Als moeder, blogger en virtueel assistent heb ik planning en structuur nodig. Ik plan mijn week in zijn geheel in Trello.

Als blogger – maar ook zeker als huisvrouw en in mijn werk als virtueel assistent – vind ik het belangrijk en noodzakelijk dat ik georganiseerd ben. Organiseren zit in mijn bloed en ik heb in mijn leven al heel wat planners, agenda’s en notitieboekjes versleten. Sinds een paar jaar echter niet meer, want ik plan met Trello. Van het huishouden en de boodschappen tot aan mijn zakelijk leven.

Trello is een app dat door veel ondernemers wordt gebruikt om projecten te managen, maar ik heb ontdekt dat het voor zoveel meer gebruikt kan worden. Ik gebruik Trello voor alles in mijn leven wat planning en organisatie nodig heeft. Ja, zelfs het huishouden. Van plannen gaat je productiviteit ontzettend omhoog, maar mocht je meer tips nodig hebben, dan heeft Cassandra handige tips om je productiviteit te verhogen! Zeer toepasbaar voor iedereen!

Hoe ik mijn week plan in Trello
Hoe werkt Trello?

Om te beginnen zal ik in het kort uitleggen hoe Trello precies werkt. Binnen de app heb je verschillende niveau’s. Dit is het beste te vergelijken met een archiefkast. Je maakt verschillende borden aan. Dit zijn de archiefkasten. Binnen deze borden maak je lijsten, dit zijn je archiefmappen. In die lijsten maak je kaarten aan. Deze zijn vergelijkbaar met de tabbladen in je archiefmappen. In een kaart kan je weer allerlei data, informatie en checklists opslaan. Je raad het al, dit is te vergelijken met de papieren tussen je tabbladen!

Trello borden voorbeeld
Al mijn borden in Trello

Zoals je ziet, gebruik ik in Trello verschillende borden. Ik focus vandaag even op het bord My Week, maar ik zal in het kort uitleggen waar ik de andere borden voor gebruik.

Virtueel Assistent: To do list per opdrachtgever, to do list website, ideeën voor blogs, wishlist.
Boek: Karakterlijst, tijdlijn, notities, per hoofdstuk uitgeschreven wat er gaan gebeuren.
Blog: Braindump blogpostideeën ingedeeld per seizoen en to do lists.
Birthday Planning: Gastenlijst, wishlists per gezinslid, boodschappenlijst.
Household Planning: Weekmenu en boodschappenlijst, Lange termijn plannen voor het huis, to do lists.
Sint & Christmas Planning: Filmlijst, gastenlijst, budgetplanning, menuplanning, boodschappenlijst

Mocht je het interessant vinden om iets meer te lezen over een bepaald bord en hoe ik deze aanpak, laat het me dan gerust weten!

Hoe ik mijn week plan met Trello

Zoals ik al eerder aangaf, ik heb structuur nodig in mijn leven. Als ik dat niet heb, dan lig ik de hele dag in mijn onesie te Netflixen en gebeurt er helemaal niks meer. Ik noteer dus echt alles wat ik elke dag wil doen.

Mijn hele week in Trello, begin van de week

Dit is mijn weekplanning aan het begin van de week. Je ziet dat ik vier lijsten heb. Huishouden, Virtueel Assistent, Boek en Blog. Dit zijn de dingen waar ik dagelijks mee bezig ben.

Trello weekplanning voorbeeld
Mijn weekplanning in Trello, later in de week

Stel dat het ondertussen woensdag is, dan ziet mijn planning er waarschijnlijk zo uit. Een flink aantal kaarten zijn volledig afgevinkt en worden dus groen. Heel fijn, want dan kan je in één oogopslag zien waar je niet meer naar hoeft te kijken. Maar hoe ziet zo’n kaart er nou van binnen uit? Als voorbeeld neem ik even de woensdag en open ik de kaart Huishouden.

Trello kaart voorbeeld
Voorbeeld van een kaart in Trello

Zoals je ziet kun je binnenin een kaart nog veel informatie kwijt. Voor het plannen van mijn week maak ik vooral een checklist aan. Die kan je een naam geven (bij mij is dat simpelweg ‘TO DO’) en vullen met alles wat je moet doen. Bij ‘omschrijving’ zou je bijvoorbeeld notities kunnen maken. ‘Opmerking toevoegen’ en ‘Activiteiten’ zijn hele fijne opties wanneer je een bord met iemand deelt. De boodschappenlijst heb ik bijvoorbeeld met mijn man gedeeld en ik kan dan bij ‘activiteiten’ heel fijn zien dat hij diegene is geweest die iets heeft afgevinkt. Super handig! Maar er zijn nog zoveel meer opties. Je kan handige kleurlabels of een bijlage toevoegen, zoals een document of een afbeelding.

Ik gebruik dit systeem om mijn week te plannen met Trello nu een paar weken en het werkt als een speer! Ik vind het gewoon fijn om dingen te kunnen afvinken, maar ook dat ik altijd bij mijn dagplanning kan, zowel op mijn laptop als mijn telefoon.

Gebruik jij een app om je week te plannen?