huis-gezellig-maken-na-kerst
Interieur Kerst & Winter

Je huis gezellig maken na kerst op 6 manieren

Bij ons thuis staat de kerstboom vrij vroeg. November en december zijn voor ons allebei kerstmaanden, dus kunnen we twee maanden lang genieten van de kerstboom. Wanneer het dan weer tijd is om de kerstboom op te ruimen, is dat wel een hele omschakeling. Het huis voelt dan zo… leeg. En ongezellig!

Je huis gezellig maken na kerst

En elk jaar gebeurt het weer. Zo vlak na de kerst begint dan ‘eindelijk’ mijn winterdip. En eigenlijk is het juist dan van groot belang dat ik het gezellig maak in huis, zodat ik nog heel even ervan kan genieten. Wil jij ook je huis gezellig maken na kerst? Dit is goed te doen, zonder al te veel moeite en zonder dat je huis er nog te kerstig uitziet.

Je huis gezellig maken na de kerst op 6 manieren
Kussens en dekens

Laat de kussens en zachte dekens nog maar even lekker op de bank, tot minstens maart. De kou is nog lang niet weg en het is nog steeds fijn om lekker warm op de bank te kruipen.

Kaarsen en vuurtjes

Gebruik vuur als decoratie, hoe spannend klinkt dat? Aan het einde van de dag een kaarsje branden of een vuurtje aansteken geeft zoveel sfeer en warmte in je huis. Ik vind dat aan het einde van de dag een heerlijk geurkaarsje alles beter maakt.

Groen

Als je kunt, laat het kerstgroen dan nog even staan. Maar dan zonder kerst. Haal bijvoorbeeld alleen de kerstballen en decoraties uit de kerstboom, maar laat de lampjes er nog even in. Of zet wat vaasjes met dennentakken neer. Gegarandeerd dat je er blij van wordt.

Spulletjes met emotionele waarde

Een zeer effectieve manier om je huis een veilig en warm gevoel te geven, is om veel spullen met emotionele waarde neer te zetten. Foto’s en mooie herinneringen geven je huis echt een persoonlijke touch, waar je echt gelukkig van wordt.

Neutrale kleuren

Je gelooft het misschien niet, omdat je nu kerstboom mist, maar het kan heel goed zijn dat alle felle kerstkleuren even weer je huis uit zijn. Houd je interieur lekker neutraal en je zult merken dat je daar heel rustig van wordt.

Lampen

Zo vlak na de kerst zijn de dagen ontzettend kort en is het lang donker. Gebruik dus lekker je lampen en zorg voor veel gezellig licht. Ik vind zelf dat goudgele licht heel gezellig in huis.

Wat vind jij een fijne manier om je huis gezellig te maken na kerst?

1 Reactie

  1. Dit artikel komt als geroepen, ik vind kerst erg leuk. Maar ons huis kan wel een opruimbeurt verdienen en ik heb besloten vandaag de kerstspullen dan ook meteen maar op te ruimen en naar zolder te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.