Bij de zomer denk ik altijd aan lichte, vrolijke tinten, minimalisme en frisheid. Je huis inrichten op zijn Scandinavisch is dan perfect voor de zomer.

Wanneer het gaat om interieur, denk ik bij de zomer altijd aan lichte, vrolijke tinten, printjes en stofjes. Maar ook minimalisme en frisheid. Je huis inrichten op zijn Scandinavisch, is dan perfect. Een Scandinavisch interieur is altijd zeer eenvoudig en elegant. Perfect voor de zomer!

De beste manier om de zomer in je huis te verwelkomen, is om een witte basis te hebben, met een aantal houtaccenten. Voor eenheid zorg je er altijd voor dat je dezelfde houtsoort gebruikt. Maar je kunt nog veel meer doen om je huis in te richten in Scandinavische stijl.

Ik geef je 5 tips!

Tip #1: Transparante stoelen

Gebruik transparante stoelen om de kamer groter en frisser te laten lijken. Op het voorbeeld hieronder kun je zien dat een open stoel de kamer helderder en ruimtelijker maakt. Wil je het helemaal goed aanpakken, zorg dan dat de stoelen dezelfde kleur hebben als de muren.

Je huis inrichten voor de zomer op Scandinavische wijze
Tip #2: Natuurlijke afbeeldingen aan de muur

Geef de kamer de ultieme zomerse sfeer, door natuurlijke en zomerse afbeeldingen aan de muur te hangen. Op Drukland.be kun je kiezen uit allerlei verschillende opties, zoals het drukken van een foto op canvas, glas of spiegel. Gebruik een mooie foto van het prachtige strand waar je vorig jaar was of botanische designs voor het ultieme zomergevoel.

Tip #3: Gebruik kleur met mate

De zomer is het perfecte seizoen om kleur in je interieur te brengen. Dit moet je ook zeker doen, maar wees er voorzichtig mee. Te veel en te fel is alles behalve Scandinavisch. Kies voor een aantal accessoires met een pasteltint. Bonustip: met een busje spuitverf geef je een aantal accessoires in een handomdraai dezelfde kleur.

Je huis inrichten voor de zomer op Scandinavische wijze
Tip #4: Veel planten

Er is niets dat zoveel leven in je huiskamer brengt, dan planten. Zet je kamer er vol mee en je brengt meteen de zomer in je huis. Denk daarbij ook aan de potten. Het liefst hebben deze de kleur van de muren dat zorgt voor meer rust en frisheid. Sommige planten zijn zelfs hartstikke gezond om in huis te zetten.

Je huis inrichten voor de zomer op Scandinavische wijze
Tip #5: Houd het opgeruimd

Hoe lichter je huis is, hoe meer de rommel opvalt. Houd oppervlaktes daarom altijd zo leeg en opgeruimd mogelijk. Mocht je het interessant vinden, heb ik al eerder geschreven over hoe je makkelijk voor minder rommel kunt zorgen. Hoe minder spullen, hoe ruimtelijker de kamer lijkt. En dat is mega fijn in de zomer!

Hoe zorg jij ervoor dat je huis lekker zomers wordt?