Wist je dat je ook heel gemakkelijk zelf herfstgeuren voor je oliebrander kan maken? Deze 6 herfstmelanges van essentiële oliën kun je zelf mengen.

Eén van mijn favoriete dingen aan de herfst, zijn de geuren die je overal ruikt. Ik hou van kaarsen met een herfstgeur, zodat ik daar ook binnen van kan genieten. Maar wist je dat je ook heel gemakkelijk zelf herfstgeuren voor je oliebrander kan maken?

Ik heb voor jou 6 verschillende melanges samengesteld, om zelf te mengen met essentiële oliën. Geuren die je helpen te genieten van het herfstseizoen, maar dan binnen. Perfect voor elke herfstdag! Ik heb gebruik gemaakt van 8 verschillende geuren.

Herfstgeuren voor de oliebrander: melanges om zelf te mengen

Essentiële oliën voor de herfst

Als ik aan de herfst denk, denk ik automatisch aan aardse, kruidige, maar ook houtachtige en frisse geuren. De herfst is geen seizoen waarin er veel in bloei staat, dus bloemige geuren ga je hier niet vinden. De geuren die ik voor deze melanges heb gebruikt en die ik aanraad voor de herfst, zijn deze essentiële oliën:


Herfstmelanges voor de oliebrander

Als je een normale oliebrander gebruikt, zoals bijvoorbeeld deze of deze) en geen diffuser (zoals deze) , hoef je geen water aan de olie toe te voegen. Enkele druppels olie op het schaaltje is al genoeg voor een heerlijk geur.

Harvest Time
 • 2 druppels cederhout
 • 2 druppels wierook
 • 3 druppels sinaasappel
Fresh Applepie
 • 2 druppels cederhout
 • 2 druppels citroen
 • 2 druppels kaneel
Chai Latte
 • 3 druppels kruidnagel
 • 3 druppels kaneel
 • 3 druppels gember
Crisp Morning
 • 1 druppel patchouli
 • 3 druppels sinaasappel
 • 2 druppels gember
Sweater Weather
 • 1 druppel gember
 • 4 druppels wierook
 • 5 druppels sinaasappel
Give Thanks
 • 3 druppels kaneel
 • 1 druppel sinaasappel
 • 2 druppels cederhout

Ik hoop dat je zult genieten van mijn samengestelde herfstgeuren voor de oliebrander. Laat het me vooral weten als je ze hebt geprobeerd en wat je ervan vind, in een reactie hieronder. En denk eraan: diffuse veilig, of diffuse niet!

Gebruik jij wel eens een oliebrander, aromabrander of diffuser?