Brighton in één dag, kan dat? Wij deden het! Brighton Pier, Royal Pavilion, Dum Dum, Boho Gelato, West Pier, the Sea Front. Allemaal echte must-see’s!

Vorige week zijn we met het gezin een week lang op vakantie met de auto geweest. We gingen voor het eerst met z’n drieën naar het buitenland, dus dat was mega spannend! We hebben het echt geweldig gehad en onze kleine meid was een super leuke reisgenoot! Ze sliep goed, at goed (een paar uitzonderingen daargelaten) en ze vond het heerlijk achterin de auto. Het leukste van de vakantie vonden we onze trip naar Brighton.Een dag in Brighton met het gezin

Ik wilde al heel lang een keer naar Brighton en ik genoot dan ook van elke minuut! De zee, het geluid van de zeemeeuwen, de kust, de mooie gebouwen… Het was heel mooi en ik wil echt een keer terug. Ik heb besloten niet alles van onze vakantie te laten zien, want in alle eerlijkheid, dan ben je uren aan het lezen. Ik heb echt héél veel foto’s gemaakt. Maar ik ga wel laten zien hoe onze dag in Brighton was en wat de beste dingen zijn om te doen en te zien.

Het beste van Brighton in één dag

The West Pier

De West Pier is iets heel speciaals. Het is een oude pier, waar ooit zelfs een concertgebouw op heeft gestaan. Helaas is deze in 2010 compleet afgebrand. Ik vond het heel bijzonder om dit met eigen ogen te zien en het had ook best wel iets spookachtigs. Het is zo jammer dat iets wat ooit zo mooi was nu langzaam door de zee wordt opgeslokt, beetje bij beetje. Over een tijdje zal er niets meer van over zijn!

West Pier, Brighton

Boho Gelato Brighton

Iets wat ik absoluut moest hebben, was een ijsje van Boho Gelato. Deze ijssalon is mega beroemd! Een bekende Britse YouTuber uit Brighton, Zoe Sugg, haalt hier altijd haar ijsje en ja, hoe belachelijk het ook is, ik ben daar ook gevoelig voor! Er stond zelfs een rij tot buiten aan toe! Maar het meisje dat er werkte was mega snel en binnen no time was ik aan de beurt en kon ik genieten van mijn heerlijke chocoladeijs.

Boho Gelato

Wat deze plek zo speciaal maakt, zijn de vele en zeer bijzondere smaken die ze verkopen. Ze wisselen bijna elke dag en hebben o.a. smaken zoals carrot cake en pineapple mint tea. Als je ooit ergens bent met een Boho Gelato, moet je er echt even heen. In Brighton zijn twee vestigingen en misschien is de andere wel wat groter en niet zo druk, dat weet ik eerlijk gezegd niet. Maar het ijs was heerlijk!

Boho Gelato

The Sea Front

Ik vond het heerlijk om langs de kust te wandelen, wat ze in Brighton ‘The Seafront’ noemen. Er liggen veel leuke winkeltjes, restaurantjes en barretjes, echt super schattig. Deze foto van ons drieën vond ik zo leuk en het weer was lekker zonnig. Echt top!

Brighton Beach, The Sea Front

Waar ik helaas geen foto’s van heb gemaakt, zijn The Lanes. Dit zijn hele smalle kleine straatjes in het centrum van Brighton, met allemaal heel bijzondere winkeltjes. Het voelt een beetje als die scene in de eerste Harry Potter film, als Harry zijn schoolspullen gaat kopen. Heel gaaf!

Dum Dum Brighton

Een andere plek waar ik absoluut heen móést, was Dum Dum Donutterie. OMG, hier verkopen ze echt de beste donuts. We kozen beiden voor een Creme Filled Chocolate Mini en een grotere donut. De Raspberry Cheesecake voor mij en voor Rick de Creme Brullee donut. Het was zo lekker! In alle eerlijkheid viel de keus me een beetje tegen, ik had meer smaken verwacht. Maar de donuts die ze hadden waren de beste die ik tot nu toe heb gehad!

Dum Dum Donutterie


The Royal Pavilion

The Royal Pavilion was ook prachtig! We zijn niet naar binnen gegaan, dat vonden we een beetje duur. Maar de buitenkant en de natuur er omheen was al heel indrukwekkend. Blijkbaar was dit ooit het ‘strandhuis’ van George, Prince of Wales! Ik ben echt heel benieuwd hoe de binnenkant eruit ziet, dus dat geeft ons een mooie reden om ooit eens terug te gaan.

Brighton Royal Pavilion
Brighton Royal Pavilion

Giraffe Burgers & Cocktails

Ik weet niet of ik het ooit eerder heb gezegd, maar Rick en ik zijn groot fan van de Giraffe en Giraffe Stop restaurants. We hebben ooit elke ochtend ontbeten bij een Giraffe Stop op King’s Cross in Londen en nu gaan we altijd minstens één keer naar een Giraffe als we in Engeland zijn.

Giraffe

Dit keer vonden we een Giraffe Burgers & Cocktails in Brighton en we besloten onze dag hier af te sluiten. De dame die ons hielp was zo aardig voor ons en ons meisje. Ze kreeg een boekje waar ze mee mocht spelen en werd overladen met complimenten! Het eten (we hadden allebei een burger) was heerlijk. Het was de perfecte afsluiting van een nog perfectere dag!

Meer vakantie inspiratie opdoen? Lees alles over een gezinsvakantie in Limburg of hoe je met een peuter Center Parcs overleefd. Ook heb ik voor je onderzocht waar je het lekkerste eten in Londen kunt vinden en ging ik voor het eerst naar Disneyland Parijs.

Ben je ooit in Brighton geweest? Zou je wel eens willen gaan?