Wanneer je voor je gevoel achter de feiten aanloopt en je huis niet netjes blijft, maak je misschien een aantal fouten die goed op te lossen zijn.

Is jouw huis ook het grootste gedeelte van de tijd niet opgeruimd? Laten we eerlijk zijn, het huishouden is geen makkelijke taak. En zeker niet als je jonge kinderen hebt. Het is iets dat je altijd bij moet houden, anders wordt het een complete chaos. Zeker als je kinderen hebt. “Ik weet er alles van.”, zegt waarschijnlijk elke moeder ooit. Toch zijn er dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat het huishouden iets minder voelt als een taak om tegenop te zien.

Dit is waarom je huis niet opgeruimd blijft

Je huis blijft niet opgeruimd, hoe komt dat?

Wanneer je het gevoel hebt dat je constant achter de feiten aanloopt en je huis blijft niet opgeruimd, dan kan het zijn dat je een aantal veelvoorkomende fouten maakt, die makkelijk op te lossen zijn. De sleutel die je altijd in gedachten moet houden is dat je altijd met rommel af moet rekenen voordat het… nou ja, rommel wordt!

Je maakt heel je huis in één dag schoon

Als jij mij nu precies kunt vertellen hoelang het duurt voordat je je huis van onder tot boven hebt schoongemaakt, dan doe je iets niet goed. Zes uur lang alleen maar poetsen, is niets meer dan een opkomende burn-out. Je zult echt wel voelen dat je iets bereikt hebt, maar je zult compleet uitgeput zijn. Een half uur later zal er alweer iets nieuws opgeruimd moeten worden en daar heb je dan echt geen zin meer in.

Wanneer je al je energie in het schoonmaken en opruimen stopt, is het logisch dat je daarna vind dat je een tijdje rust verdiend. En we weten allemaal dat het huishouden nooit stopt. Een klein beetje tegelijk is de oplossing. Doe elke dag een beetje en je huis zal makkelijker schoon en opgeruimd blijven.

Kun jij een jumpstart wel gebruiken? Met mijn ebook Een Georganiseerd Huishouden Jumpstart leer ik jou hoe je met elke dag een beetje werk, snel de chaos weer op orde krijgt. En hij is nu in prijs verlaagd!Je wacht tot iemand je komt helpen

Als je dit leest en je hebt inderdaad het gevoel dat je huis nooit veel langer schoon blijft dan de tijd dat het duurt om een boterham te smeren, dan voel je je waarschijnlijk ook gefrustreerd dat niemand in het gezin je hiermee lijkt te helpen. De kans bestaat dat je gewoon de enige in huis bent die er last van heeft of de rest van het gezin weet gewoon niet precies hoe ze het beste kunnen helpen.

Wacht niet op ze, maar begin gewoon en kijk wat er gebeurt. Wanneer de rest van je gezin ook begint te genieten van een schoon en opgeruimd huis, zullen ze misschien meer moeite doen om het zo te houden. Daarbij is de rommel die dagelijks ontstaat minder overweldigend en wordt er minder geklaagd als je om een beetje hulp vraagt. En heb je kinderen maar weet je niet zo goed wat voor werk je ze kunt geven? Deze klusjes voor kinderen zijn op basis van leeftijd en helpen je goed op weg.Je hebt geen plek om je spullen op te bergen

Bedenk je eens het volgende. Als bepaalde spullen altijd maar rondslingeren omdat je er geen plek voor hebt, horen die spullen dan wel in je huis? Of kun je er beter afscheid van nemen? In plaats van altijd naar meer opslagmogelijkheden te zoeken, kun je er ook voor zorgen dat je minder spullen hebt. Als alles wat je bezit zijn eigen vaste plaats heeft, hoeft het nooit meer rond te slingeren.

Blijft jouw huis ook niet opgeruimd? Welke gewoontes ga jij aanpassen om je huis netjes te houden?