Het juiste beddengoed kiezen: dit zijn de verschillen

Het juiste beddengoed kiezen

Wat is de meest comfortabele ruimte in je huis? Als je nu niet aan je bed denkt, heb je een probleem. Natuurlijk moet je je kunnen ontspannen in de woonkamer, maar de slaapkamer is de belangrijkste plaats om tot rust te komen. Het is de bedoeling dat je ‘s avonds naar bed gaat met de wetenschap dat je een goede nachtrust zult krijgen. En alleen een goed matras is niet genoeg. Beddengoed kiezen wat perfect past bij jouw slaapwensen is net zo belangrijk.

Ooit was er een tijd dat een dekbed goed genoeg was, zolang er maar prinsessen of raceauto’s op stonden. Nu zijn we allemaal ouder en verliezen we onszelf makkelijk in het kiezen van het juiste dekbed. Wat zijn de beste dekbedden en hoe slaap je elk seizoen het lekkerst? Ik heb de verschillen voor je uitgezocht en ik vertel je welk soort dekbed het best past bij jouw wensen.

Het juiste beddengoed kiezen: dit zijn de verschillende materialen
Katoen

Het is makkelijk om een dekbed te vinden van katoen. Dit materiaal is zeer populair om verschillende redenen. Katoen blijft lekker koel, ook wanneer een warme zomer zich heeft aangediend. De belangrijkste reden waarom veel mensen voor katoenen beddengoed kiezen, is omdat het zo duurzaam is. Je krijgt het makkelijk schoon en wordt zachter na elke wasbeurt.

Zijde

Stoffen van zijde worden al generaties lang gezien als de meest luxueuze stof. Het is een materiaal wat zeer koel en sensueel aanvoelt en veel mensen zijn fan van het gevoel van zijde op de huid. Toch niet iedereen ervan om onder of op zo’n gladde stof te slapen. Zijde is zeer delicaat en gemaakt van een vezel die door zijderupsen wordt geproduceerd. Hierdoor is dit materiaal altijd wat duurder.

Linnen

Linnen wordt gemaakt van de vlasplant, waar ook lijnzaad vandaan komt. Het materiaal wordt al duizenden jaren gemaakt en gebruikt en is daarom zeer populair. Een dekbedovertrek van linnen is anti-allergisch en is veilig voor kinderen. Linnen is zeer ademend en duurzaam. Het enige probleem wat veel mensen hebben met linnen, is dat het nogal kreukt. Maar met een strak opgemaakt bed, zie je daar niks van.

Polyester

Over het algemeen wordt polyester niet op zichzelf gebruikt voor beddengoed. Meestal wordt het gecombineerd met katoen, om het betaalbaarder te maken. Het is goed om te weten, dat hoe hoger het percentage polyester, hoe minder zacht de stof zal aanvullen. Polyester maakt een stof net wat harder en krassender.

Flanel

Wanneer je in de winter graag lekker warm blijft, is een dekbedovertrek van flanel een uitstekende optie. Het is heerlijk zacht en warm, maar daardoor ook niet zo ademend en niet geschikt voor kleine kinderen. Flanel is eigenlijk gewoon gemaakt van katoen wat een beetje wollig is gemaakt, zodat het zachter aanvoelt. Flanel is het hele jaar wel te koop, maar het populairst in de winter. Ik vind het zelf ook mega fijn, ik kan er het hele jaar wel onder liggen!

Van welk materiaal zou jij beddengoed kiezen?

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als #AD, Interieur

Door Yvette

Yvette is getrouwd en heeft een dochter. Ze houdt van Engeland, herfst, winter, Kerst, het tuincentrum, dansen door de kamer, pizza en ijs. Het is haar droom een fictieschrijver te worden, op een boerderij te wonen met haar eigen kippen en moestuin en iets bij te dragen aan een betere wereld voor vrouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.