van Tom Riddle en de auto van de Weasley’s zien.

Dit is ook het moment om butterbeer te gaan proberen! Dit kan je namelijk op geen enkele andere plek in de studio tours krijgen. Of je het lekker vindt, dat is even afwachten. Mijn man vond het niet te hachelen, maar ik ken ook mensen die het heerlijk vonden! Tip: Als je butterbeer in een souvenirbeker wilt kopen, neem dan een plastic zakje mee, want hij kan nogal plakkerig worden!

Een Magische Reis door de Harry Potter Studio Tours in Londen
Creatieve afdeling, Diagon Alley & Gringotts

Als je eraan toe bent om de route te vervolgen naar binnen, kom je op de creatieve afdeling terecht. Een zeer indrukwekkend gedeelte van de Harry Potter Studio Tours. Hier wordt echt de diepte in gegaan als het gaat om het maken van de film, allerlei magische wezens, pruiken en maskers. Je kunt hier bijvoorbeeld ook Buckbeak bekijken en zien bewegen!

Vervolgens loop je door Gringotts heen, door The Vaults, naar Diagon Alley. Een prachtig stukje decor, met allerlei herkenbare etalages. Je wilt eigenlijk bij alle winkeltjes naar binnen, maar helaas is dit niet mogelijk.

Quality Quidditch Supplies
Kledingwinkel in Diagon Alley
Hogwarts schaalmodel

En dan de grote finale van de Harry Potter Studio Tours! Wanneer je Diagon Alley verlaat en door een gang loopt met het prachtigste artwork, kom je in een grote zaal terecht met een schaalmodel van Hogwarts. Dit schaalmodel is in de film gebruikt voor alle wijde shots die je van het kasteel ziet. Het is zeer indrukwekkend om hier omheen te lopen! Aan de kleinste details is gedacht.

Een Magische Reis door de Harry Potter Studio Tours in Londen

En hier eindigt de tour. In mijn ogen, de meest magische ervaring ooit. De eerste keer wilde ik gewoon niet weg en werd ik emotioneel bij de gedachte deze plek nooit meer te zien. Gelukkig gingen we daarna nog een keer en als ik de kans krijg, ga ik nog eens!

Wil je meer doen in Londen dan alleen de Harry Potter Studio Tours? Lees dan hier de leukste plekken om te eten in Londen, of bekijk hier de beste street food markets van Londen.